Hivatalos közlemény az edzések újraindulásáról

Tisztelt Szülők, Kedves Kosarasok!

A Kormány 170/2020. (IV. 30.) rendelete a sportrendezvényekkel és sportedzésekkel kapcsolatos intézkedéséről lehetővé teszi az edzések újrakezdését. A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége Elnöksége 2020. május 4-én tartott ülésén úgy döntött, hogy a korábbi, a válogatott és szakmai programok 2020. május 31-ig történő felfüggesztésére vonatkozó határozatát hatályában fenntartja, és tagszervezeteinek sem javasolja, hogy 2020. május 31-ig szervezett edzéseket tartsanak. Az Országos Sportegészségügyi Intézet (OSEI) a kormány döntésére reagálva kiadott egy ajánlást és szabályzatot az edzések újrakezdésével és feltételeivel kapcsolatban.

A Debreceni Kosárlabda Akadémia szakmai és sportvezetése a fenti rendeletet és ajánlásokat értelmezve, hosszas egyeztetés után a következő felelősségteljes döntést hozta:

A DEAC, a Debreceni Kosárlabda Akadémia és az Akadémia együttműködő szervezetei, a Cívis Kosárlabda Klub, a Cívis Szabadidő és Sportegyesület és a Debreceni Sportcentrum Kh. Nonprofit Kft (DSI) kosárlabda csapatainál a szervezett edzések 2020. május 18-ig továbbra is szünetelnek. A megadott dátumig semmilyen személyes találkozással járó csapateseményt nem szervez. Az Akadémia vezetése folyamatosan figyeli a járványügyi információkat, naponta egyeztet a témában és folyamatosan készíti elő az edzések újraindításának feltételeit, hogy a játékosok a legbiztonságosabb körülmények között, a lehető legminimálisabb kockázatot vállalva önkéntes alapon újra kosárlabda edzésen vehessenek részt.

Klubunk számára továbbra is első az egészség. Ezért az Akadémia vezetése folyamatos kapcsolatot tartva a Szövetséggel és a járványügyi illetékes hivatalokkal, az eltelt idő tapasztalatiból is okulva május közepén meg fogja hozni felelősségteljes döntését, amely a 2020. május 18 utáni időszakra vonatkozóan lép érvénybe.

Addig is kérünk mindenkit, hogy vigyázzon saját és környezete egészségére!

Bízva a járvány mielőbbi legyőzésében,

Debreceni Kosárlabda Akadémia vezetősége