Kenguru Kupa: Ismét a legjobbak között a Cívis DKA Fehértigrisek!

Egy újabb, debreceni szempontból sikeres fordulón vagyunk túl a Kenguru Kupában. A Cívis DKA TK Rakéták továbbra is az “A”csoport élén tanyáznak, rájuk szorosan tapadnak a Cívis DKA Tigrisek. A “B” jelű hármasból kettős győzelemmel jutottak fel ismét Bajusz György és Új Dorottya tanítványai, a Cívis DKA Fehértigrisek a legjobbak közé. A “D” csoportban a Cívis DKA Dózsa-Gönczy Oroszlánok szintén értékes sikert arattak a Hajdúhadház ellen.

„A” csoport       

Cívis Debreceni KA TK Rakéták – ACS Wildcats Baia Mare I.  58 – 38         

DKA TK Rakéták: Sándor Csanád 12, Szőke Hanna 11, Somi Zsolt 10, Szénás Máté 8, Tóth-Sturza Márkó 5, Borbély Dávid 4, Kóthay Balázs 3, Szűcs Nándor 3, Kincses Boldizsár 1, Nagy Balázs 1, Csizmadia Marcell.

Edzők: Sarkadi Ferenc, Vajda László

ACS Wildcats Baia Mare I. – Cívis Debreceni KA Tigrisek 24 – 32

DKA Tigrisek: Székely Bence 9, Tóth Bálint 5, Bera Károly 4, Nyika Roland 4, Szabó Kristóf 3, Debreczeni Ádám 3, Meczer Bernát 2, Szilányi Bálint 2, Szuhi Dávid, Huszka Dániel, Kotormán Mihály, Szabó Máté.

Edző: Varga Ádám

Cívis Debreceni KA Tigrisek – Cívis Debreceni KA TK Rakéták 30 – 60

DKA Tigrisek: Debreczeni Ádám 7, Bera Károly 5, Szabó Máté 5, Melczer Bernát 4, Szabó Kristóf 4, Nyika Roland 1. Szilágyi Bálint 1, Huszka Dániel 1, Szuhi Dávid 1, Tóth Bálint 1, Kósa Attila, Székely Bence.

DKA TK Rakéták: Szűcs Nándor 16, Sándor Csanád 10, Borbély Dávid 9, Tóth-Sturza Márkó 7, Szőke Hanna 6, Somi Zsolt 5, Kincses Boldizsár 4, Kóthay Balázs 3, Nagy Balázs, Csizmadia Marcell, Szénás Máté.

Edzők: Varga Ádám ill. Sarkadi Ferenc, Vajda László

Varga Ádám (Cívis DKA Tigrisek): A Nagybánya elleni mérkőzés első félideje védekezésben és támadásban is példaértékű volt. A fordulás után azonban gyenge teljesítményt nyújtottunk, szorossá téve a küzdelmet. A második mérkőzésen már nem kaptunk annyi befutásos ziccert, mint eddig, de olykor így is csak kergettük a labdát. Sajnos még nem vagyunk partiban a TK csapata ellen.

„B” csoport

Cívis DKA Fehértigrisek – Nyíregyházi Sportcentrum/A  43- 24

DKA Fehértigrisek: Csukás Dalma 2, Tajti Dóra 2, Kis Nikolett, Papp Dorottya 3, Labancz J.Lujza 7, Fárbás Emma 6, Farkas Laura 3, Szőke Hanna 10, Kánya Emma, Szántai Szonja, Czégény Helga 1, Tóth Sára 9.

Edzők: Bajusz György és Új E.Dorottya

Karacgi Sasfiókák – Cívis DKA Fehértigrisek  37- 59

DKA Fehértigrisek: Fárbás Emma 16, Czégény Helga 1, Kis Nikolett, Farkas Laura 5, Szántai Szonja, Labancz J.Lujza 5, Tóth Sára 1, Papp Dorottya 7, Csukás Dalma 8, Tajti Dóra 4, Kánya Emma 1, Szőke Hanna 11.

Edzők: Bajusz György és Új E.Dorottya

Bajusz György: Az „A” csoportba jutásért ismét a legjobb nyíregyházi fiú csapat és a jó erőkből álló, a múltkor épp csak egy kosárral legyőzött karcagiak voltak a hétvégi ellenfeleink.

Az első mérkőzésen a két álmatagon játszó csapat közül mi hibáztunk kevesebbet, de legalább a védekezésünk nagyjából rendben volt, s ennek köszönhetően magabiztos győzelmet arattunk.

Miután a Karcag is legyőzte a Nyíregyházát, „egyszerű” volt a képlet: a győztes jut az „A” csoportba.  A kezdeti tétovaságból egy időkéréssel sikerült felrázni a csapatot, és egyre javuló játékkal (bár még mindig sok hibával), itt-ott már valódi tudásunkat is megmutatva sikerült kivívni a győzelmet, s ezzel az „A” csoportba jutást. Végre a félidei büntetőzéssel is elégedettek lehettünk (9/12).

Minden dícséretet megérdemelnek a lányok, egyre stabilabb védekezésünk mellé, fokozatosan javuló 1:1-eket, szép indításokat (a hibák ellenére is) befutásokat és passzokat láthattunk, és helyenként a lepattanóért is sikeresen küzdöttünk.

Köszönjük ellenfeleinknek a jó meccseket, lelkes szülői gárdánknak pedig a szurkolást!

 

“D” csoport

Hajdúhadházi Farkasok I. – Cívis DKA Dózsa-Gönczy Oroszlánok   47- 54

Cívis DKA Dózsa-Gönczy Oroszlánok: Borsi Bendegúz 22, Erdei Tibor 15, Erdei Zsolt 7, Olcsák Zsigmond 5, Hornyacsek Botond 1, Tóth Boglárka 1, Hüse Roland 1, Tripó Sándor 1, Jánosi Sándor 1, Németh Panna, Suba Krisztián, Görömbey Tamás.

Cívis DKA Dózsa-Gönczy Oroszlánok – Nyíregyházi Sportcentrum/B   29- 68

Cívis DKA Dózsa-Gönczy Oroszlánok: Borsi Bendegúz 13, Erdei Zsolt 9, Erdei Tibor 3,  Jánosi Sándor 1, Hüse Roland 1, Tóth Boglárka 1, Hornyacsek Botond 1, Tripó Sándor, Olcsák Zsigmond, Suba Krisztián, Görömbey Tamás, Németh Panna.

Edzők: Czeglédi Károly, Czeglédi Balázs

Czeglédi Károly: A hajdúhadházi 1-es csapattól januárban még több tíz ponttal kikaptunk, most sikerült legyőznünk őket, ennek nagyon örülök. A második mérkőzésen a félidőig még bírtuk az ellenfél iramát, utána viszont elfogytunk. Láthatóan addigra már az első mérkőzés fáradalmai kiütköztek a kis játékosainkon. Az ellenfelünk kiválóan hajtott, küzdött, megérdemelte a győzelmet, de hozzá kell tennem: amíg, a végeredménytől függetlenül az első mérkőzésen kiváló és precíz játékvezetést kaptunk, addig a második mérkőzésen rendre 1.3, 1.4, 1.5 ellen kellett küzdenie a kulcsjátékosainknak, amit azért mi nem bírunk el. Sajnálom, ekkora óriási különbségek létezhetnek egy tornán két mérkőzés között a játékvezetés tekintetében. Mindezzel együtt is megérdemelt a Nyíregyháza győzelme, mi pedig örülhetünk az első mérkőzésen látottaknak.