Főtáblán serdülő lányok

Bejutott a főtáblára a Debreceni Kosárlabda Akadémia-DSI leány serdülőcsapata, miután a hétvégi miskolci selejtezőtornán három mérkőzéséből kettőt megnyert. Fodor Péter vezetőedző sikeres bokaműtétéből való rehabilitációja miatt nem tudott elutazni tanítványaival, de Fodor Ármin másodedzővel családon belülről érkezett a segítség. 

Szombaton a Szeged ellen nyitották a tornát Kőrösi Rékáék, és az első negyed bátortalan játékát leszámítva magabiztosan, az összes játékrészt megnyerve győzték le ellenfelüket. A játéknap második mérkőzésén a házigazda DVTK következett, ahol szintén nem sikerült jól kezdeni az összecsapást. A jó erőkből álló Miskolc ezt könyörtelenül ki is használta, s gyakorlatilag 10 perc alatt el is döntötte a meccset. A továbbjutásról a vasárnapi Zalaegerszeg elleni találkozó döntött. A lányok ennek szellemében léptek pályára, s megalkuvást nem tűrve küzdöttek minden labdáért, aminek meg is lett az eredménye. A nagyszünetig megszerzett 11 pontos előnyt sikerült a végéig megtartani, ez pedig a főtáblára jutást jelentette.

 

Debreceni KA-DSI – Szeged KE  54-34 (9-8, 20-12, 12-10, 13-4)
DKA-DSI:
Jankó Dóra 12/6, Szabó Zita 10, Kőrösi Réka 9, Taricska Bianka 6, Szabó Csenge 5, Shirian Jázmin 4, Herdon Anna 2, Csorba Zsuzsa 2, Papp Nelli 2, Pallai Petra 2, Gyarmati Lotti -.
Fodor Ármin: Tipikus első meccs volt. Az 1. negyedben gyengén muzsikált a támadásunk, a védekezésünk viszont rendben volt. A következő 3 negyedben a támadásunkat rendbe raktuk és a végére magabiztos győzelmet arattunk. Mindenkinek tudtam játéklehetőséget biztosítani. A 34 kapott pont mutatja, hogy a védekezéssel egész meccs alatt nem volt probléma, kiemelkedő volt az utolsó negyed ilyen szempontból. Sok volt az egyénieskedés, főleg az első félidőben valamint rengeteg eladott labdánk volt. Több üres helyzetet is elhibáztunk, ha ezeknek csak töredékét tudtuk volna értékesíteni, 35-40 pontos különbséggel győztünk volna, de a sportban nincs “ha”. Ennek ellenére hoztuk a kötelezőt, amiért jár a dicséret a lányoknak.

DVTK-ÉLKSK – Debreceni KA-DSI  64-40 (28-8, 12-16, 12-13, 12-3)
DKA-DSI:
Papp Nelli 12, Csorba Zsuzsa 7, Kőrősi Réka 5, Szabó Csenge 5, Pallai Petra 3, Jankó Dóra 2, Szabó Zita 2, Taricska Bianka 2, Shirian Jázmin 2, Herdon Anna -, Mondl Petra -, Kalmár Eszter -.
Fodor Ármin: A csoport legerősebb ellenfele várt ránk, ráadásul hazai pályán. Az 1. negyedben borzasztóan bátortalanul játszottunk, látszott a lányokon, hogy nem hittek abban, hogy a Diósgyőrt is meg lehet verni hazai környezetben. Egy negyednyi kritikán aluli, gyenge játék el is döntötte a meccset. Későn kapcsoltunk és ugyan pozitívum, hogy a középső negyedeket meg tudtuk nyerni, ez már kevés volt a győzelemhez. Az utolsó negyedet 15 pontos hátránnyal kezdtük, a 35. percig még próbáltuk egy számjegyűvé csökkenteni a különbséget, ez nem sikerült, így az utolsó 5 percben pihentettem a kulcsjátékosokat. Összességében volt két negyed, amikor jól működtünk támadásban és volt kettő, amikor katasztrofálisan. A védekezés az 1. negyedben értékelhetetlen volt, a többi 3 negyedben viszont stabilizáltuk és elégedett voltam vele. A 24 pontos hátrány nem fogható a játékvezetésre, de annyit kijelenthetek, hogy a játékvezetők nem voltak következetesek sajnos. A továbbjutást így “elnapoltuk”, készültünk a vasárnapi találkozóra.

rsz_serdülő_leány_u15
Főtáblán a serdülő lányok

Debreceni KA-DSI – Zalaegerszegi KTE  66-55 (19-13, 17-12, 12-14, 18-16)
DKA-DSI:
Herdon Anna 14, Szabó Zita 14, Csorba Zsuzsa 12, Szabó Csenge 8, Kőrösi Réka 5, Papp Nelli 4, Shirian Jázmin 4, Taricska Bianka 2, Pallai Petra 2, Kalmár Eszter 1, Jankó Dóra -, Gyarmati Lotti -.
Fodor Ármin: A hétvége legfontosabb meccse várt ránk, ennek megfelelő ritmusban is kezdtünk az 1. negyedben. Az első félidőben szerzett 11 pontos előny kitartott a találkozó végéig. Bár a záró játékrészben ellenfelünk 5 pontra megközelített minket, időkérésünk után sikerült bebiztosítani a győzelmet. Kevés eladott labdánk volt, és kevesebb volt az egyénieskedés, aminek nagyon örültem. A lányok magabiztosan játszottak, hittek és bíztak magukban, a csapatban, ennek meg is lett az eredménye. A támadásunk a 3. negyedet leszámítva szinte hibátlan volt, a védekezésünk végig stabil volt, ami számomra örömteli, hiszen nem volt egész mérkőzés alatt megingás. Az egész csapat nagy dicséretet érdemel ezen a meccsen mutatott teljesítményéért.

Összegzés: Természetesen azzal a céllal utaztunk Miskolcra, hogy felkerüljünk a főtáblára. Ezt sikerült is megvalósítani, amiért büszke vagyok minden egyes játékosra. Meg kell említeni azt is, hogy két fontos hiányzóval vágtunk neki a borsodi turnénak (Horváth Petra és Szima Petra), de a legfontosabb hiányzó a bokaműtétből lábadozó mesterünk, Fodor Péter volt. Ezt a sikert Neki is ajánljuk! A három mérkőzésen sajnos támadásban több megingás is volt, amit a jövőben nem engedhetünk meg magunknak, hiszen a mostaniaknál már erősebb vagy hasonló erősségű ellenfelek várhatnak ránk. A védekezésünkkel – a Diósgyőr elleni első negyedet leszámítva- elégedett voltam az egész hétvége alatt. A pontok mellett külön szeretném kiemelni Kőrösi Réka lepattanózását, Herdon Anna és Szabó Csenge fontos labdaszerzéseit, Csorba Zsuzsa kiváló védekezését vagy akár Papp Nelli és Szabó Zita blokkjait, amik mind hozzásegítették a csapatot a győzelemhez. Gratulálok mindenkinek, büszke vagyok a lányokra!