Hasznos találkozókkal zárták a szezont kenguruink

U11 8. forduló, Régiós Jamboree

 Debreceni KA Ziccer Tigrisek – Szerencsi Darazsak 44 – 86 (8-16, 12-21 (5-9), 4-20, 19-20)

Gál Balázs: Bár még nem találkoztunk aktuális ellenfelünkkel, tudtuk, hogy jó erőt képviselnek, hiszen csaknem kompletten az U12-es bajnokságban is játszanak, ahol fordulóról fordulóra szépen helytállnak. Nagyon görcsösen játszottunk, és beszűkült játékstílus volt jellemző ránk. Ami a nagy különbséget jelentette, az a sebesség volt. Az egész mezőnyben kiemelkedő támadó játékosokkal nem tudtuk felvenni a versenyt, ami mentálisan is megtörte a társaságot és ebből a gödörből ezúttal nem tudtunk kijönni.

 Debreceni KA Ziccer Tigrisek – Szedeák Aranysakálok 72 – 87 (13-18, 21-26 (9-8), 9-14, 20-21)

Gál Balázs: A második találkozón meg akartuk mutatni, hogy milyen az igazi arcunk, mind a pontosságot, mind a koncentrációt illetően. Jóval stabilabbak voltunk csapatszinten, ám ebben az esetben is voltak hullámvölgyek. Kevesebb passzal játszottunk, mint ahogy szoktunk, de még így is előfordultak szép kapcsolatok a pályán. Sajnos a védekezésünk hagyott kivetni valót egy az egyben, ráadásul az ellenfél sajátos támadásához is nehezen tudtunk alkalmazkodni. Rengeteg pontatlanságunk volt a pályán, amik kegyetlenül megbosszulták magukat.  Az első meccshez képest jobban küzdöttünk, de a siker ezúttal is elmaradt.

Én úgy gondolom, hogy ennek a korosztálynak az eredményessége nem feltétlenül a végeredményben mérendő. Én is, és az egész csapat is nagyon sajnálta, hogy ezen a napon nem sikerült győztesen elhagynunk a pályát, de sokat beszéltünk róla a meccs végén az öltözőben csapatszinten, valamint a hazaúton is a buszon négyszemközt a játékosokkal, ezáltal igen hasznos tapasztalat volt a torna, és úgy gondolom, hogy előrébb léptünk vele a céljaink elérése érdekében. Levontuk a kellő következtetéseket, tudjuk, hogy miben kell fejlődnünk. Keményen dolgozunk tovább, hogy még sikeresebb csapat lehessünk. Köszönjük az minket elkísért szülőnek a támogatást. Nagyon jó érzés volt, hogy ilyen sokan mellettünk álltak idegenben is.

A csapat tagjai: Balogh Ádám, Bera Károly, Csoma Jackson, Fazekas Botond, Fekete-Gál Csongor, Foltin Lukács, Kiss Norbert, Makray Áron, Mikáczó-Nagy Bendegúz, Pákh Milán, Szilágyi Bálint, Úr Alex, Váróczy Gergő.

rsz_régiós_jamboree_2018

DKA TK Rakéták – Egri Kék Oroszlánok 2:0

Sarkadi Ferenc: Az egriek nyolc játékossal érkeztek a Regionális döntőre, így a szabályok értelmében mindkét mérkőzésüket lejátszották, de az eredmény 2:0 a másik két csapat javára.

MEAFC Cápakölyök – DKA TK Rakéták  66-27 (14:6, 18(6):0(8), 17:8, 11:5)

Sarkadi Ferenc: Igyekeztünk az edzéseken sokat gyakorolt, befutásokra épülő, saját játékunkat játszani, de az egy évvel idősebb, így magasabb miskolciak ellen a védekezésünk nem volt hatékony.

Régiós jamboree, U11 leány

DKA leány  –  MVSI Vadmacskák  36-73  (6-28, 2-14, (6-7), 9-10, 13-14)

DKA leány  –  Szeged KE Boszorkányok  29-42   (8-7, 0-10, (4:7) 12-10, 5-8)

Bajusz György: Bár az egy hete Szolnokon lejátszott meccsekből sokat tanultunk, azt még éles meccsen a gyakorlatunkba átvinni hosszú idő, kemény munka lesz, így a rutinos borsodi csapat, akik nagy része egy korosztállyal feljebb is játszik, ezúttal is nagy falatnak bizonyult. A második félidőben azért már lényegesen szorosabb eredmény született.

A második meccsünkön, a szegedi lányok ellen már többé-kevésbé fel tudtunk nőni a feladathoz, bár a második soruk extra kemény védekezése ellen elég gyenge támadásokat vezettünk, sok volt az eladott labdánk. Lányaink szépen küzdöttek, hajtottak, a több év hátrányt csak hosszú, szisztematikus edzésmunkával és sok meccsel lehet majd csak eltüntetni. Ezzel együtt nagy dicséret illeti a lányokat, igyekezett mindenki tudása legjavát nyújtani, és meccsről-meccsre, sőt, félidőről félidőre fejlődni.

A csapat tagjai: Balogh Tímea, Csukás Dalma, Árkosy Liza, Fárbás Emma, Fodor Annabella, Liptai Csenge, Miklósvölgyi Boglárka, Radócz Emma, Vígvári Nikolett, Labanz J.Lujza, Tajti Dóra, Szekeres Abigél

U11 kosárlabda bajnokság, 8. forduló

BCS WILDCATS BAIA MARE I. – DKA Dózsa-Gönczy Oroszlánok 0:2

DKA Dózsa-Gönczy Oroszlánom – BCS WILDCATS BAIA MARE II. 65:28 (22:6, 16:8 (4:4), 14:6, 9:4)

DKA Dózsa-Gönczy Oroszlánok: Móré Sándor 17, Oláh Norbert 15, Péli-Endrődi Soma 8, Bendik Zsombor 8, Halász Árpád 6, Sabó-Zsámba Botond 4, Füzesi István 3, Kovács Benedek 3, Tóth Szabolcs 1, Erdei Zsolt, Borsi Bendegúz, Titser Anna, Dormány Fanni.

Edző: Czeglédi Károly

Czeglédi Károly: Gratulálok a gyermekeknek a szép győzelemhez! Nem zárt rossz idényt a két DKA Oroszlánok Kosársuli, hiszen a közös csapat 16 bajnoki mérkőzésből 10-et megnyert. Szerintem szép szereplést tudhatunk magunk mögött a 2017/2018-as bajnoki évben. Köszönöm a gyermekek munkáját, a szülők bizalmát. Ugyancsak köszönöm a két partneriskola bizalmát, támogatását, ezen belül a Dózsa Gy. Általálános Iskola Igazgatónőjének, Pallósné Bodnár Erikának és a vezető testnevelő tanárnőjének, Zsámbáné Somorjai Katalinnak, valamint a Gönczy P. Általános Iskola Igazgatónőjének, Burger Angélának a támogatását és a segítségeket!

Ezúton köszönöm meg a Debreceni Kosárlabda Akadémiának, hogy támogattak minket és hittek bennünk, külön köszönet ezért Kovács Balázs szakmai igazgatóhelyettesnek! Soha rosszabb évet! Hajrá DKA Oroszlánok!

U11 bajnokság 8. forduló

Debreceni KA TK Lányok   –   Nyíregyházi Kék Cápák   10:48
Veress Erzsébet: Az előző fordulóból, a felsőbb csoportból ki nem állás miatt kiesett nyíregyházi fiú csapat a kezdő csapatunknak még túl erős ellenfél.

Debreceni KA TK Lányok   –   BKG DSE Thököly            60:8
Veress Erzsébet:
Második meccsünkön a hozzánk hasonlóan a bajnokság felétől becsatlakozó hajdúszoboszlói vegyes csapat ellen már megmutatták a TK-s lányok is valós tudásukat, és sok kosarat szerezve magabiztos győzelemmel búcsúztak életük első versenyszezonjától.
Gratulálunk és további sikeres folytatást kívánunk jövőre az „A” csapatban.

Csapat tagjai: Tóth Sára, Szilágyi Anna, Juszku Abigél, Oláh Rebeka, veréb Teodóra, Gábor Nóra, Vígvári Nikolett, Csukás Dalma, Balogh Tímea, Laboda Ágnes, Tajti Dóra, Suszter Emma
edzők: Dr Veress Jánosé, Bajusz György

rsz_u11_veress-bajusz