Leány kadett “B”: a tapasztalatszerzés volt a cél

Országos Leány Kadet Bajnokság,

Országos selejtező, 2017.09.15-17. Pécs.

Szolnoki Sportcentrum – DKA „B”   66:62 (20:15, 27:13, 6:8, 13:26)

DKA „B”: Nagy Rebeka 19, Molnár Adrienn 14, Kovács Szandra 10, Bukovinszky Luca 8, Árkosy Hanna 6, Jankó Dóra 5, Walke Tamara, Vastag Gabriella, Pozsonyi Anna, Szabó Szabina, Szentesi Boglárka, Fehér Janka.

Czeglédi Károly: Óriási elánnal játszottak és küzdöttek a lányok a nyitó mérkőzésen. Egy csöppet sem lebecsülendő Szolnokkal kiváló és élvezetes mérkőzést játszottunk, kevés választott minket el a bravúr-győzelemtől. Sajnos a mérkőzésen Jankó Dóri enyhe agyrázkódást szenvedett, ami az ő további játékát a tornán, illetve nem kis részben a csapatot is alapjaiban érintette.

DKA „B” – DVTK Akadémia B   30:97 (6:26, 5:19, 12:18, 7:34)

DKA B: Kovács Szandra 8, Bukovinszky Luca 6, Nagy Rebeka 4, Árkosy Hanna 4, Molnár Adrienn 3, Visnyai Panna 2, Szentesi Boglárka 2, Szabó Szabina 1, Walke Tamara, Vastag Gabriella, Fehér Janka, Fagyal Kyra.

Czeglédi Károly: A diósgyőri csapat – látva az előző napi kiváló kezdésünket – semmit nem bízott a véletlenre, kegyetlenül kemény, verekedős védekezést produkált, amivel az előző este magát “teljesen kijátszó” csapatunkat megtörte már a mérkőzés legelejétől fogva. Ráadásul ekkor nem játszhatott a kulcsjátékosaink közül Jankó Dóra és sajnálatos módon komoly, de szerencsés vállsérülést szerzett Fehér Janka is. Ez a diósgyőri csapat ezzel a “nyomással” az immár tartalékos és az előző nap a végletekig kifáradt csapatunkat felmorzsolta.

21868022_1825872980761650_1377763730_o

DKA „B” – Kiss Lenke KS   54:88 (14:23, 14:20, 17:21, 9:24)

DKA „B”: Jankó Dóra 19, Nagy Rebeka 13, Bukovinszky Luca 7, Molnár Adrienn 4, Kovács Szandra 2, Árkosy Hanna 2, Vastag Gabriella 2, Szentesi Boglárka 2, Szabó Szabina 2, Visnyai Panna 1, Walke Tamara, Pozsonyi Anna.

Czeglédi Károly: Erre a mérkőzésre “felszívták” magukat a lányok, ami a 3. negyed végéig gyakorlatilag nyílttá is tette a küzdelmet, de a negyedik negyedre már olyan szinten kimerültté váltunk, ami lehetővé tette az ellenfelünknek, hogy bebiztosítsa a győzelmet. Balszerencsénk is volt már ekkor, hiszen Jankó Dórit csak korlátozott mértékben tudtuk szerepeltetni, így is kiválót nyújtott, illetve Nagy Rebeka bokasérülést szenvedett, ami miatt a mérkőzés számunkra szinte leglényegesebb szakaszában vált ki a játékunkból. Nem volt szerencsénk ezzel a mérkőzéssel, de részleteiben megmutatkozott az megint, hogy folyamatában van lehetőség bennünk.

Pécsi VSK „A” – DKA „B”   95:25 (30:7, 12:8, 30:2, 23:8)

DKA „B”: Molnár Adrienn 16, Kovács Szandra 4, Bukovinszky Luca 3, Walke Tamara 2, Vastag Gabriella, Pozsonyi Anna, Visnyai Panna, Árkosy Hanna, Szentesi Boglárka, Szabó Szabina, Fagyal Kyra, Fehér Janka.

Czeglédi Károly: Erre a záró mérkőzésre már egy végletekig kifáradt csapattal érkeztünk (a második aznapi mérkőzésünk), és hiányzott két kulcs-alapemberünk : Nagy Rebeka és Jankó Dóra, valamint a vállsérült, kiegészítő emberünk Fehér Janka.

Így ebben a formában nem lehetett különösebb célunk ezen a mérkőzésen, minthogy becsülettel küzdeni. A mérkőzésen kiemelkedőt nyújtott Molnár Adrienn.

Edzők: Czeglédi Károly, Dóra Márton

Czeglédi Károly: Először is köszönjük szépen az Akadémiának, hogy tanulási, fejlődési szándékkal, de indulhattunk az Országos Selejtezőn! Nagy tapasztalás volt ez nekünk, hiszen a csapat gyakorlatilag háromnegyede vagy teljesen, vagy részben szinte teljesen kezdő. Mindent elárul rólunk az, hogy pl. az igen tehetséges Nagy Rebekának ez volt élete hetedik, nyolcadik és kilencedik bajnoki mérkőzése, míg pl. a nagyon ígéretesen fejlődő és teljesítő Árkosy Hannána csak két meccset játszott idáig.

Sajnos az alapembereink sérülései is komolyan sújtottak bennünket (Nagy Rebeka, Jankó Dóra). Balszerencsések is voltunk, de nem ez volt a döntő. A meghatározó momentum az volt, hogy nagyon sok volt ennek a fiatal, alakuló, formálódó csapatnak ez a három nap négy bajnoki mérkőzés szisztéma az ilyen gyakorlott, hosszú évek óta bajnokságokban edződő, tapasztalt csapatok ellen. Nekünk ez sok volt, ha ezekkel a csapatokkal külön-külön mérkőztünk volna, hagyományos bajnoki lebonyolításban, akkor biztosan reális esélyünk lett volna akár két győzelemre is, és a két kiemelkedő csapat ellen (DVTK, PVSK) is sokkal szorosabb, küzdelmesebb mérkőzéseket vívtunk volna. Ez a lebonyolítás ugyan tapasztalatot, tanulást adott, de egyben a végletekig ki is merítette a kezdő, alakuló csapatunkat. Mindezzel együtt nagyon szeretem ezt a csapatot és nagyon büszke vagyok rájuk és tudom azt is: “a munka nem hazudik!” Dolgozunk tovább teljes erőbedobással, hiszek bennünk!