Keddtől részlegesen újraindulnak az edzések az akadémián

kosarlabda debrecen akademia

Tisztelt Szülők, Kedves Kosarasok!

A Kormány 170/2020. (IV. 30.) rendelete a sportrendezvényekkel és sportedzésekkel kapcsolatos intézkedéséről lehetővé tette az edzések újrakezdését. A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége Elnöksége 2020. május 4-én tartott ülésén úgy döntött, hogy a korábbi, a válogatott és szakmai programok 2020. május 31-ig történő felfüggesztésére vonatkozó határozatát hatályában fenntartja, és tagszervezeteinek sem javasolja, hogy 2020. május 31-ig szervezett edzéseket tartsanak. Ezek alapján a Debreceni Kosárlabda Akadémia szakmai és sportvezetése 2020. május 6-án azt a döntést hozta, hogy 2020. május 18-ig továbbra is szünetelnek az edzések, a folytatásról az addig beérkező ajánlások és a vírushelyzet alakulása alapján dönt.

Az Akadémia vezetése szombaton ült össze, és a járványügyi helyzetnek az elmúlt két hétben történő bíztató alakulása, együttműködő sportszervezeteink pozitív tapasztalata, és az EMMI által érkezett útmutató és ajánlás alapján azt a döntést hozta, hogy 2020. május 19-től részlegesen újra indítja az edzéseket.

Az edzések részleges újrakezdése a következőt jelenti:

– Edzéseket csak és kizárólag szabadtéren tartunk.

– Az edzések csak és kizárólag egyéni edzéseket jelentenek. Egy térfélen, egy palánknál, egy játékos végez feladatokat kizárólag saját labdával.

– Tekintettel arra, hogy több, mint 30 edzőcsoportunk van, a jelenlegi edzésekre alkalmas pályáink száma korlátozott, ezért elsőnek csak a következő csapataink játékosainak (közülük sem mindenkinek) tartunk foglalkozásokat (zárójelben a csapatok vezetőedzői):

Fiú U18 A (Horváth Imre), Fiú U16 A-B (Kovács Balázs), Fiú U14 A (Jávor Barna), Fiú U13 (Gál Balázs), Leány U18 (Dóra Márton), Leány U16 A (Licska József), Leány U14 A (Kecskeméti János), Leány U13 (Kozák István)

Fiú U20 (Kádár Tamás), Felnőtt női (Kovács Imre)

–          A pontos beosztást, az edzéseken résztvevők névsorát, a szükséges dokumentumot és teljeskörű tájékoztatást a csapatok edzői vasárnap este kapják meg és továbbítják a játékosok és szüleik felé.

–          Az edzéseken csak és kizárólag egészséges, tünetmentes sportoló vehet részt, a szülő által hiánytalanul kitöltött nyilatkozatot leadva, a szabadtéri edzésekre vonatkozó házirend elfogadásával és a járványügyi helyzet szabályainak szigorú betartása mellett.

Összegezve, a DEAC, a Debreceni Kosárlabda Akadémia és az Akadémia együttműködő szervezetei a Cívis Kosárlabda Klub, a Cívis Szabadidő és Sportegyesület és a Debreceni Sportcentrum Kh. Nonprofit Kft (DSI) kosárlabda csapatainál a szervezett edzések 2020. május 19-től részlegesen újraindulnak -a fent felsorolt csapatoknál- egyéni képzés formájában. A többi csapatunk játékosainak és edzőinek türelmét kérjük. Az Akadémia vezetése folyamatosan figyeli a járványügyi információkat, naponta egyeztet a témában és folyamatosan készíti elő annak a lehetőségét, hogy további játékosok és csapatok tudjanak becsatlakozni az edzésekbe. Arra törekszünk, hogy a legbiztonságosabb körülmények között, a lehető legminimálisabb kockázatot vállalva, lépésről-lépésre álljunk vissza a megszokott edzésrendre.

Klubunk számára továbbra is első az egészség. Ezért az Akadémia vezetése folyamatos kapcsolatot tartva a Szövetséggel és a járványügyi illetékes hivatalokkal, az eltelt idő tapasztalatiból is okulva hétről-hétre meg fogja hozni felelősségteljes döntését, a következő hétre vonatkozóan.

Továbbra is kérünk mindenkit, hogy vigyázzon saját és környezete egészségére, és az egészségügyi előírásokat az eddigiekhez hasonlóan szigorúan tartsa be!

Bízva a járvány mielőbbi legyőzésében!

Üdvözlettel:

Debreceni Kosárlabda Akadémia Vezetősége

Debrecen, 2020. május 17.