Főtáblán a serdülő lányok!

Az elmúlt fél év legnagyobb erőpróbáját vívták meg a hétvégén Kecskeméti János és Jávor Petra serdülő lányai. A Szolnokon rendezett fordulónak óriási tétje volt, hiszen az első helyezett biztosíthatta helyét a főtáblán. A DKA-s lányok sikerrel vették az akadályokat, és három győzelemmel a második selejtező eredményeitől függetlenül felkerültek a főtáblára.

Debreceni KA/A- Szolnoki Sportcentrum 64-39 (18-5, 16-14, 13-5, 17-15)

DKA: Sarkadi Milla 4, Szász Lili 11, Szabados Dorottya 8, Balogh Timi, Gaszner Réka 3, Árkosy Liza 8, Fárbás Eliza 20, Diviánszky Eszter, Szilágyi Dorina, Vígvári Nikoletta 6, Radócz Emma 4.

Kecskeméti János: Úgy kezdtünk, ahogy egy ilyen élet-halál tornát kell, 12-0-lal. Remekül védekeztünk, működött a csapatvédekezés, a palánk alatt erősek voltunk, még ha pontatlanok is. Sajnos a második negyedben megéreztük Redzsi hiányát, Réka irányítóként sorra gyűjtötte a faultokat, ha Lizi nem veszi hátára a csapatot, illetve Liza nem szerez néhány bátor kosarat, nagy gondba kerülhettünk volna. Ráadásul úgy kellett cserélnem, hogy éppen ki nincsen rosszul, mert többen betegen is vállalták a játékot. Szerencsére nagy szívünk volt és a harmadik negyedben eldöntöttük a meccset. Féltem az első mérkőzéstől, az a házigazdák ellenmindig kritikus, de a lányok ma küzdeni tudásból jelesre vizsgáztak.

Debreceni KA /A-  MVSI Vadmacskák                   73-29 (10-9, 24-7, 19-6, 20-7)

DKA: Sarkadi Milla 4, Szász Lili 13, Szabados Dorottya 5, Balogh Timi, Gaszner Réka 6 , Pásti Regina 9,  Radócz Emma 4, Árkosy Liza 4, Fárbás Eliza 22, Diviánszky Eszter, Szilágyi Dorina, Vígvári Nikoletta 6.

Kecskeméti János: Hiába, a női lélek rejtelmei… Most az első ötösünk mondott csődöt, és a második ötös játszott fantasztikusan. Réka még ilyen okosan nem mozgatta a csapatát (7 gólpassz), Regina élvezte, hogy játszhat, lendületes, de higgadt volt, Lizit pedig ma nem lehetett megfogni, kintről-bentről eredményes volt (dupla-dupla 22 pont/12 lepattanó).

Debreceni KA- Kiss Lenke Kosársuli        69-56  (22-9,12-17,18-17,17-13)

DKA: Sarkadi Milla, Szász Lili 16, Szabados Dorottya 8, Balogh Timi, Gaszner Réka 4 , Pásti Regina 12,  Radócz Emma 4, Árkosy Liza, Fárbás Eliza 13, Diviánszky Eszter, Szilágyi Dorina, Vígvári Nikoletta 12.

Kecskeméti János: Most jött ki az, hogy betegen vállalták a játékot, teljesen elfáradtunk fejben is. Most az első ötösünk remekelt, Szász Lili (Szöszi) hatalmas lelkesedésével rengeteg lepattanót szedett, és szerzett könnyű kosarat. A második ötösünk viszont rendszeresen rossz megoldást választott, így az ellenfél nyílttá tette a mérkőzést. A második félidőre visszavettük az irányítást és nem engedtük ki a győzelmet a kezünkből. a védekezésünk már nem volt az igazi, de mindig volt válaszunk az ellenfél felzárkózási kisérleteire.