Kiütéses győzelem a Hepp-kupa bronzmeccsén

Megszerezte a bronzérmet DEAC Kamilla Gyógyfürdő csapata a Hepp-kupa vasárnapi helyosztóján. A csalódott csapatok mérkőzésén a debreceniek szemmel láthatóan motiváltabbak voltak a Bonyhádnál, így a tavalyi bajnoki döntő után elmaradtak a várt izgalmak, a vége kiütéses, 48 pontos DEAC siker lett.

A meglehetősen szokatlan, délelőtt tíz órakor kezdődő találkozó ritmusát érthetően lassan vették fel a csapatok, a negyedik percben még csak 4-4-et mutatott az eredményjelző. A DEAC ébredt fel hamarabb, Kovács Imre sorra szállította a közeli kétpontosokat, míg Pék Dávid háromszor is eredményes tudott lenni a hárompontos vonalon kívülről. A Bonyhád továbbra is lassan és pontatlanul játszott, míg a hajdúságiak szinte minden támadásból pontokat szereztek. Az előző nap tapasztalható akadozó játéknak ezúttal nyoma sem volt, így a jóval motiváltabb debreceniek a negyed végére 19 pontos előnyt harcoltak ki.

Nem lazított a folytatásban sem a DEAC, szinte minden támadásban sikerült szétzilálni a bajnoki címvédő hátsó alakzatát, ráadásul a védekezésben is extrát nyújtottak. Vas Viktor középtávolijával már a 15. minutumban harminc pont fölé emelkedett a differencia, ezzel a Bonyhád teljesen elvesztette a hitét. A félidőben 57-25 volt az eredmény, így a találkozó második fele gyakorlatilag már csak formalitás maradt.

hepp

A fordulás után sem változott a játék képe, a Bonyhádi stáb nem talált öt olyan játékost, aki fel tudta volna venni a cívisvárosiak ritmusát, Somogyfokin kívül szinte senki sem volt veszélyes a gyűrűre. Dr. Nagy Ágoston kedvére rotálhatta csapatát, s az addig kevesebbet játszók is meghálálták a bizalmat, így a végére már csak a különbség mértéke volt kérdéses. Nagy Botond két perccel a vége előtt triplájával megszerezte a századik pontot is, sokatmondó adat, hogy az ellenfél pontosan fele ennyinél tartott ekkor. A vége kiütéses DEAC siker lett, ezzel a tavalyi aranyérem és a tavalyelőtti ezüst után idén egy bronz kerül a debreceniek gyűjteményébe.

Metal-work Bonyhád SE – DEAC Kamilla Gyógyfürdő 56-104 (13-32; 12-25, 13-23; 18-24)

Bonyhád: Hegedűs -, Kovács 10, Papp 4, Baki -, Jilling 3 cserék: Tömösváry 12/3, Somogyfoki 16, Gébert 9, Fetzer 2, Adebayo -, Szavai -.

DEAC: Patkovic 10/3, Kovács 14, Gál 4, Nagy Be. 11/9, Nagy Bo. 15/15 cserék: Takács 8, Pék 11/9, Erdei 13/3, Vas 5, Lippai 5, Szarka 8/6, Kiss -.

Dr. Nagy Ágoston: Nagyon örülök a győzelemnek, mert ez mindig előreviszi a csapatot, mentálisan szükség van arra, hogy egységesnek érezhessük magunkat. Ma sokkal jobb felfogásban álltunk a mérkőzéshez, mint tegnap, de nem csak mi, hanem a játékvezetők is, így mindenki tudott a saját dolgával foglalkozni. Sajnálom, hogy a Bonyhád nem tudott lépést tartani velünk, de olyan jó volt a dobóteljesítményünk, hogy ez azt a kicsi motivációjukat is megölte ami volt.