Hét pontra a hetedik helytől

A férfiakhoz hasonlóan a DEAC női kosárlabda csapata is a bajnokság finiséhez érkezett. Bár Kovács Imre tanítványai nem a bajnoki címért harcolnak, idén is teljesítették a kitűzött célt, és a tavalyi év után ismét bekerültek a felsőházi rájátszásba. Az első fordulóban a TFSE-vel szemben maradtak alul, míg az 5-8. hely keresztjátékában az ugyancsak jó erőkből álló Tatabánya múlta felül őket, így a 7. helyért játszhatnak az Ajkával. A kuparendszerben zajló párharc első mérkőzését a hétvégén már le is játszották Földvári Andreáék idegenben, s bár a félidőben még hét ponttal vezettek, egy gyengébb második húsz percnek köszönhetően végül 86-79 arányban kikaptak. A visszavágóra május 28-án vasárnap 16 órától kerül sor az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban, és amennyiben hét pontnál többel nyernek a hajdúságiak, úgy a tavalyi szezonhoz képest egy helyet javítva a 7. helyen végeznek.

 

Ajka – DEAC 86-79 (23-26, 16-20, 22-14, 25-19)

DEAC: Szabó Réka 5/3, Papp Alexandra 9/9, Gál Annamária 20/3, Jávor Petra 6, Földvári Andrea 25 cserék: Gyulai Jázmin 6, Stekler Kamilla -, Szabó Evelin 5/3, Új Eszter Dorottya 3/3.

Edzők: Kovács Imre, Fodor Péter.

Kovács Imre: Maradt bennem némi hiányérzet a mérkőzés után, hiszen kicsit nagyobb koncentrációval akár nyerhettünk is volna. A rájátszásban már-már természetes, hogy nem tudunk kiállni teljes kerettel, de a pályára lépők mindig nagyot küzdenek, ez most sem volt másképp. Sajnálom, hogy nem tudtuk megtartani a félidei vezetésünket, ez elsősorban a rossz védekezésünk számlájára írható. Vasárnapig igyekszünk kijavítani a hibákat, és felkészülni az Ajkából, szeretnénk ledolgozni a hátrányunkat, és megszerezni a 7. helyet.