Kenguru Kupa: Lezajlott a második forduló!

November utolsó hétvégéjén négy csapatunk részvételével került megrendezésre a Kenguru Kupa második fordulója. Az „A” csoport első két helyét testvériesen elosztották maguk között a debreceni együttesek, a Cívis Debreceni KA TK Rakéták és a Cívis Debreceni KA Tigrisek.  A „B” csoportban tisztes helytállást követően a harmadik pozícióban zártak a Cívis DKA Fehértigrisek, míg a „D” jelű hármasban a második helyre értek oda a Cívis DKA Dózsa-Gönczy Oroszlánok.

A csoport

Cívis Debreceni KA TK Rakéták – Cívis Debreceni KA Tigrisek (21-2, 8-9, (8-6) 13-6, 17-6)

 

Cívis Debreceni KA TK Rakéták : Szőke Hanna 18, Sándor Csanád 13, Tóth-Sturza Márkó 11, Szűcs Nándor 7, Némethy Máté 5, Gyulai Botond 4, Tarsoly Andor 3, Kincses Boldizsár 2, Szénás Máté, Csizmadia Marcell, Kóthay Balázs 1-1, Somi Zsolt.

 

Cívis Debreceni KA Tigrisek csapat tagjai: Debreczeni Ádám, Melczer Bernát, Székely Bence, Szuhi Dávid, Szabó Máté, Király Patrik, Tóth Bálint, Huszka Dániel Zsolt, Kotormán Mihály Ádám, Szilágyi Bálint, Bera Károly, Pákh Milán

 

Edző: Sarkadi Ferenc, Vajda László, illetve Varga Ádám

 

 

Cívis Debreceni KA Tigrisek – ACS Wildcats Baia Mare I. 42- 41 (3-6, 7-14, (6-8) 10-8, 16-5)

 

Cívis Debreceni KA Tigrisek: Debreczeni Ádám, Melczer Bernát, Székely Bence, Szuhi Dávid, Szabó Máté, Király Patrik, Tóth Bálint, Huszka Dániel Zsolt, Kotormán Mihály Ádám, Szilágyi Bálint, Bera Károly, Pákh Milán

 

Edző: Varga Ádám

 

Baia Mare Wildcats I. – Cívis DKA TK Rakéták 27-60 (2-13, 5-14, (10-6) 3-14, 7-13)

 

Cívis DKA TK Rakéták: Szőke Hanna 14, Somi Zsolt 9, Sándor Csanád 9, Tóth-Sturza Márkó 8, Tarsoly Andor 8, Szénás Máté 6, Szűcs Nándor 2, Kincses Boldizsár 1, Kóthay Balázs 1, Csizmadia Marcell, Dvorák Péter, Némethy Máté.

 

Edzői értékelések:

Sarkadi Ferenc: Két nagyon hasonló mérkőzést játszottunk, még dobott, és kapott pontokban is. A védekezésünk még jobban összeállt, mint az első fordulóban, mind 1-1-ben, mind csapatszinten, a két mérkőzésen egyik negyedben sem kaptunk 10 pont fölött, amiért nagy dicséret illeti a csapatot. Egyik mérkőzésen sem voltunk magassági fölényben, de sok mozgással, befutásokkal sokszor kerültünk ziccer helyzetbe. A következő edzéseken a lépéshibák elkerülésére, és a büntetődobásokra fogunk nagyobb hangsúlyt fektetni.

 

Varga Ádám: Az első mérkőzést a TK ellen játszottunk. Tudtuk, hogy egy erős csapat lesz az ellenfél. Évek óta az egyik legjobb gyerekbázis a TK iskola, és ez a játékukon is meglátszott. Sebességben és technikában is előrébb járnak, de próbálunk edzésről edzésre fejlődni. Példa lehet az ellenfél csapata, hogy hova is kellene eljutni. A második mérkőzést a Baia Mare Wildcats ellen játszottuk, itt már látszott kicsit a fáradtság, hiszen nem sok pihenő időnk volt a két meccs között. Rengeteg hibával kosárlabdáztunk, de a végére összekaptuk magunkat, és a negyedik negyedben nagyot küzdve megszereztük a győzelmet.

 

B csoport, Nyíregyháza, 2018.11.25.

 

Cívis DKA Fehértigrisek – Nyíregyházi Sportcentrum “A” 27- 48 (6-12, 5-8 (3-4) 4-12, 9-12)

Bajusz György: A „B” csoportban két jó, tanulságos meccset játszottunk, két gyors fiú csapat ellen.

Sajnos a fiúk tempóját ezen a meccsen még nem tudtuk felvenni, ráadásul elég megilletődötten játszottunk (indokolatlanul). A félidei büntetőzésre se lehetünk büszkék. Sok volt az eladott labdánk is. Viszont sokkal többet passzoltunk, és fokozatosan javulóan védekeztünk.

 

Nyíregyházi Kék Cápák – Cívis DKA Fehértigrisek 48- 40 (12-9, 4-8, 4-1, 16-11, 12-11)

 

Cívis DKA Fehértigrisek:

Fárbás Emma, Pásti Bianka, Kiss Nikolett , Farkas Laura, Szántai Szonja, Tóth Sára,

Papp Dorottya, Csukás Dalma, Tajti Dóra, Becsky Zsófia, Kánya Emma

edzők: Bajusz György, Új E.Dorottya


Bajusz György:
A futóversenyt ezúttal sem mi nyertük, ráadásul az ellenfélnek volt egy – számunkra – tarthatatlan játékosa, de a többi feladatban sokat léptünk előre, és egy negyedet legalább sikerült megnyernünk…

Valójában ez egy nagyon tisztességes helytállás volt (csak a rutin hiányzott, és 1-2 játékos, hogy legalább néha cserélhessünk, pihentessünk egy-egy embert..) A félidei büntetőkre nem mondanék inkább semmit, majd dolgozunk rajta. Kevés emberrel is aránylag jól bírtuk a levegőtlen, túlfűtött teremben. Januárban a “C” csoportban folytatjuk, addig edzés, edzés, edzés mert a munka nem hazudik.

Köszönjük ellenfeleinknek a sportszerű mérkőzéseket, a szülőknek pedig a szurkolást!

 

Cívis DKA Fehértigrisek:
Fárbás Emma, Pásti Bianka, Kiss Nikolett , Farkas Laura, Szántai Szonja, Tóth Sára,

Papp Dorottya, Csukás Dalma, Tajti Dóra, Becsky Zsófia, Kánya Emma

edzők: Bajusz György, Új E.Dorottya

 

bajnokság, Észak-Keleti Régió, 2. forduló,

2018.11.25. Nyíregyháza

 

D csoport:

 

Nyíregyházi Sportcentrum/B – Cívis DKA Dózsa-Gönczy Oroszlánok 43-20 (16-6, 8-2, (5-3) 10-2, 4-7)

 

Cívis DKA Dózsa-Gönczy Oroszlánok: Borsi Bendegúz 4, Erdei Tibor 4, Sain Benjámin 3, Olcsák Zsigmond 3. Görömbey Tamás 3, Tóth Boglárka 2, Jánosi Sándor 1,

Erdei Zsolt, Hornyacsek Botond, Antal Emma, Németh Panna, Dobi Máté,

Szilágyi Zoltán, Kulcsár Áron.

 

 

Cívis DKA Dózsa-Gönczy Oroszlánok – Zsákoló Zsiráfok Nyíregyháza   44:19

(22-0, 2-11, (8-2) 6-4, 6-2)

 

Cívis DKA Dózsa-Gönczy Oroszlánok: Borsi Bendegúz 19, Dobi Máté 7, Tóth Boglárka 6, Olcsák Zsigmond 5, Erdei Tibor 3, Sain Benjámin 1, Antal Emma 1,

Hornyacsek Botond 1, Görömbey Tamás 1, Németh Panna, Erdei Zsolt,

Szilágyi Zoltán, Kulcsár Áron, Jánosi Sándor

 

Edzők: Czeglédi Károly, Czeglédi Balázs

 

Czeglédi Károly: Az első mérkőzésen nagyon meg voltunk illetődve, illetve az ellenfél nagyon keményen, dinamikusan kosárlabdázott, így az utolsó negyed kivételével a ő akaratuk érvényesült a pályán. Az utolsó negyedre összeszedtük magunkat és azt meg is nyertük.

A második mérkőzésen magabiztosan nyertünk, ennek örülök mindenképp.

Mindkét forduló jól szolgálta a fejlődésünket, kiemelten az első, hiszen a vesztes mérkőzésből sokat tanultunk, de a győzelemükért is szépen megküzdöttek a kis kosarasaink.