Hiányzói nélkül nem ment a serdülő B-nek

A Nyíregyházán megrendezett serdülő fordulóra kulcsjátékosai nélkül, megtizedelve utaztak el Czeglédi Károly tanítványai. A rossz kezdés mindkét meccsen végzetesnek bizonyult,  csapatunk két vereséggel zárta a tornát.

U14 fiú kosárlabda bajnokság, 5. forduló,

2019.02.02. Nyíregyháza

NYKK Eötvös – DKA/B   79- 42 (31-13, 18-10, 10-10, 14-9)

DKA/B: Tamus Ármin 13, Ignácz Ákos 9, Bereczki Ádám 8, Nagy Dávid 7, Nagy Bence 3, Palcsu Nándor 2, Szűcs Domán, Nemes Dominik, Nagy Norbert, Juhász Kristóf, Kaszás Márton

 

DKA/B – Tiszaújvárosi Phoenix   32- 66 (1-19, 6-23, 10-9, 12-15) 

DKA/B: Nemes Dominik 13, Tamus Ármin 11, Nagy Bence 4, Palcsu Nándor 2, Bereczki Ádám 2, Szűcs Domán, Nagy Norbert, Juhász Kristóf, Ignácz Ákos, Nagy Dávid, Kaszás Márton

Edző: Czeglédi Károly

Czeglédi Károly: Erre a tornára úgy utaztunk el, hogy 5 alapjátékosunk hiányzott. Ez eleve óriási hendikep volt, és sajnos a helyükre belépő – gyakorlatilag kezdő – játékosok törvényszerűen nem tudták őket pótolni, bár tisztességesen küzdöttek, ez tény.

Ebből adódóan a mérkőzések az első két negyedekben eldőltek, a második játékrészekben már csak szépíteni tudtunk. Ez a tartalékos felállás a megmaradt húzóembereket is megingatta, így igazából mindkét mérkőzés gyakorlatilag számunkra “tanuló-mérkőzéssé” alakult.

Hasznos volt azonban a torna, mert így azok a kezdő fiúk is tudtak játszani, akik normál esetben szinte alig tudnak bajnoki mérkőzéseken szerepekhez jutni.

Mindkét mérkőzésen kiemelem Tamus Ármint, illetve az első mérkőzésen Ignácz Ákost, míg a másodikon Nemes Dominikot.