Ismét a B csoportban a Cívis DKA Fehér Tigrisek!

A Gyermek Bajnokság felsőházának második fordulójában a Cívis DKA Fehér Tigrisek a Nyíregyházi Sportcentrum és a MEAFC csapatával találkoztak. Az első mérkőzésen egy hajszállal alulmaradtak lányaink, viszont a Miskolc elleni sikernek, és egy kis szerencsének köszönhetően mégis összejött a feljutás.

Cívis DKA Fehér Tigrisek – Nyíregyházi Sportcentrum  46- 48 (8-19, 21-13, 2-5, 15-11)

Cívis DKA Fehér Tigrisek: Radócz Emma 13, Vígvári Nikolett 7, Fárbás Emma 7, Árkosy Liza 6, Szekeres Abigél 3, Diviánszky Eszter 3, Liptai Csenge 3, Miklósvölgyi Boglárka 2, Fodor Annabella 1, Balogh Tímea 1.

Kozák István:  A csapat jól vizsgázott ma is tartásból, küzdeni tudásból, hátrányból jöttünk vissza a meccsbe, sajnos a fordítás már nem sikerült. A védekezésünk alakul, sajnos támadásban sokat hibáztunk. (eladott labda, kihagyott ziccer, kihagyott büntető).

koz3

 

Cívis DKA Fehér Tigrisek – MEAFC Kossuth  45 : 31

Cívis DKA Fehér Tigrisek: Balogh Tímea 12, Vígvári Nikolett 8, Árkosy Liza 6, Fárbás Emma 6, Szekeres Abigél 5 , Visky Boglár 5, Radócz Emma 3.

Kozák István:  Nagyon dolgozott a lányokban a bizonyítási vágy, hiszen ettől a fiú csapattól 3 hete Miskolcon hosszabbítás után kaptunk ki 1 ponttal. Nagyon örültem annak is, hogy sikerült „jó versenyzőként” túltenniük magukat azon, hogy másfél órával korábban nagy csatában kis különbséggel vesztettünk el egy mérkőzést.

koz1

Összegzés: Örültem annak, hogy volt tartása a csapatnak a 2 fiú csapat ellen mérkőzésen. A korosztály védekezési elvei miatt az egy-egy elleni védekezés szerepe felértékelődik. Ebben sikerült előre lépnünk. Hiszen már itt is kezd „nyílni az olló” fizikálisan a fiúk javára. Pozitív, hogy egyre több olyan lány van, akinek nem okoz gondot, ha egész pályán kell „űznie” egy fiút. Szépen védekezett Lizi, Timi, Abi, Radócz, Fárbás Emma, Dorina, Boglár, Niki. Kezd egyre stabilabbá válni a két Emma összjátéka egymással, a csapattal. Fejlődnünk kell a ziccereink kihasználásában, büntetőzésben. A második meccsen elért nagyobb arányú győzelmünknek köszönhetően (a miskolci fiú csapat egy ponttal megverte a nyíregyházi fiúkat), mi kerültünk ki a körbeverésből az első helyen, így a csoportot megnyerve feljutottunk a felsőház „B” csoportjába.