Kenguru Kupa: Nyíregyházán nyertek tornát a Cívis DKA Fehértigrisek

 

A Kenguru Kupa harmadik fordulóban ismét két fiú csapat ellen léptek pályára Bajusz György és Új Dorottya tanítványai. A lányok mindkét mérkőzésen okos, fegyelmezett játékot nyújtottak, így a “B” csoportban folytathatják a küzdelmeket.

Kenguru (U11) bajnokság, 3. forduló

Nyíregyháza, 2019.01.19.

Nyíregyházi KK Eötvös – Cívis DKA Fehértigrisek 9-70 (2-31, 0-7, /3-3/, 4-15, 0:11)

 

Jó védekezéssel, sok labdaszerzésből és indításból szerzett „könnyű” kosárral már az első negyedben nagy előnyre tettünk szert. A folytatásban is mi irányítottuk a mérkőzést, ennek köszönhetően nagyarányú győzelmet arattunk a Nyíregyházi Kosárlabda Akadémia csapata ellen. Jó védekezésünkből is kiemelkedik Csukás Dalma 11 szerzett labdája, amit 30 ponttal, 6 lepattanóval, 9 kiharcolt faulttal és 3 gólpasszal „fejelt meg”. Tajti Dóri 6 asszisztja, Tóth Sári jó indításai mellé gyűjtött 12 pontja, Papp Dorka és Kánya Emma harcos védekezése eredményezte az első negyedbeli kiváló kezdést, míg második ötösünk vezére ismét Fárbás Emma volt, aki 7 pontja, 5 szerzett labdája, 6 kiharcolt faultja mellett gyakorlatilag „levette” a pályáról az ellenfél magas emberét. A második sorban a betegségből visszatérő Farkas Laura 8 ponttal, 6 lepattanóval, Kiss Niki 3 pontja mellett a kiváló védekezésével, Labancz Lujzi és Pásti Bia harcosságával járult hozzá a közös sikerhez, az ezen a meccsen debütáló Szatmári Nóri pedig megilletődöttség nélkül, meglepően gyorsan beilleszkedett a csapat közös játékába.

 

Cívis DKA Fehértigrisek – Nyíregyházi Sportcentrum “B” 59:21 (12-4, 8-4 /3-4/ 14-6, 22-3)

 

Bajusz György: Második meccsünkön a nálunk kisebb, de „ezer apró bolha” típusú csapattal nagyot küzdöttünk, s bár ellenfelünk szerette volna futóversennyé és 1:1 bajnoksággá alakítani a mérkőzést, nem hagytuk magunkat belehajszolni ebbe, s okos csapatjátékkal, sokat és jól passzolva érvényesítettük akaratunkat. A fiúk „küzdős” játékának köszönhetően végül 2 órásra nyúlt meccsen Fárbás Emma (14 pont, 7 szerzett labda, 8 kiharcolt fault) és Tajti Dóri (12pont, 6 szerzett labda) mellett a 8 lepattanós Tóth Sári 9 pontjával voltak a legeredményesebbek. Külön öröm, hogy ezen a meccsen is minden játékosunk jól védekezett, és ezúttal mindenki szerzett kosarat is: Labancz Lujzi és Pásti bia 6-6 Csukás Dalma, Kiss niki 4-4, Szatmári Nóri, Kánya Emma 2-2, Papp Dorka 1 pont.

Gratulálok a lányoknak, nagyon szép teljesítmény volt!

Köszönjük ellenfeleinknek a sportszerű mérkőzéseket, a szülőknek pedig a szurkolást!