Hatodik helyen zártak a juniorok

Mindent megtettek Kádár Tamás és Horváth Imre tanítványai, mégsem sikerült visszavágniuk a Körmendi Törpördögök csapatának a Kiemelt Junior Bajnokság nyolcas döntőjének helyosztóján, így a hatodik helyen fejezték be a tornát.

Ugyan a mérkőzés pontban 11:00-kor elkezdődött, a mieink fejben az öltözőben maradtak, a körmendiek pedig a pontatlanságokat kihasználva pillanatok alatt tízpontos előnyre tettek szert. (4-14) Kádár Tamás időt kért, ezután egy rövid ideig éledezni látszott a csapat, Neuwirth és Balázsi is betaláltak, de a tarthatatlannak bizonyuló Kiss Benedek vezette vasiak a negyed végére ismét elhúztak. (15-27)

A második negyed elején sem változott a játék képe, egy 9-3mas körmendi futás után már 18-36 állt az eredményjelzőn, így Kádár Tamás ismét kénytelen volt megszakítani a játékot. Sikerült is felráznia tanítványait, akik egy 11-1-es rohammal indítottak az időkérést követően. (30-37) A félidő végére állandósult ez a különbség, így viszonylag kedvező helyzetből várhattuk a folytatást.

A fordulás után Csikai pontjaival tovább zárkóztunk, sőt, Kalassai triplája és Balázsi kettese után már csak egy volt a hátrány. (51-52) Ettől lendületet kaptak a srácok, Balázsi Soma ismét betalált kintről, amivel a mérkőzésen először a vezetést is átvettük. (59-58)

Sajnos ez a lendület a záró felvonásra alábbhagyott, a körmendiek összeszedték magukat, és megfordították az állást. (63-70) Nem adták fel a debreceni srácok, a Balázsi-Neuwirth-Kalassai trió vezérletével pedig kiegyenlíteniük is sikerült. (81-81) A végjátékot a vasiak bírták jobban, és ugyan fél perccel a vége előtt Kalassai Martin még elsüllyesztett egy óriási triplát a sarokból, ezzel ismét egy pontra visszahozva csapatát, a győzelem kicsúszott a kezeink közül.

Debreceni KA – Körmendi Törpördögök 84-88 (15-27, 23-19, 25-18, 21-24)

DKA: Kurucz 7, Balázsi 16/12 Neuwirth 17/3, Kalassai 9/3, Csikai 19/3

Csere: Nemes 14/3, Tóth 2, Somi, Kanyári D., Turcsik, Kanyári B., Sass.

Edzők: Kádár Tamás, Horváth Imre