Hatodikként végeztek a serdülő lányok!

Már az meglepetésnek számított, hogy Kecskeméti János és Licska József tanítványai bejutottak a legjobb 8 csapat közé, de arra senki sem számított, hogy a lányok így megállják a helyüket az elitben. Mindjárt az első meccsen csak 9 ponttal kaptak ki a későbbi bronzérmes VASAS ellen, így bebizonyították, hogy nem turistának jöttek legjobbak közé. Ráadásul a nyolcas döntő egyik legnagyobb meglepetését okozva a keresztjátékban legyőzték a Zsíros Akadémiát, így az 5. helyért játszhattak az utolsó napon.

Az előjelek nem voltak bíztatóak, hiszen a csoportmeccsek soeán a Rátgéber Akadémiától 26 pontos vereséget szenvedtek. Azonban most egy másik Debrecent láthattak a nézők, hiszen végig partiban voltak a jobb játékerőt képviselő Pécs ellen, egy percig sem adták fel, és az utolsó negyedben ledolgozták a több, mint 10 pontos hátrányukat. Sajnos a végjátékban a pécsiek voltak a pontosabbak, de a debreceniek így is elégedettek lehettek a hatodik helyezéssel, a torna meglepetéscsapataként fantasztikusan teljesítettek.

A csapat legjobbja Hawrlant Bogi lett, Papp Lilla pedig, ponterős játékának köszönhetően, bekerült a torna válogatottjába, ami hatalmas sikernek számít.

 

Debreceni KA-  VASAS Akadémia            52-61 (15-19, 8-14, 11-15, 18-13)

DKA: Szász Lili 3, Futó Sára 4, Szabados Dorottya 2,  Gaszner Réka , Pásti Regina , Balassa Kincső 1, Horváth Petra 3,  Varga Rebeka , Fárbás Eliza 4, Hegedüs Dóri  , Czentye Zoé , Hawrlant Bogi 13, Papp Lilla 22, Papp Lili.

Kecskeméti János: Egyszer már találkoztunk a Vasassal, akkor már az elején eldőlt a meccs, nem bírtuk a tempót a pestiekkel. most viszont végig felvettük a tempót, sőt az utolsó negyedet nyertük. Nagyon örültem az egyszámjegyű különbséget, mert a lányok elhitték, hogy nem érdemtelenül kerültünk az elitbe. Bogi és Lilla egyszerűen szárnyalt, nehezen tartották Őket.

 

Debreceni KA- BEAC Újbuda KA/A          57-87 (12-33, 14-17, 13-27, 18-17)

DKA: Szász Lili 5, Futó Sára, Szabados Dorottya 2,  Gaszner Réka , Pásti Regina , Balassa Kincső 6, Horváth Petra 2,  Varga Rebeka , Fárbás Eliza 10, Hegedüs Dóri  , Czentye Zoé 2 , Hawrlant Bogi 10, Papp Lilla 20, Papp Lili.

Kecskeméti János0: Mindenki halványan teljesített önmagához képest, bár igaz, hogy Trabanttal nehéz Forma 1-et nyerni, a BEAC egyszerűen átszaladt rajtunk, nem véletlenül lett 2. helyezett a Csata DSE mögött.

Talán egyedül Lizi 10 pontja dicsérhető, bár az utolsó negyedet most is megnyertük, így a becsületünket megmentettük.

 

Debreceni KA- Kosárlabda Akadémia Pécs         52-73 (10-24, 8-22, 14-16, 20-11)

DKA: Szász Lili 2, Futó Sára, Szabados Dorottya,  Gaszner Réka, Pásti Regina , Balassa Kincső 19, Horváth Petra 2,  Varga Rebeka, Fárbás Eliza 6, Hegedüs Dóri , Czentye Zoé  , Hawrlant Bogi 10, Papp Lilla 15, Papp Lili.

Kecskeméti János: Most volt a mélypontunk a tornán. Az első félidőben értékelhetetlen volt a teljesítményünk. A Pécs egyszerűen motiváltabb volt nálunk és teljesen megérdemelten már ekkor eldöntötte a meccset. A szünetben azt kértem a lányoktól, hogy legalább a második félidőt nyerjük meg. Egy teljesen más csapat futott ki a pályára, és valóban megnyerték a második félidőt. Most Kincső vette vállára csapatot, ekkor már Lilla és Bogi is felzárkózott, így szépen búcsúztunk a csoportmeccsektől.

 

Debreceni KA- Zsíros Akadémia Kőbánya           73-68 (15-24, 20-11, 16-18, 22-15)

DKA: Szász Lili, Futó Sára 4, Szabados Dorottya 1, Gaszner Réka, Pásti Regina, Balassa Kincső 6, Horváth Petra, Varga Rebeka, Fárbás Eliza 8, Hegedüs Dóri, Czentye Zoé, Hawrlant Bogi 21, Papp Lilla 33, Papp Lili.

Kecskeméti János: Titkon a torna elött arra gondoltam, hogy egy ilyen erős mezőnyben az lenne a legnagyobb siker, ha a szombati keresztjátékon tudnánk nyerni. Nem volt könnyű feladat, hiszen Kőbánya csak utolsó pillanatban kapott hárompontossal kapott ki a Soprontól, és nem jutott legjobb 4-be. Nem kezdtünk jól, nagyon indiszponáltan kezdett az első ötösünk, fantasztikusan dobott a Zsíros Akadémia, elúszni látszott a meccs. Ekkor a második ötösünk Bogi vezetésével visszahozta csapatot a meccsbe. A szünetben azt mondtam a lányoknak, hogy ilyenkor csodálatos dolog az edzőjüknek lenni, mert a hibák ellenére látszik, hogy nagyon küzdenek.

Már az elveszített harmadik negyedben látszott, hogy még nagyobb elánnal küzdünk. Bogi továbbra is fantasztikusan tört be, Lilla pedig ellenállhatatlan volt a palánk alatt, sorban pontozta ki az ellenfél magas embereit és 33 pontig jutott. Lizi pedig 20 lepattanót szedett össze, abból 11 volt támadó. Ezzel teljesen elbizonytalanodott az ellenfél, és a szokásosan jó utolsó negyedünkkel megnyertük a meccset.

Ki szeretném emelni, hogy ezen a meccsen bárkit küldtem be a pályára, mindenki fantasztikusat küzdött!!!!!

 

Debreceni KA- Kosárlabda Akadémia Pécs         66-70 (22-25, 12-14, 10-17, 22-14)

DKA: Szász Lili 2, Futó Sára 4, Szabados Dorottya,  Gaszner Réka, Pásti Regina, Balassa Kincső 6, Horváth Petra,  Varga Rebeka 2, Fárbás Eliza 2, Hegedüs Dóri, Czentye Zoé, Hawrlant Bogi 12, Papp Lilla 38, Papp Lili.

Kecskeméti János: Ismét a Pécs, de ez mennyivel másabb volt! Az első pillanatoktól kezdve tapadtunk rájuk, nem ismertünk elveszett labdát. Sajnos extrát dobott a Pécs, így Ők mehettek egy kis előnnyel pihenni a szünetben. Sajnos a 3. negyed elején az agresszív Pécs ellen egy kicsit megtörtünk, így jelentős előnyt harcoltak ki ellenünk. De még ekkor sem adtuk fel, egyre közelebb kerültünk hozzájuk, Lilla tarthatatlan volt.A végén a kicsit pontosabb Rátgéber Akadémia nyert, de nem lehetünk elégedetlenek, hiszen az alsó házban töltött egész év után fantasztikus teljesítmény a 6. hely. Ráadásul olyan sportemberi tartásról tett bizonyságot a csapat, amit senki sem várt Tőlünk: sohasem adtuk fel!

Csodálatos volt a csapategység, volt olyan, aki sérülten is ott ült a cserepadon és tiszta szívből biztatta a többieket. Ehhez jött még a lelkes szülői gárda, akiknek mindent köszönünk!

Köszönjük az Akadémiának, hogy lehetővé tette, hogy ilyen nívós rendezvényen méltóképpen képviselhessük Debrecent.

Szerintem sikerült!!!!

 

Végeredmény:

  1. CSATA DSE
  2. BEAC-ÚJBUDA KA/A
  3. VASAS AKADÉMIA
  4. SOPRONI AKADÉMIA
  5. KOSÁRLABDA AKADÉMIA PÉCS/A
  6. DEBRECENI KOSÁRLABDA AKADÉMIA /A
  7. ATOMERŐMŰ-KSC SZEKSZÁRD
  8. ZSÍROS AKADÉMIA KŐBÁNYA