Harmadik helyen végeztek a ZITI-s lányok

Az U12-es bajnokság utolsó fordulójában a négy régiógyőztes vidéki leány csapatot hívták meg egy tornára a Budapesti Tüske csarnokba. Nagy sikernek számít, hogy a Keleti Régiót a debreceni lányok képviselték, mivel a régió felsőházában megelőzték a miskolci és nyíregyházi csapatokat. Érthetően nagyon erős volt a mezőny, hiszen a ZITI mellett a Pécsi Rátgéber Akadémia, a Soproni Akadémia és a Baja harcolta ki a részvételt.

Eredmények:

ZITI- Pécsi Akadémia     49-71 (8-21, 8-12, 4-8, 23-18, 6-12)

ZITI: Sarkadi Milla, Futó Sára, Szabados Dorottya, Gaszner Réka, Hawrlant Bogi 19, Kálmán Zille 7, Balassa Kincső 11, Fárbás Eliza 2, Kálmán Dorka 3, Erdei Krisztina 1, Hegedűs Dóra, Papp Lilla 6, Varga Rebeka.

Ziti- Bajai NKK   47-44 (11-12, 15-9, 5-6, 10-9, 6-8)

ZITI: Sarkadi Milla, Futó Sára 1, Szabados Dorottya, Gaszner Réka 1, Hawrlant Bogi 6, Kálmán Zille 1, Balassa Kincső 13, Fárbás Eliza , Kálmán Dorka 2, Erdei Krisztina , Hegedűs Dóra 3, Papp Lilla 15, Varga Rebeka 5.

Kecskeméti János: Nagyon hasznos volt ez a torna, mert végre találkoztunk teljesen más mentalitással játszó csapatokkal. A pécsiek agresszívebbek és sokkal pontosabbak voltak, mint mi. Keményebben védekeztek a büntetőzésük is fényévekre volt a mienktől. Viszont mi igazán nagy küzdők vagyunk, ezt bizonyítottuk a harmadik negyedtől. Jellemző, hogy Bogi 3 ponttal zárta az első negyedet és 19-cel zárt a harmadik negyed végén. De ez az egész csapatra jellemző volt, egyszerűen kellett egy félidő, hogy átvegyék a ritmust. Innentől kezdve sokkal jobban lepattanóztunk is, ami egyértelműen a harcosság jele. A passzokat sem bírtuk mindig megfogni, de ez a megszokottól sokkal gyorsabb játék volt. Sok ilyen meccset kell játszani a lányoknak.

A Baja ellen már csak a szívünk vitt előre bennünket, hiszen a pécsiek elleni kemény ütközet után 5 perc múlva kezdtük a bronz meccset. Az ellenfél kulcsemberei az első negyedben jobban egy-egyeztek ellenünk, de ekkor Kincső ötöse is eredményes lett, és elhúztunk 5 ponttal. Szinte már szokás szerint elvesztettük a büntető csatát, de Lillával nem bírtak a palánk alatt, így 5 pont előnnyel kezdtük az utolsó negyedet. Kincső és Lizi már nagyon fáradt volt, így alig dobtunk kosarat. Szerencsére Dórika magára talált és a végén egy akciókosárral és egy büntetővel sokat tett a győzelemért. Szinte látni lehetett, hogy percről-percre vettük fel a ritmust, és nagyon büszke vagyok a lányokra, hogy így tudtak küzdeni. Gratulálok!

rsz_U12fehertigrisek