Győzelemmel kezdtek a kadettek!

Elrajtolt Sopronban a Kiemelt Kadett Országos Bajnokság nyolcas döntője. Erdei Ádám és Kovács Balázs tanítványai a Szolnoki Sportcentrum csapata ellen léptek pályára. Extra dobóteljesítményükre nem találtak ellenszert a tiszapartiak, így akadémiánk növendékei magabiztos, 19 pontos sikerrel kezdték meg szereplésüket a tornán.

Debreceni KA – Szolnoki Sportcentrum 80-61 (26-14, 14-20, 13-9, 27-18)

DKA: Turán 6, Turcsik, Kalassai 27/6, Fülep 4, Fekete.

Csere: Lovas 18/12, Papy 13/9, Schwarczenberger 2, Madar Kristóf 7, Madar Krisztián 3, Sajgó, Tóth.

Edzők: Erdei Ádám, Kovács Balázs

Remekül indult a mérkőzés Kalassai Martin számára, kinek rögtön első két triplakísérlete utat talált a szolnoki gyűrűbe. A mieink válogatott játékosa igazi vezére tudott lenni csapatának, az első tizenhat debreceni pontból tizenkettő az ő nevéhez fűződött. A negyed végén a Papy-Lovas duó is eredményes tudott lenni  kintről, tíz perc után 26-14-re álltak a felek.

A második felvonás ijesztő, 13-0-s szolnoki futással kezdődött, aminek köszönhetően átvették a vezetést. (26-27) Erdei Ádám időkérése helyrerázta a brigádot, Kalassai tovább termelte a kosarakat, így a félidőre sikerült visszaszerezni az irányítást a debreceni legényeknek. (40-34).

A fordulás után mindkét együttes nehezen találta a ritmust, leginkább a büntetővonalról jelentettek veszélyt egymás palánkjára. A jeget Madar Kristóf hármasa törte meg, majd Lovas Botond pillanatai következtek, így ismét kétszámjegyűre dagadt a hajdúságiak előnye. (53-43). Szintén a harmadik negyed krónikájához tartozik, hogy egy téves játékvezetői ítélet következtében a valóban szabálytalan Turán Simon helyett Turcsik Simont állították ki a sporttársak, így utóbbi kénytelen lesz kihagyni csapata mindkét pénteki mérkőzését.

A kis közjáték jó hatással volt Erdei Ádám gárdájára, védekezésváltásuknak köszönhetően 5 perccel a lefújás előtt már megnyugtató különbséggel vezettek. (70-54) Szerencsére ez kitartott a találkozó végéig, így kadettjeink egy szép sikerrel a hátuk mögött várhatják a folytatást.  A kiválóan teljesítő, 27 egységig jutó Kalassai mellett ki kell emelni Lovas Botond és Papy Bence játékát is, akik ketten együtt 31 pontot szállítottak a padról, köztük 7 hárompontost.

Erdei Ádám (Debreceni KA): Büszke vagyok a srácokra! Ennyire összeszedettek talán az egész szezon során nem voltunk még, le a kalappal az egész csapat előtt. Köszönjük a Soproni Sportiskolának a tegnapi edzéslehetőséget, a Szolnoknak sok sikert a folytatáshoz!