Közel álltak a bravúrhoz, de az 5-8. helyért folytatják a kadettok

Harmadik helyen végzett a Debreceni Kosárlabda Akadémia a csoportjában az Országos Kadett döntőben, így a hétvégén az 5-8. helyért folytathatja a küzdelmeket.

Mivel a Budapesti Honvéd 34 ponttal verte a Kiss Lenke KS-t, így az már a találkozó előtt eldőlt, hogy Cserfalvi István együttese csak akkor juthat a legjobb négy közé, ha legyőzi a nagy esélyes Alba Fehérvárt. Kalassai Martinék ennek tudatában amolyan minden mindegy alapon neki is estek a döntőn eddig nagyon magabiztos riválisuknak, és stabil védekezésükre építve tapadtak ellenfelükre. A nagyszünetre sikerült két pontos vezetést kiharcolniuk, sőt az záró felvonás előtt már öttel is vezettek. Az utolsó negyedet azonban a jóval szélesebb rotációval dolgozó bajnokesélyes bírta jobban, a hajdúságiak kulcsszituációkban rendre rossz döntéseket hoztak, így végül 13 pontos fehérvári siker született.

A mérkőzés egészét nézve azonban kijelenthető, hogy a cívisvárosiak egyenrangú ellenfelei voltak az Albának, és ezzel a teljesítménnyel az ország bármely U16-os csapata ellen győzelmi esélyeik lettek volna. Mivel a tegnapi nap második meccsét szinte végigpihenő Budapesti Honvéd kiütötte a KLKS-t, ezért a második helyen körbeverés alakult ki, melyből a fővárosiak jöttek ki jobban. Neuwirth Bencéék így holnap 10 órától a másik csoport negyedik helyezettjével mérkőznek majd meg az alsóágon.

Alba Fehérvár – Debreceni KA 67-54 (15-15, 16-18, 8-11, 28-10)

DKA: Sass 5/3, Czeglédi -, Somi 5, Kalassai 10, Neuwirth 23 cserék: Petrikovits 9, Tóth 2, Czövek -.

edzők: Cserfalvi István, Varga Ádám

Cserfalvi István: Büszke vagyok a fiúkra, nagyon nagyot harcoltak ma. Azt gondolom, hogy ez volt a torna döntője, lelkes játékkal sikerült megszorongatnunk a torna legjobb csapatát. Sajnos az utolsó negyedre elfáradtunk, és fontos pillanatokban kimaradt négy büntető is, így nem maradt esélyünk az utolsó percekre. Ma is érződött, hogy a hiányzók miatt többen szinte végig kellett hogy játsszák a mérkőzést, ami két napon belül harmadszor egy felnőtt játékost is megviselne. A továbbjutás nem ma dőlt el, a Kiss Lenke ellen kellett volna jobban koncentrálnunk, de a mai játék biztató volt a jövőre nézve. A hátralévő mérkőzéseinket szeretnénk megnyerni, és megszerezni az ötödik helyet.