Fiú U14: A DKA-DSI nyerte a serdülő tornát

Szeptember 16-án serdülő tornát rendeztek a Tóth Árpád Gimnáziumban, amelyen két debreceni csapat is részt vett. A Szerencs VSE felett aratott győzelmeknek köszönhetően az utolsó mérkőzésen a csoportelsőségért vívhattak meg akadémiánk csapatai,  amit végül Vajda László tanítványai szereztek meg.

  1. 09. 16. Tóth Árpád Gimnázium

Szerencs VSE – Debreceni KA „B”            52–69      (6–25, 19–16, 8–20, 19–8)

DKA B: Bartossik Bálint 14, Tamus Ármin 12, Nagy Bence 12, Nagy Dávid 12, Fekete Bulcsú 9/3, Várócz Zalán 8, Molnár Zsolt 2, Terdik Benedek, Miklósvölgyi Márton, Kaszás Márton.

Edző: Czeglédi Károly

Debreceni KA DSI – Szerencs VSE           82–47    (23–10, 21–15, 16–11, 22–11)

Ld: Kincses Milán 26, Mátyus Marcell 16, Szilágyi Péter 10, Márta Áron 9, Fekete Balázs 5, Wladimir Mirkó 4, Csécsi Gergő 4, Csuja László 3, Zsoldos Milán, Bulik Csanád 2-2, Nagy Dávid 1, Tonhaizer Zoltán, Papp Zalán.

Edző: Vajda László, Sarkadi Ferenc

Debreceni KA „B” – Debreceni KA DSI     40–98    (2–24, 4–31, 14–25, 20–18)

Ld: Mátyus Marcell 22, Csécsei Gergő 18, Csuja László 14, Szilágyi Péter 13, Zsoldos Milán 9, nagy Dávid 8, Fekete Balázs 6, Kincses Milán 5, Wladimir Mirkó 2, Papp Zalán 2.

Edzők: Czeglédi Károly – Vajda László, Sarkadi Ferenc

Vajda László, a DKA-DSI vezetőedzője: Csapatunk most lépett fel a serdülő korosztályba, ahol sok szabály más, mint az előző szezonban volt. Megjelentek az elzárások, amelyeket a felkészülési időszakunkban kezdtünk el tanulni, gyakorolni. Az első forduló nyitó mérkőzését a Szerencs csapata ellen, nagy lendülettel, de sok kihagyott dobással kezdtük. Pár perc ráhangolódás után összeállt a tavaly is nagyon jól működő, agresszív, sok labdaszerzést eredményező védekezésünk, aminek köszönhetően minden negyedben 10 pont körül tartottuk ellenfelünket. A következő meccsünket is határozott, kiemelkedő egyéni teljesítményeket hozó játék jellemezte, gyors passzokkal, emberfölényes megoldásokkal. Mindkét mérkőzésen tudtunk építeni a gyerek korosztályban már jól működő védekezésre, és sok mozgásos támadásainkra, ehhez kell majd kapcsolnunk az idén már alkalmazható taktikai elemeket. Sajnos két játékosunk csuklója is megsérült, a Fekete Balázsé már gipszbe is került, ezúton is jobbulást, és türelmet kíván az egész csapat!

Czeglédi Károly, a DKA U14 „B” vezetőedzője: Nagyon nagy dolog az, hogy egyáltalán a nyitófordulóra össze tudott állni a csapat a szükséges adminisztrációkkal és minden más értelemben is. Abszolút új csapat vagyunk, szinte napról napra alakulunk, épülünk. Ennek tükrében külön öröm számomra az, hogy győzelemmel kezdtünk. A második mérkőzésen egy hozzánk képest sokkal-sokkal előrébb járó csapat ellen játszottunk, akik már egész más szinteken járnak. Mindezzel együtt is úgy érzem, hogy az első félidő megilletődöttsége után magunkra találtunk és a harmadik negyed közepétől kifejezetten jól játszottunk az erős ellenfelünk ellen, akiknek ezúton is gratulálok a megérdemelt győzelmükhöz.

Nagyon az elején járunk a munkánknak, rögös lesz az út, rengeteg tanulnivalónk van még minden értelemben, de szép kihívás és szép feladat lesz ez. Gratulálok a fiaimnak, szépen kezdtünk. Ahogy szoktam mondani: munka, munka, munka.