Ismét továbbjutottak a serdülő fiúk

DKA-DSI – Pityke KSE Nagykőrös 72:64 (16:19; 24:20; 15:12; 21:9)

Az alacsony, de nagyon gyors és képzett játékosokból álló Nagykőrös nagy kihívás volt. A legyőzésük volt a kulcs a csoport második helyhez, amit mindenképpen szerettünk volna elérni. Végig vezetett az ellenfél, köszönhetően agresszív egész pályás letámadásuknak és saját hibáinknak. Szerencsére nem omlottunk össze, végig látótávolságon belül tudtunk maradni. Az utolsó negyedben végre összeállt a védekezésünk és nyolc percig nem kaptunk kosarat. A 36. percben fordítottunk és izgalmas végjátékban sikerült megőrizni, sőt növelni az előnyünket.  Az idény egyik legnagyobb sikerét értük el ezzel a bajnokságban. A csapatból kiemelkedően teljesített védekezésben Kalassai Martin, Tóth Zoltán és Madar Kristóf. Extrát nyújtott támadásban és védekezésben is Lovas Botond és meglepetés emberünk Madar Krisztián.

 

DKA-DSI – Soproni SI 60:65 (10:19; 12:13; 19:15; 19:18)

A nagy esélyes, sokkal erősebb játékos állománnyal rendelkező Sopron ellen úgy nézett ki sima vereséget szenvedünk, már 18:4-re is vezettek. Sikerült azonban rendezni a sorokat, elsősorban védekezésben javultunk fel, és a szünetre elfogadható különbséggel mehettünk ki. A második félidőben folyamatosan közeledtünk az ellenfélhez, a harmadik negyed végén már csak egy pont volt a különbség. Sajnos ekkor kaptunk két “utolsó másodperces” balszerencsés kosarat, ami lélekben visszavetette a csapatot. A védekezésünk ismét kiemelkedő volt, 65 ponton tudtuk tartani a nagyon erős Sopront, de sajnos támadásban nem tudtunk megbirkózni a nagyon magas és nagyon behúzódó ellenfél védekezésével. Védekezésben kiemelkedőt nyújtottak ismét a Madar ikrek, Tóth Zoltán és Holléry Balázs. Támadásban Kalassai Martin, Lovas Botond és a sérülése utáni hosszú kihagyásból végre egyre jobb játékkal jelentkező Turcsik Simon.

serdülő timeout 

DKA-DSI – GYKSE Szekszárd 65:35 (21:7; 16.4; 24:4;12)

Utolsó mérkőzésünk gyakorlatilag tét nélküli volt. A két vereséggel álló Szekszárd balszerencsés módon két játékosát is elveszítette sérülés miatt így még tovább gyengült. A tétnélküliség sajnos meg is látszott a játékunkon. A védekezés ismét kiemelkedő volt, 11 pontot kaptunk és rengeteg labdát szereztünk. A helyzeteinket azonban számolatlanul hagytuk ki, a 37 dobott pont akár a duplája is lehetett volna az első játékrész után. A második félidőben is görcsösen, kevés elképzeléssel és főleg kevés passzal játszottunk, így sikerült még az első félidei támadó játékunkat is alulmúlni. Támadásban Lovas Botond és Kalassai Martin nyújtott elfogadhatót, ami ezen a meccsen azt jelentette, hogy egy kicsit kevesebbet hibáztak, mint a többiek.

 

Összességében nagy siker a második hely. Kiemelkedő eredmény volt a Nagykőrös legyőzése és bizakodásra ad okot, hogy meg tudtuk szorongatni a nagyon erős Sopront. Védekezésünk ismét sokat alakult, a helyzeteink kihasználásán viszont még rengeteget kell dolgoznunk. A következő két fordulóban így játszhatunk a nyolcas döntőért, ami hatalmas bravúr lenne a csapattól.