Kettős vereséggel kezdtek a juniorok

Elrajtolt a Nemzeti Junior Bajnokság nyolcas döntője Szolnokon. Akadémiánk fiataljainak rögtön az első játéknapon duplázniuk kellett, kora délután az Alba Fehérvár csapata mért súlyos vereséget a fiúkra, és sajnos az esti, Budapesti Honvéd elleni találkozó sem a tervek szerint alakult.

Rosszabbul talán nem is kezdődhetett volna a torna a srácok számára, hiszen már az első mérkőzés első negyedében tetemes hátrányba kerültek (30-14). A folytatás sem sikerült jobban Balázsiéknak, a félidőre gyakorlatilag el is dőltek az érdemi kérdések a fehérváriak javára (51-22). Az első húsz percben nyújtott teljesítmény, és a rengeteg eladott labda rányomta a bélyegét a fiúk teljesítményére, akik továbbra sem találták a játékukat, így tovább nőtt a két gárda közötti különbség.  A záró játékrész sem hozott fordulatot, így kiütéses, 43 pontos vereség lett a vége.

A Budapesti Honvéd elleni derbi a négybe jutás szempontjából kulcsfontosságúnak bizonyult, ennek megfelelő elánnal vetették magukat csatába a debreceniek. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, de a félidő vége előtti percekben a Balázsi-Neuwirth-Kalassai trió vezetésével hét ponttal elléptünk a fővárosiaktól. (35-42)

A fordulás után egy 12-2-es rohammal visszavette a vezetést a Honvéd, sőt, Valerio és Kármán kosaraival tovább hízott a budapestiek előnye. A harmadik etapot 26-15 arányban veszítettük el, így szorult helyzetbe kerültek a fiúk a végjátékra. (67-63) Össze is kapták magukat, a dupla-dupláig jutó Neuwirth és a szintén remeklő Kalassai hátukra vették a csapatot, és két perccel a lefújás előtt az egyenlítés is összejött.(87-87) Innentől azonban kicsúszott a mérkőzés fiaink kezéből: Turcsik faultja után Valerio mindkét büntetőjét értékesítette, majd egy eladott labda után Kármán Domonkos a bevitte a kegyelemdöfést is a hárompontos vonalon túlról.

A többi mérkőzés végkimenetelének ismeretében az is biztossá vált, hogy a holnapi, Körmend elleni találkozó tétje a csoport harmadik helye lesz.

Alba Fehérvár- Debreceni KA 92-49 (30-14, 21-8, 25-12, 16-15)

DKA: Kurucz 2, Balázsi 3/3, Neuwirth 13, Csikai 8, Tóth 5

Csere: Kalassai 5/3, Somi 9, Nemes 2, Kanyári D. 1, Turcsik, Sass, Horai.

Edzők: Kádár Tamás, Horváth Imre

Kádár Tamás: A mérkőzés elejétől kezdve az eladott labdák tömkelege megpecsételte a sorsunkat. Nem sikerült kimásznunk ebből a hullámvölgyből, és futottunk az eredmény után. A második félidőben voltak pozitív dolgok, amelyekből remélhetőleg tudunk profitálni a következő mérkőzéseinken.

Budapest Honvéd- Debreceni KA 92- 87 (25-26, 16-22, 26-15, 25-24)

DKA: Kurucz, Balázsi 17/3, Neuwirth 26/9, Kalassai 14/9, Csikai 10.

Csere: Nemes 7/3 , Turcsik 1, Kanyári D. 10/6, Somi 2, Tóth, Galambos, Kanyári B.

Edzők: Kádár Tamás, Horváth Imre

Kádár Tamás: Felemás érzéseim vannak, hiszen egy jó meccset játszottnk, győzni mégsem sikerült. A délelőtti mérkőzés után a padlóról kellett felállnunk, de a vereség ellenére úgy érzem, bebizonyítottuk, hogy itt a helyünk. Az ilyen mérkőzésekért jöttünk, remélem a folytatásban több ilyen is lesz, és ez győzelmekkel is párosul majd.