Kenguru Kupa: nagy izgalmak az “A” csoportban

A Kenguru Kupa 5. fordulójában akadémiánk három csapata alkotta az „A” csoportot. Sarkadi Ferenc és Vajda László tanítványai, a Cívis DKA – TK Rakéták két sima győzelemmel megnyerték a tornát, a második helyért viszont hatalmas csata folyt a Cívis DKA Tigrisek és a Cívis DKA Fehértigrisek között.
Cívis DKA – TK Rakéták – Cívis DKA Fehértigrisek 71- 41

Fehértigrisek: Csukás Dalma 15, Tajti Dóra 4, Kis Nikolett, Papp Dorottya 2, Labancz J.Lujza 3, Fárbás Emma 9, Farkas Laura 4, Pásti Bianka 1, Kánya Emma, Szántai Szonja 1, Szatmári Nóra
Edzők: Sarkadi Ferenc, Vajda László, ill. Bajusz György, Új E.Dorottya

 

Cívis DKA Fehértigrisek – Cívis DKA Tigrisek 39- 41

DKA Fehértigrisek: Csukás Dalma 13, Tajti Dóra 4, Kis Nikolett 3, Papp Dorottya 1, Labancz J.Lujza 1, Fárbás Emma 7, Tóth Sára 6, Farkas Laura 2, Pásti Bianka 4, Kánya Emma 1, Szántai Szonja, Szatmári Nóra

DKA Tigrisek: Szabó Máté 12, Melczer Bernát 9, Tóth Bálint 8, Debreczeni Ádám 5, Nyika Roland 2, Pákh Milán 2, Bera Károly 2, Szabó Kristóf 1, Király Patrik, Szuhi Dávid, Szilágyi Bálint.
edzők: Bajusz György, Új E.Dorottya ill. Varga Ádám

Bajusz György: Játszottunk két jó meccset, a két – pillanatnyilag legjobb – fiú csapat ellen, és úgy gondolom, minden dícséretet megérdemelnek a lányok! ( egy kosárral kikapni ugyan fájó, de a fejlődéshez az ilyen meccsek is kellenek)
A hétfői meccsen ráadásul nem is tudtunk kiállni teljes csapattal (hiányzott Sári és Zsófi, így még cserélni is csak korlátozottan tudtunk), s egy kicsit fel is forgattuk “ötöseinket”.
Ezzel együtt nagyot küzdöttek a lányok, s azokat a hibákat, amiket vétettünk, csak ilyen meccseken tudjuk megtanulni jól kezelni, mint a mai, s eddig ebből kevés volt….
A pénteki mérkőzésen a villámgyors Tk Rakéták ellen talán még jobban is játszottunk, de az ő játéksebességük még egy kicsit sok nekünk, így ez az eredményben is meglátszik.
Nem sokan gondolták volna az augusztus végi indulásnál, hogy március elejére, a bajnokság közepére már az “A” csoportot is megjárjuk. Azt gondolom, sokat fejlődtek a lányaink, büszkék lehetünk rájuk!

Köszönjük ellenfeleinknek a jó meccseket, lelkes szülői gárdánknak pedig a szurkolást! 

Varga Ádám: Nem voltam elégedett a fiúkkal, nem azt az arcát mutatta a csapat, amilyenek szoktunk lenni. Támadásban lassúak voltunk, nem kerestük egymást, egyénieskedtünk, amit szépen kihasznált az ellenfél, és sok könnyű ziccert dobtak. Elismerésem az utolsó negyedbeli hajtásért az ötösnek, de a továbbiakban többet várok el a srácoktól.

Cívis DKA Tigrisek – Cívis DKA – TK Rakéták 40- 70

DKA Tigrisek: Szabó Máté 8, Debreczeni Ádám 5, Pákh Milán 5, Székely Bence 4, Tóth Bálint 4, Bera Károly 4, Melczer Bernát 3, Király Patrik 2, Szuhi Dávid 2, Szabó Kristóf 2, Nyika Roland 1, Szilágyi Bálint.

DKA – TK Rakéták: Tarsoly Andor 16, Szűcs Nándor 15, Borbély Dávid 12, Kóthay Balázs 9, Sándor Csanád 7, Szénás Máté 3, Somi Zsolt 3, Csizmadia Marcell 2, Gyulai Botond 1, Nagy Balázs, Kiss Soma Áron.

Edzők: Varga Ádám ill. Sarkadi Ferenc, Vajda László