Győzelemmel kezdték az országos döntőt a serdülők

Tizenkét pontos győzelemmel indította az Országos Serdülő Bajnokság döntőjét Kovács Balázs és Boldizsár Ferenc együttese. A jó erőkből álló Dombóvár egy negyedig tudta tartani a lépést a debreceni fiatalokkal, akik a második tíz percben Swarczenberger Gábor vezetésével a nagyszünetig elléptek ellenfelüktől. A fordulás után tovább tudta fokozni a tempót a DKA, már 19 pont is volt a különbség. A záró felvonásban az is belefért, hogy valamelyest visszavegyenek a tempóból Virágh Benedekék, de győzelmüket így sem fenyegette semmi, s megérdemelt sikert arattak. Pénteken két mérkőzés is vár a Kovács csapatra, 11 órától a Zalaegerszeggel, majd 19 órai kezdettel a Szombathellyel mérkőznek meg a csoportban.

Debreceni KA – Dombóvári Kosársuli KE 80-68 (21-21, 22-13, 23-13, 14-21)

DKA: Seszták 2, Csirkés -, Czeglédi 4, Virágh 14, Balázsi 3, Schwarzenberger G. 21, Sólyom -,Fekete 17, Madar Kristóf 12, Schwarzenberger Cs. -, Pala -, Madar Krisztián 7.

edzők: Kovács Balázs, Boldizsár Ferenc

Kovács Balázs: Igazi első mérkőzés volt, kapkodtunk, idegesek voltunk. Volt két kiemelkedő teljesítményű játékosunk, akik nagyon jól teljesítettek, értékes győzelmet arattunk egy nagyon szervezett és jó csapat ellen.

serdulo fiuk