Jól sikerült pécsi kirándulás

Remekül helytállt a Pécsen rendezett serdülő tornán Kecskeméti János és Licska József csapata.  A mérkőzések igazi tétje a kedvező sorsolás kiharcolása volt, ami sikerült is, hiszen a lányok másodikként végeztek. 

Debreceni KA- Török Flóris Törekvés     76-46 (18-16,21-11, 21-9, 16-11)

DKA: Szász Lili 4, Gaszner Réka , Pásti Regina , Balassa Kincső 8,  Horváth Petra , Varga Rebeka , Fárbás Eliza 12, Hegedüs Dóri 2 , Sarkadi Milla, Czentye Zoé, Hawrlant Bogi 19, Papp Lilla 31.

Kecskeméti János: Nagyon lazán kezdtük a mérkőzést, a védekezésünk egyszerűen lusta volt, se az egyéni, se a csapatvédekezés nem működött. Utána helyreállt a világ rendje, és ismét jól játszottunk. Egy kicsit csapatszinten többet kellene vállalni védekezésben is (összesen 8 faultunk volt a meccsen), de támadásban is mindenkinek bátrabban kell vállalkoznia (csak 6 ember dobott pontot…).

Debreceni KA-  Pécsi VSK/A        84-54 (20-18, 23-14, 21-12, 20-10)

DKA: Szász Lili 8, Gaszner Réka , Pásti Regina , Balassa Kincső 8,  Horváth Petra , Varga Rebeka 2 , Fárbás Eliza 17, Hegedüs Dóri 2 , Sarkadi Milla, Czentye Zoé 2, Hawrlant Bogi 21, Papp Lilla 24.

Kecskeméti János: Féltem a meccstől, mert motiválatlannak éreztem a csapatot az előző meccsen. Az ellenfél viszont a képzett erős, agresszív helyi csapat volt. Ehhez képest olyan energiákat mozgósítottak a lányok, hogy az hihetetlen. Már az első negyed után azt mondtam, hogy bármi is lesz a végeredmény, ez a nyerni akarás lenyűgözött. Most már 8 emberünk is dobott pontot, a védekezésünk is sokkal harapósabb volt, ez már igazi csapatmunka volt. Az agresszivitásunk is teljesen más volt az előző meccshez képest, most 24 faultunk volt, Dórika ki is pontozódott (megdicsértem!), és ketten zárta 4 faulttal. Lizi  (17 pont/17 lepattanó) és Lilla 24 pont/17 lepattanó) dupla- duplázni tudott, Bogi és Kincső pedig igazi vezérei voltak a csapatnak. A fogadást elvesztettem: két meccset nyertünk az első nap, így este a vacsoránál az étterem zenészével kellett énekelni egy dalt a csapatomnak.

Debreceni KA- KA Pécs              66-80 (17-25, 18-26, 16-19, 15-10)

DKA: Szász Lili 3, Gaszner Réka , Pásti Regina 2, Balassa Kincső 15,  Horváth Petra , Varga Rebeka 2 , Fárbás Eliza 4, Hegedüs Dóri 2 , Sarkadi Milla, Czentye Zoé , Hawrlant Bogi 18, Papp Lilla 22.

 Kecskeméti János: Nagyon elfáradtunk a torna végére… Lilla (22 pont/17 lepattanó) annak ellenére komoly gondot jelentett az ellenfélnek, hogy végig rendkívül agresszív védekezéssel próbálták kizökkenteni. Viszont egy pillanatra sem láttam a lányokon, hogy feladták volna, végig küzdöttek. Még az ellenfél edzői is elismerték, hogy rengeteget  fejlődtek lányaink, nem tudtak biztosra menni, muszáj volt végig koncentrálniuk. Az látszott, hogy előttünk járnak. Sajnos a fáradtság miatt senki sem tudott Kincső, Bogi és Lilla szintjén dolgozni, de elégedett vagyok a hétvégi teljesítményünkkel. Szép volt csajok!