Két győzelemmel a legjobb tizenhat között a kadett lányok!

A kadett bajnokség regionális döntőjére vezetőedzőjük, Kecskeméti János nélkül utaztak u16-os lányaink, akik egy pillanatig sem szeppentek meg, mindkét meccsüket megnyerve biztosították be helyüket az ország legjobb 16 csapata között.

DKA-DVTK Akadémia/B 76- 47(22-19; 14-8; 27-13; 13-7)

Mondl Petra 2, Papp Nelli 15/3, Shirian Jázmin 18, Nagy Rebeka, Molnár Adrienn 2, Balassa Kincső 5, Jankó Dóra 13, Pallai Petra, Szabó Zita 13, Sós Anna, Nagy Beatrix, Papp Lilla 8

Edzők: Licska József, Kovács Balázs

Licska József: A regionális döntő első meccse döcögősen indult. Az első félidőben szinte semmi nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Ezért is alakult ki a félidőre egy szorosnak mondható 9 pontos különbség. Ha koncentráltabban játszunk akár 20 pont is lehetett volna közte.A második félidőre megérkeztünk és egy jó harmadik és negyedik negyednek köszönhetően sikerült a várt nagyarányú győzelmet aratni. Külön örültem, hogy a serdülő korú Kincső és Lilla is nagyban kivették részüket a győzelemből.

 

DKA-NYKS/A  62-57 (13-15; 19-24; 18-4; 12-13)

Mondl Petra 7/3, Papp Nelli 11, Shirian Jázmin 4, Nagy Rebeka 1, Molnár Adrienn, Balassa Kincső, Jankó Dóra 16, Pallai Petra, Szabó Zita 23, Sós Anna, Nagy Beatrix, Papp Lilla

Edzők: Licska József, Kovács Balázs

Licska József: Ez volt az a mérkőzés, amire tulajdonképpen december óta készülünk, hiszen ez döntött arról, hogy a csapat bekerül-e a 16 közé vagy sem. Éreztük is a terhet, hiszen az első két negyedben megint sikerült rengeteg hibával játszani. Eladott labdák, sima kapott kosarak. Ez eredményezte azt, hogy a félidőben 7 pontos hátrányban voltunk. Aztán jött a harmadik negyed. Mivel Kecsu külföldön van, ezért a félidőben telefonos egyeztetés alapján úgy döntöttünk, hogy próbálkozzunk meg a zóna védekezéssel. Úgy tűnik, hogy ez volt a győzelem kulcsa. A lányok beleadták a szívüket, lelküket ebbe a meccsbe. Nem volt elveszett labda, remek kizárások voltak, gyors indítások és persze a beton védelem, ami ellen a Nyíregyháza nem tudott mit tenni.

Hatalmas gratuláció a lányoknak! Amit ezen a két meccsen nyújtottak az emberfeletti. Ekkora szívvel és akarattal még nem láttam őket játszani. Igazi csapatként működtünk!

Köszönöm a szülőknek a kiváló szurkolást és természetesen Kovács Balázs kollégámnak a remek szakmai tanácsokat és segítséget!