Fontos tapasztalatokat gazdagodhatott a DKA/B

Az előző forduló sikerei után ezúttal a tanulás játszotta a főszerepet Czeglédi Károly tanítványai számára az U12-es bajnokságban. A nyíregyházi Zsákoló Zsiráfokat még sikerült megszorongatniuk, viszont a Karcagi SE túl nagy falatnak bizonyult, így a torna harmadik helyén végeztek.

 

Zsákoló Zsiráfok Nyíregyháza – DKA/B 57- 51 (10- 7, 20- 16, 14- 18, 13- 10)

DKA/B : Borsi Bendegúz 16, Füzesi István 12, Halász Árpad 11, Szabó-Zsámba Botond 4, Erdei Tibor 3, Gurzó Milán 2, Olcsák Zsigmond 1, Görömbey Tamás 1, Kovács Benedek 1, Erdei Zsolt, Tóth Szabolcs.

 

DKA/B  –  Karcagi SE   29- 70 (4- 10, 10- 24, 3- 18, 12- 18)

 

DKA/B : Borsi Bendegúz 12, Füzesi István 5, Szabó-Zsámba Botond 4, Halász Árpád 3, Lukács Partik 1, Görömbey Tamás 1, Kovács Benedek 1, Olcsák Zsigmond 1, Erdei Zsolt 1, Erdei Tibor, Tóth Szabolcs, Gurzó Milán

 

Edzők: Czeglédi Károly, Czeglédi Balázs

 

Czeglédi Károly: A legutóbbi fordulóban tornát nyertünk, így már sejthető volt, hogy nekünk a következő fordulóban inkább a tanulás, tapasztalatszerzés lesz a realitás. A karcagi A csapat lényegesen haladóbb mint mi, ezért az ellenük való mérkőzésünk nem is szólhatott többről mint az előbb megfogalmazottak.

Viszont a nyíregyházi csapat elleni mérkőzést a fentiek ellenére is magabiztosan lehetett volna hozni, de ennyire figyelmetlen, akaratgyenge játékkal nem tudtuk megoldani a feladatot. Sajnos, most ezt a  – utólag kijelenthető – nyerhető mérkőzést, a számolhatatlanul sok kihagyott ziccerünk és közeli tiszta dobóhelyzetünk miatt törvényszerűen elvesztettük.

Nagy tanulság ez a gyermekeknek, hogy akarati, figyelmi tényezők hiányában nem lehet mérkőzést nyerni.

Mindezzel együtt persze a tanulás szempontjából hasznos volt a torna, illetve az eredményektől függetlenül szeretném megdicsérni Borsi Bendegúzt, aki mindkét mérkőzésen kitett magáért.