Két győzelem és egy fájó vereség – második hely jutott serdülőinknek

A kiemelt serdülő bajnokság főtáblájának negyedik fordulójában Kovács Balázs és Boldizsár Ferenc tanítványai a fővárosba látogattak. A tornán két győzelem mellett egy nagyon fájó, egypontos vereség is becsúszott, aminek köszönhetően a második helyet szerezték meg a fiúk.

Nemzeti Fiú Serdülő Bajnokság, Főtábla 4. forduló

Budapest, Menyecske uta (MAFC pálya), 2019. március 16-17.

Debreceni KA „A” – SZEDEÁK „A”             108 – 56 /28-17, 26-13, 31-16, 23-10/

DKA „A”: Sass Barnabás 5/3, Sólyom Dániel, Seszták Miklós 11, Jankó Csaba 22, Tóth Botond 7, Schwarczenberger Csongor 7, Makray Balázs 13, Vitányi Dominik 6, Lovász Tamás, Szűcs Bálint 8/6, Czipka Milán 10, Varga Boldizsár 19

Edzők: Kovács Balázs, Boldizsár Ferenc

Kovács Balázs: A torna első mérkőzésén egy több hiányzóval felálló Szeged ellen játszottunk, ahol elsősorban a támadásokra helyeztük a hangsúlyt, hogy minél több passzal, minél kevesebb leütéssel kosárlabdázzunk és lehetőleg minél nagyobb sebességben. Ez a fiúk meg is oldották, sok gyorsindításunk, sok átmeneti kosarunk volt. A hamar kialakuló biztos vezetés tudatában viszont védekezésben többet hibáztunk, ettől függetlenül első mérkőzésnek megfelelő volt.

Debreceni KA „A” – Dombóvári KS           71 – 72 /23-10, 21-10, 12-22, 15-30/

DKA „A”: Sass Barnabás, Sólyom Dániel 1, Seszták Miklós 5, Balázsi Ákos, Jankó Csaba 7, Tóth Botond 15, Schwarczenberger Csongor 6, Makray Balázs 2, Szűcs Bálint 6, Czipka Milán 4, Illés Gergely 12, Varga Boldizsár 13

Edzők: Kovács Balázs, Boldizsár Ferenc

Kovács Balázs: Hibátlan első 17 percet produkálva 42-15-re vezettünk, sajnos már a második negyed végén az eladott labdák miatt nem nőtt, hanem csökkent a különbség. Az első félidő kemény és agresszív védekezése eredményezte a 20 kapott pontot és azt, hogy többen 3 hibával is rendelkeztek. A különbség és a kipontozódástól való félelem felpuhította a védekezésünket, amiből sok könnyű kosarat kaptunk és hagytuk, hogy az ellenfél elkapja a fonalat. Ellenfelünk a hatalmas szurkolótábora által, és lélektanilag fontos időben bedobott tripláival teljesen elbizonytalanított minket. A negyedik negyed szervezett dombóvári védekezésével, az NB I-es hangulattal és a nagy téttel nem tudtunk megbirkózni és a végjátékban támadásban elfogyott az erő és önbizalom. Így sajnos a nagy ellenére is vereséget szenvedtünk. Gratulálunk a Dombóvárnak, ellenben én a saját csapatomat is megdicsértem, hiszen egy félidőn át szinte hibátlanul kosárlabdáztunk egy nagyon erős csapat ellen, sajnos ezt a koncentrációt a második félidőben nem tudtuk tartani.

 

MAFC „A” – Debreceni KA „A”                   71 – 87 /15-12, 18-21, 14-30, 24-24/

DKA „A”: Sass Barnabás 5, Seszták Miklós 18, Balázsi Ákos, Jankó Csaba 13/3, Tóth Botond 17, Schwarczenberger Csongor 3, Makray Balázs 4, Vitányi Dominik, Szűcs Bálint 2, Czipka Milán 10, Illés Gergely 4, Varga Boldizsár 11

Edzők: Kovács Balázs, Boldizsár Ferenc

Kovács Balázs: Vasárnapra mindkét csapat egy győzelemmel és egy vereséggel ébredt, és nagyon elszánt volt mindkét gárda, hiszen mindketten a Dombóvár ellen elvesztett rangadót szerettük volna kijavítani. A hazai csapat nagyon jól kezdett, és közel 10 ponttal ellépett az elején, amire szerencsére sikerült reagálnunk. Az első negyed közepétől megtaláltuk a játékunk ritmusát, ami ismét a védekezésünknek volt köszönhető. Sok szerzett labda, jó lepattanózás, sok gyorsindítás, felállt védelem ellen pedig nagyon jó 1:1-ek. A második negyedben már inkább nálunk volt az előny, de félidőben döntetlennel zártunk. A harmadik negyedben nekünk sikerült sebességet váltani, és nagyon jó támadójátékkal sikerült magabiztos előnyt kiharcolnunk. Ezen a mérkőzésen a lendületünk tovább tartott, kulcsembereink jól bírták fizikailag és a padról bejövő játékosok és mind ott tudták folytatni, mint akik helyett pályára léptek. Szép győzelemmel sikerült zárni a tornát, egy képzett jó csapat ellen. Ezzel az elért második hellyel a következő fordulóban már az országos döntőbe jutásért játszhatunk.

Gratulálok a tornán szereplő mind a 4 csapatnak! Örültem, hogy végre úgy kosárlabdáztunk, ahogy szerettük volna, és ezt 9 negyeden keresztül tudtuk teljesíteni a 12 játékrészből.