Hősiesen küzdöttek serdülőink a hétvégi EYBL fordulóban

EYBL U14 CE Divízió „C” csoport II. torna

 

Porsche Basketball Akademie – Debreceni Kosárlabda Akadémia 36 – 75 (17-12, 7-30, 6-19, 6-14)

DKA: Madar Kristóf 17/3, Madar Krisztián 15, Schwarczenberger Gábor 9, Balázsi Ákos 8, Seszták Miklós 6, Túri Viktor 6/6, Virágh Benedek 6, Tompa Áron 6, Czeglédi Bence 2, Sólyom Dániel, Csirkés Péter , Pala Sándor.

Edzők: Kovács Balázs, Tarsoly Andor

Kovács Balázs: Nehezen indult a védekezés. Hosszú idő után végre kemény védekezéssel találkoztunk és ez egy kicsit meglepett minket. A második negyedben rendeztük a sorokat és magasabb sebességbe kapcsoltunk, amit az ellenfelünk már nem bírt. Pozitívum, hogy kívülről is eredményesek voltunk, megnyertük a lepattanó csatát és 34 eladott labdára sikerült kényszerítenünk ellenfelünket. A büntető dobásunkon azonban van még mit javítanunk, ennek ellenére kezdésnek jó meccset játszottunk és sikerült megúszni komoly sérülés nélkül a találkozót.

 

ROSA Radom – Debreceni Kosárlabda Akadémia 39 – 47 (7-10, 2-17, 10-12, 20-8)

DKA: Schwarczenberger Gábor 13, Fekete Csongor 11, Madar Krisztián 7/3, Virágh Benedek 5/3, Czeglédi Bence 4/3, Sólyom Dániel 3/3, Seszták Miklós 2, Túri Viktor 2, Balázsi Ákos, Schwarczenberger Csongor, Madar Kristóf, Toma Áron.

Edzők: Kovács Balázs, Tarsoly Andor, Ferenczi Tamás

Kovács Balázs: Csoportrangadóra készültünk, hiszen az eddig veretlen kiváló lengyel csapattal játszottunk. Sajnos két játékosunk nem tudta vállalni a játékot illetve az első támadásnál csapatunk alapembere, Madar Kristóf is sérülést szenvedett és már nem tudott visszatérni. Ekkor azonban azok a játékosok, akikre máskor kevesebb szerep hárul elkezdtek magas szinten kosárlabdázni és egy 27-9-es első félidőt produkáltunk. Nagyon nagy sebességgel és extra védekezéssel megleptük ellenfelünket és magabiztos előnyre tettünk szert. A félidőre újabb sérültünk lett, Madar Krisztiánt is elvesztettük. A félidőben ellenfelünk rendezte sorait és szigorított a védekezésén, mi pedig ahogy fogytak a játékosaink, úgy kezdtek az energia tartalékok is kimerülni. A negyedik negyedben hiába kapaszkodott ellenfelünk, a jó lepattanózásunknak és a taktikus támadójátékunknak köszönhetően megőriztük a mérkőzés végére is az előnyünket. A mérkőzésen extra volt Csongi és Gábor duppla-dupplája valamint Virágh Benedek 18 lepattanója. Sokatmondó adat még hogy a gólpasszok aránya 13-0 lett a javunkra. Igazi csapat voltunk most is. Gratulálok a fiúknak!

Beni2 (1)

Debreceni Kosárlabda Akadémia – MKK Basket Koszalin 87 – 83 (19-16, 23-22, 21-32, 24-13)

DKA: Virágh Benedek 30/3, Fekete Csongor 18, Schwarczenberger Gábor 14, Czeglédi Bence 9, Balázsi Ákos 8, Túri Viktor 3, Schwarczenberger Csongor 2, Tompa Áron 2, Sólyom Dániel 1, Seszták Miklós.

Edzők: Kovács Balázs, Tarsoly Andor, Ferenczi Tamás

Kovács Balázs: Erre a mérkőzésre már csak tíz egészséges játékosom maradt, ebből ketten a kezdő csapatból estek ki és egy jó kosárlabdát játszó, az előző nap bravúr győzelmet arató lengyel csapattal kerültünk szembe. A mérkőzés nagy részében uraltuk a játékot és kisebb nagyobb különbséggel mi vezettünk, ellenben a harmadik negyed végén és a negyedik negyed elején hullámvölgybe kerültünk, Fekete Csongor kipontozódott és 11 pontos hátrányt mutatott az eredményjelző tábla. Ekkor Virágh Beni, Balázsi Ákos és Schwarczenberger Gabi vezetésével egy 14-0-s rohamot produkáltunk és visszavettük az előnyünket. Az utolsó percekben egy nagyon szép védekezéssel Balázsi Ákos egy támadófaultot harcolt ki ellenfelén, ami a csapat számára a győzelmet, még a szerencsétlen esés következtében neki egy kéztörést jelentett. Ezúton is jobbulást kívánunk. Az utolsó percben jól büntetőztünk és taktikusak voltunk. Egy színvonalas mérkőzésen, egy sportszerű és jó kosárlabdát játszó csapat ellen értékes győzelmet arattunk.

 

LPS Bihorul Oradea – Debreceni Kosárlabda Akadémia  87 – 35 (17-15, 21-6, 26-11, 23-3)

DKA: Schwarczenberger Gábor 7, Túri Viktor 6/6, Madar Kristóf 6/6, Madar Krisztián 5, Fekete Csongor 4, Tompa Áron 3/3, Czeglédi Bence 2, Schwarczenberger Csongor 2, Seszták Miklós, Csirkés Péter, Pala Sándor, Virágh Benedek.

Edzők: Kovács Balázs, Tarsoly Andor, Ferenczi Tamás

Kovács Balázs: Sajnos tovább fogyott csapatunk, és már csak 7 egészséges játékosunk maradt, de öten sérülten is vállalták a játékot becsületből és a csapatért. Tudtuk, hogy komoly téttel bír a mérkőzés, hiszen a preztizs mellett a továbbjutás is ezen a mérkőzésen dőlt el. Sajnos azonban mindenre nem készülhettünk fel. Ilyen mérkőzésben sem a gyerekeknek sem nekem nem volt még módom játszani, így a rajtnál beragadva 11-1-re elengedtük ellenfelünket. Ezt követően sikerült rendezni a sorainkat és az első negyedet szoros eredménnyel zárni. Már az első negyedben is sok nehézséggel küszködtünk, de a folytatásban tovább erősödött a ránk nehezedő nyomás. Úgy gondolom, hogy nem kosárlabda mérkőzést játszottunk, így szakmailag kár is lenne értékelni a látottakat. Nagyon büszke vagyok minden játékosomra a hősies helytállásért, a Nagyváradnak pedig gratulálok a győzelemhez és a továbbjutáshoz!

Összegzés: Ezen a tornán 4 nagyon kemény mérkőzést játszottunk, amelyeknek mindegyikén kiválóan helytálltunk. 2,5 mérkőzésen keresztül kiválóan működött a védekezésünk, nagy pozitívum volt, hogy mind a 14 játékos komoly játékerőt jelentett támadásban és védekezésben, több játékos megtalálta a helyét és az önbizalmát a pályán, ami tovább erősíti csapatunkat. Nagy öröm volt, hogy Tompa Áron bemutatkozott az Akadémia színeiben. Ezért ezúton is köszönjük edzője Tóth István és a Mezőcsáti DSE támogatását. A tornán több kiemelkedő teljesítmény is volt. Fekete Csongort beválasztották a torna All-Star ötösébe kiváló játékának (és az utolsó meccs melegítése közbeni zsákolásának) köszönhetően. Madar Kristóf és Krisztián a szokott magas szintű játékot hozták, sajnálatos módon sérülés miatt kevesebbet tudtak játszani. A Koszalin ellen mutatott parádés játéka és igazi vezér szerepe elismeréséül Virágh Benedek a csapat legjobbja címet kapta. Balázsi Ákos és Schwarczenberger Gábor átlagon felüli teljesítménnyel pótolta a sérült vagy felvételiző társait. A többieket is meg kell dicsérnem, hiszen mindenki nagyon jól szállt be a padról és tudott lendíteni a csapaton. Erre igazán jó példa Túri Viktor, aki első labdaérintésére kiosztott egy sapkát, a másodikra pedig hárompontost dobott. Gratulálok az egész csapatnak a kiváló játékért és a sportemberi tartásukért és köszönöm a csapatot segítő kollégák Tarsoly Andor és Ferenczi Tamás munkáját, és a minket bíztató Nagyváradra ellátogató szülőket, rokonokat. Tanulságos négy nap volt, bízom benne ez is hozzásegít minket a sikeres bajnoki folytatáshoz.