Kiemelt serdülő fordulót rendezett városunk

A kiemelt serdülő bajnokság főtáblájának harmadik fordulóját hazai pályán játszhatták le Kovács Balázs és Boldizsár Ferenc tanítványai. A szombati nap sajnos két vereséget hozott a fiúk számára, vasárnap azonban hozták a kötelezőt, és kiütéses győzelemmel kozmetikáztak a hétvége statisztikáján.

Nemzeti Fiú Serdülő Bajnokság, Főtábla 3. forduló

Debrecen, 2019. február 23-24.

Vasas Akadémia „A” – Debreceni KA „A”              75 – 63 /16-10, 23-14, 21-21, 15-18/

DKA: Varga Boldizsár 6, Tóth Botond 13, Makray Balázs 2, Schwarczenberger Csongor 5, Seszták Miklós 4, Jankó Csaba 13/6, Balázsi Ákos 6, Illés Gergely 9, Czipka Milán 4, Szűcs Bálint 1, Vitányi Dominik, Sólyom Dániel

Edzők: Kovács Balázs, Boldizsár Ferenc

Kovács Balázs: Az előző fordulóban egy nagy tempójú színvonalas mérkőzésen 3 és fél negyedig tudtuk tartani a lépést a Vasas ellen. Hazai pályán szerettük volna elcsípni ellenfelünket. Ehhez nem kezdtük rosszul a mérkőzést és másfél negyedig egálban voltunk. Sajnos a második negyedben volt egy 3-4 perces gólcsendünk illetve az utolsó percekben az eladott labdákból 12 pontot kaptunk. A második félidőben próbáltunk minél agresszívabban védekezni, labdákat szerezni, hogy csökkentsük a különbséget. Ez csak az utolsó negyedben sikerült, akkor tudtunk 10 pont alá kerülni, de rendre hibáztunk, ellenfelünk pedig megőrizte az első félidőben megszerzett előnyét. Sajnos abban a sebességben, ahogy szeretnénk kosárlabdázni, és ahogy az ellenfelünk játszott, még csak nagy hibaszázalékkal tudunk teljesíteni. Amit gyengébb ellenállással szemben, kisebb sebességnél jól megoldunk, abban még ilyen szinten sok rossz döntést hozunk, ezért nagyon sok eladott labdánk és pontatlan támadásbefejezésünk volt, ami miatt nem volt esélyünk a győzelemre.

Kecskeméti KA „A” – Debreceni KA „A”  69 – 66 /19-16, 21-15, 17-15, 12-20/

DKA: Varga Boldizsár 20, Tóth Botond 11/3, Makray Balázs 6, Schwarczenberger Csongor, Seszták Miklós 2, Jankó Csaba 9, Balázsi Ákos, Illés Gergely 8, Czipka Milán 1, Szűcs Bálint 5/3, Vitányi Dominik 2, Sólyom Dániel 2

Edzők: Kovács Balázs, Boldizsár Ferenc

Kovács Balázs: A délelőtti programja eltérő volt a két csapatnak. Mi megküzdöttünk egy nagyon erős Vasassal, a Kecskemét pedig lazán nagy különbséggel nyert a Miskolc ellen. Ennek ellenére frissen és jól kezdtünk, még akkor is ha a csapatkapitányunk a 15. másodpercben megsérült és részére vége lett a mérkőzésnek. 5 perc után 7-1-re vezettünk, domináltunk és érthetetlen módon megtorpantunk, a Kecskemét 2 perc alatt fordított és elvesztettük a játék ritmusát. Sajnos a második sorunk továbbra is visszafogott teljesítményt nyújtott, így a különbség nem csökkent, hanem nőtt, csak egy végjátékbeli triplával tudtunk 10 ponton belülre jönni a félidőre. A második félidőben feljavult a védekezésünk, sikerült 7 ponton tartani az ellenfél egyik kiemelkedő játékosát, még a tehetség magas játékosán Varga Boldi sokat egy-egyezve eredményes volt és hamar kipontozódott, de a támadásban elkövetett hibák, eladott labdák, kihagyott ziccerek és büntetők miatt nem sikerült megfordítani a mérkőzést. Ezen a mérkőzésen is kevés jó egyéni teljesítmény volt. Varga Boldihoz és Tóth Botihoz csak Jankó Csabi tudott a második félidőben felzárkózni támadásban és egy ilyen szervezett és okos csapattal szemben ez kevés volt.

Debreceni KA „A” – MEAFC Jezsuita        117 – 33 /30-1, 31-8, 19-12, 37-12/

DKA: Varga Boldizsár 16, Tóth Botond 15, Makray Balázs 10/3, Schwarczenberger Csongor 6, Seszták Miklós 12, Jankó Csaba 10, Lovász Tamás 2, Illés Gergely 6, Czipka Milán 16, Szűcs Bálint 14, Vitányi Dominik 10, Sólyom Dániel

Edzők: Kovács Balázs, Boldizsár Ferenc

Kovács Balázs: Az előző napi két vereség mély nyomokat hagyott a csapatban. Szerencsére ez abban mutatkozott meg legfőképp, hogy a gyerekek szerették volna bizonyítani, hogy tudnak pontosabban és támadásban eredményesebben játszani. A Miskolc csapatával az alapszakaszban négyszer mérkőztünk, újat egyik csapat sem tudott mutatni. Számukra komoly eredmény volt a keleti legjobb négybe jutás, és ezt a tornát egyik legtehetségesebb játékosuk nélkül kellett megvívni. Az első sorunk nagyon koncentráltan és fegyelmezetten védekezett. Támadásban még mindig voltak hibák, ellenben sikerült kapott mezőnykosár nélkül lehozni a negyedet. A második sorunk is összekapta magát. Akik az első nap még a gyűrűre sem nagyon néztek, most önbizalmat kaptak és 61-9-es vezetéssel tudtuk zárni a félidőt. A magabiztos győzelem jót tett a lelkeknek, de az egész hétvégét végig kísérő hibákat ezen a mérkőzésen is elkövettük, hiszen 20 labdát adtunk el, 36-ból csak 16 büntetőt értékesítettünk és sok könnyű dobást hibáztunk.

A következő fordulóig három hetünk van, hogy pontosítsuk a játékunkat, javuljunk az 1:1 védekezésben és az önbizalmunkon, magabiztosságunkon növeljünk a nagy téttel bíró mérkőzésekre is. Ott már nem hibázhatunk, a csoportelsőség lesz a célunk.