Kenguru Kupa: Folytatódott a debreceni dominancia a régióban

Lezajlott a hetedik forduló is az U11-es bajnokságban, azaz a Kenguru Kupában. Az “A” csoportot ismét behúzták a Cívis DKA TK Rakéták, a második helyért folytatott harcban azonban ezúttal a Cívis DKA Fehértigrisek kerekedtek felül. A Cívis DKA Dózsa-Gönczy Oroszlánok felemás mérleggel zártak az észak-keleti régióban: egy kiütéses siker és egy hasonló arányú vereség került a nevük mellé.

Kenguru bajnokság, 7. forduló, „A” csoport

Cívis DKA TK Rakéták -Cívis DKA Fehértigrisek   58- 29 (20-2, 8-11; 18-6, 12-10)

TK Rakéták: Borbély Dávid 12, Tarsoly Andor 9, Szénás Máté 9, Sándor Csanád 8, Némethy Máté 5, Szőke Hanna 4, Gyulai Botond 3, Szűcs Nándor 3, Kincses Boldizsár 2, Kóthay Balázs 2, Somi Zsolt 1, Tóth-Sturza Márkó.

Edzők: Vajda László, Sarkadi Ferenc

Fehértigrisek: Csukás Dalma 3, Tajti Dóra 4, Kis Nikolett 3, Papp Dorottya 1, Labancz J. Lujza , Fárbás Emma 9, Farkas Laura 2, Pásti Bianka , Kánya Emma 1, Szántai Szonja, Szatmári Nóra 1, Tóth Sára 5

Edzők: Bajusz György és Új E. Dorottya

Bajusz György: Az „A” csoportban két jó mérkőzés várt ránk: a régió legjobb csapata, a veretlen TK Rakéták ellen egy jó mérkőzés, tudásunk erős ellenféllel szembeni próbája, és a DKA Cívis Tigrisek ellen a múltkori szoros (2 pont) vereségért való visszavágás és a végeredményben az „A” csoportos tagság megőrzése volt a cél. Bár mindkét meccsen sok hibával játszottunk, a célkitűzéseinket teljesítettük. A Rakéták – nevükhöz méltóan – az első negyedben ugyan átrobogtak rajtunk, de sikerült rendezni sorainkat és egy jó mérkőzésen gyakorolni a tanultakat és készülni a Tigrisek elleni folytatásra.

Cívis DKA Fehértigrisek Cívis DKA Tigrisek 46-44 (8-6, 21-16; 4-10, 13-12)
Fehértigrisek: Csukás Dalma 8, Tajti Dóra 3, Papp Dorottya 1, Fárbás Emma 20, Farkas Laura 2, Pásti Bianka 1, Kánya Emma 1, Szántai Szonja, Szatmári Nóra 1, Tóth Sára 5, Labancz J.Lujza 2, Kis Nikolett

Edzők: Bajusz György, Új E. Dorottya.

DKA Tigrisek: Szabó Máté 13, Debreczeni Ádám 13, Tóth Bálint 10, Nyika Roland 2, Székely Bence 2, Melczer Bernát 2, Szilágyi Bálint 1, Király Patrik 1, Vajta Roland, Pákh Milán, Bera Károly, Szabó Kristóf.
Edző: Varga Ádám

Bajusz György: Sikerült egy szoros mérkőzésen, izgalmas végjátékban, fegyelmezett játékkal győznünk, s bár mint mindig, ezúttal is a Csapat nyert, de megérdemli a kiemelést Fárbás Emma, aki nem csak a 20 pontjával, de jó védekezésével is átlagon felülit nyújtott.

Ezzel az alapszakaszt az előkelő második helyen zártuk, nagy gratuláció a Csapatnak! J
Készülünk a Régiós és – remélhetőleg – az Országos Jamboree-ra. Köszönjük ellenfeleinknek a jó meccseket, lelkes szülői gárdánknak pedig a szurkolást!

Varga Ádám: Egy az egy ellen nem tudtuk megfogni a saját emberünket, plusz rengeteg ziccert hagytunk ki, ami nagyon megnehezítette a dolgunkat. Szoros végjátékban győztek a lányok, amihez gratulálok nekik.

Cívis DKA Tigrisek – Cívis DKA TK Rakéták 31- 66 (0-16, 6-21, 14-24, 11-5)

DKA Tigrisek: Bera Károly 6, Szabó Máté 6, Székely Bence 5, Szabó Kristóf 3, Debreczeni Ádám 3, Tóth Bálint 3, Nyika Roland 2, Huszka Dániel 1, Szilágyi Bálint 1, Pákh Milán, Vajta Roland.

Edző: Varga Ádám

TK Rakéták: Szűcs Nándor 19, Borbély Dávid 12, Sándor Csanád 10, Tóth-Sturza Márkó 6, Tarsoly Andor 4, Szőke Hanna 4, Gyulai Botond 3, Somi Zsolt 3, Némethy Máté 3, Kincses Boldizsár 1, Kóthay Balázs 1, Szénás Máté

Edzők: Vajda László, Sarkadi Ferenc

Varga Ádám: Bennünk volt a lányok elleni vereség, nem úgy játszottunk, mint az előző fordulókban. Sok pontatlanságot követtünk el, védekezésben nem értünk vissza időben. Amíg az üres ziccereket nem tudjuk értékesíteni, nincs miről beszélnünk.

Észak-Keleti régió, 7. forduló

Cívis DKA Dózsa-Gönczy Oroszlánok – BKGDSE Hajdúszoboszló 93-35 (22-8, 30-9, 18-10, 23-8)

Cívis DKA Dózsa-Gönczy Oroszlánok: Erdei Tibor 33, Borsi Bendegúz 27, Olcsák Zsigmond 17, Erdei Zsolt 7, Jánosi Sándor 4, Antal Emma 3, Tóth Boglárka 1, Szilágyi Zoltán 1, Tripó Sándor, Suba Krisztián, Németh Panna, Hüse Roland.

Hajdúböszörményi TE – Cívis DKA Dózsa-Gönczy Oroszlánok   87- 38 (12-7, 20-18, 12-6, 43-7)

Cívis DKA Dózsa-Gönczy Oroszlánok: Borsi Bendegúz 18, Erdei Zsolt 11, Erdei Tibor 4, Olcsák Zsigmond 2, Jánosi Sándor 1, Németh Panna 1, Tóth Boglárka 1, Hüse Roland, Suba Krisztián, Tripó Sándor, Szilágyi Zoltán, Antal Emma.

Edzők: Czeglédi Károly, Czeglédi Balázs

Czeglédi Károly: Az első mérkőzést magabiztosan nyertük, helyenként egészen ügyes játékkal. A második mérkőzésen a harmadik negyed végéig szoros mérkőzést vívtunk, de az utolsó negyedre teljesen “elfogytunk”. Úgy gondolom, hogy a negyedik negyed különbsége nem reális, de addigra sajnos tényleg nagyon kimerült a kis csapatunk.

Mindezzel együtt is hasznos volt ez a torna, és külön öröm számomra az, hogy ez a kis kezdő csapatunk egy fordulóval a bajnokság vége előtt 14 mérkőzésből hetet meg tudott nyerni. Eddig tisztességesen helytálltunk, remélem, hogy ez a folyamat az utolsó fordulóra is jellemző marad.