Fiú serdülő: Sikertelen nyugati túra

A kiválóan sikerült hazai torna után Sopronba utazott a DKA serdülőcsapata. Jávor Barna és Gál Balázs tanítványai ezúttal győzelem nélkül zárták a fordulót.

NEMZETI U14 FIÚ SERDÜLŐ BAJNOKSÁG  

Keleti Régió

Főtábla, 4. forduló, Sopron

2020.03.07-08

SZEDEÁK/A – DEBRECENI KA/A   79-48  (22-13, 17-13, 24-14, 16-8)

DEBRECENI KA/A:  Mátyus Marcell 10, Szilágyi Péter 8, Csécsei Gergő 8, Fekete-Gál Csongor 6, Kincses Milán 6, Csuja László 4, Hámornyik Ákos 2, Nagy Dávid 2, Makray Áron 1, Fekete Balázs 1, Wladimir Mirkó, Váróczy Gergő.

Edzők: Jávor Barna, Gál Balázs

Soproni Sportiskola/A – DEBRECENI KA/A  89-69  (22-17, 22-14, 22-17, 23-21)

DEBRECENI KA/A: Kincses Milán 15, Csuja László 11/3, Fekete Balázs 11/3, Szilágyi Péter 9, Hámornyik Ákos 7, Fekete-Gál Csongor 5, Csécsei Gergő 4, Mátyus Marcell 2, Zsoldos Milán 2, Váróczy Gergő 2, Nagy Dávid 1, Wladimir Mirkó.

Edzők: Jávor Barna, Gál Balázs

 

DEBRECENI KA/A – NKA PÉCS/A  53-66 (18-13, 9-31, 15-16, 11-6)

DEBRECENI KA/A: Kincses Milán 12/3, Fekete Balázs 10/3, Mátyus Marcell 8, Szilágyi Péter 8, Fekete-Gál Csongor 6/3, Csuja László 3, Hámornyik Ákos 2, Váróczy Gergő 2, Zsoldos Milán 2, Csécsei Gergő, Makray Áron, Nagy Dávid.

Edzők: Jávor Barna, Gál Balázs

Jávor Barna:  Úgy gondolom rendkívül hasznos hétvégén vagyunk túl, az végeredményektől függetlenül.  Az első mérkőzésen a Szeged ellen léptünk pályára, akikkel már másodjára találkoztunk, az egész mérkőzés folyamán nagyon rossz felfogásban és ritmusban kosárlabdáztunk, ha végre lett volna lehetőségünk gyors támadásokat vezetni jó védekezések után, akkor is visszafogtuk a tempót és felállt védelem ellen próbálkoztunk. Rövid időnk volt a következő mérkőzésig, és a regenerációra valamint a mentális tényezőkre helyeztük a fő hangsúlyt. A végeredményt tekintve kikaptunk 20 ponttal, de pozitív dolognak tartom, hogy egy délután alatt sikerült változtatnunk a játékunk ritmusán egy jó erőkből álló ellenfél ellen. Az első félidő ¾-éig fej-fej mellett haladtunk, de egy rövidzárlat miatt 13 pontos hátránnyal fordultunk, amely az egész második félidőre során megmaradt. Ha ilyen agresszívan sokat ütközve tudunk védekezni, akkor ennek kell lennie etalonnak és a támadásunk is gördülékenyebb lesz. Egy napon belül a kilátogató nézők láthatták mindkét arcunkat. Arra kell törekednünk, hogy a második arcunkat mutassuk meg minél többször. Mi játszottuk az utolsó és vasárnap az első meccset, ezért érezhető volt a társaságon a fáradtság, az első negyedben rengeteg üres helyzetet dolgoztunk ki (közelről és távolról egyaránt), amelyeket nagyon rossz százalékkal értékesítettünk. A 2. negyedben nem volt megfelelő sebességünk, amelyet az ellenfél kihasznált maximálisan és gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést. Azon kell dolgoznunk, hogy a tanult technikai illetve taktikai elemeket stressz helyzetben (mérkőzés szituáció) is megtudják valósítani a játékosaink.