Győzelemmel kezdték a döntőt a juniorok

Az első helyen kiemelt Debreceni Kosárlabda Akadémia az elmúlt héten U20-as bajnokságot nyert Szedeák együttesével találkozott az első csoportmérkőzésen. Nem kezdték rosszul a mérkőzést a debreceni fiatalok, 7-6-os csongrádi vezetés után állva hagyták ellenfelüket, és kilenc pontos vezetést építettek ki az első tíz percben. A második negyedben azonban megtorpantak hajdúságiak, és bár hátul továbbra is stabilak voltak, a támadásaikba rendre hiba csúszott. Bár a rendkívül kosárszegény játékrész után megmaradt a cívisvárosiak előnye, Ráthonyi Tamásnak bizonyára volt mondanivalója az öltözőben.

A fordulás után ennek megfelelően egy teljesen más Debrecen lépett pályára, a szezon során már megszokott lehengerlő játékkal rukkoltak elő. Godwin Omenaka korlátlan úr volt a gyűrűk alatt, Tóth Bence nagyszerűen mozgatta társait, Csomor Péter pedig azt tette, amihez nagyon ért, sorra szállította a pontokat. Hol leindításból, hol betörésből, de a triplavonalon túlról és büntetőből is eredményes volt, vezérletével szempillantás alatt közel harminccal meglépett a DKA (55-28). Ekkor talán már elhitték, hogy zsebben van a meccs, a szegediek pedig köszönték szépen, és a negyed végére újra húszon belülre jöttek. A záró felvonásban aztán teljesen vérszemet kapott a Szedeák, és már tízre is felzárkóztak, ám ekkor Omenaka két zsákolással és egy blokkal jelezte, nem engedik ki a győzelmet a kezükből.

Bár hullámzó játékkal, de hozta a kötelezőt a DKA, összességében látszott, hogy tipikus döntő első mérkőzése volt. Mindenesetre az már elmondható, hogy holnap a házigazda Nyíregyháza (9:00) és a Vasas ellen (19:00) előreláthatólag nem fér bele majd ennyi hiba.

dka sólyom

Debreceni Kosárlabda Akadémia – SZEDEÁK  77-61 (21-12, 10-10, 27-21, 19-18)

DKA: Tóth 6, Csomor 25/6, Balázsi 6, Gáspár 8, Omenaka 21 cserék: Csikai -, Sólyom 3, Virágh 8, Balázs -, Fábián -, Kanyári -, Valner -.

edzők: Ráthonyi Tamás, Kádár Tamás

Ráthonyi Tamás: Tipikus első mérkőzés volt, nagyon lámpalázas volt a társaság. A második félidőre átvettük az irányítás, és megnyugtató előnyre tettünk szert, de sajnos a második sorunk nem tudott felnőni a feladathoz, ebben mindenképpen javulnunk kell. A lényeg, hogy ilyen játékkal is nyerni tudtunk.