Győzelemmel búcsúztak a szezontól

A tavalyi szezonhoz képest egy helyet javítva a hetedik helyen végzett a DEAC női csapata az Amatőr női NB1-ben, miután a szezonzárón legyőzte az Ajka együttesét. Az idegenben elszenvedett hétpontos vereség után bizakodva léphetett pályára Kovács Imre együttese, ám a szimpatikusan küzdő vendégek sokáig jól tartották magukat. Az elsősorban Földvári Andrea, Foltin Blanka kettős palánk alatti játékára építő hajdúságiak a félidőig ledolgozták az odavágón összeszedett hátrányukat, de az igazi áttörés csak a záró játékrészre érkezett meg. A debreceniek keményítettek védekezésükön, és a szerzett labdák után lerohanták a vendégeket, ráadásul az ajkai területvédekezés ellenszerét is megtalálták. Szabó Rékáék stabilizálni tudták a kétszámjegyű különbséget, sőt a végére igazi örömjátékot mutatva magabiztos 26 pontos sikert arattak a kissé elfáradó ellenfelükkel szemben.

 

DEAC – Ajka 84-58 (15-13, 19-14, 22-21, 28-10)

DEAC: Szabó R. 9/9, Gál 10, Papp 3/3, Foltin 23, Földvári 17 cserék: Jávor 4/3, Stekler 3, Gyulai 7/3, Szendrei 5/3, Új -.

edzők: Kovács Imre, Fodor Péter

Kovács Imre: Nehéz meccsre számítottunk, de mindenképpen szerettük volna ledolgozni a hátrányunkat, és megszerezni a hetedik helyet. Sokáig pontatlanul játszottunk, nem azt csináltuk sem támadásban, sem védekezésben, amit előre megbeszéltünk, így megnehezítettük a saját dolgunkat. A győzelem kulcsa az volt, hogy az utolsó negyedben megtaláltuk a zónájuk ellenszerét, igyekeztünk gyorsindításokból pontokat szerezni, de felállt védelem ellen is végre okosan, és eredményesen játszottunk. Gratulálok a lányoknak a 7. helyhez, köszönöm a kitartó munkájukat, a szurkolóinknak pedig az egészéves támogatást.