Leány kadett: Jól “muzsikált” az új formáció

Megújult összeállításban lépett pályára a DKA kadett “B” csapata a regionális bajnokságban. Licska-Kecskeméti Evelin tanítványain nem látszódott az összeszokottság hiánya, már az első találkozójukat is majdnem megnyerték, a másodikon pedig egyenesen kiütötték ellenfelüket.

Karcagi SE-Debreceni KA/B 66-62 (14-10, 18-21, 16-15, 18-15)

DKA: Papp Dóra 5/3, Szász Lili 14, Nádasi Boglárka 2, Nagy Zsanett, Pásti Regina 22, Varga Anna 6, Suba Orsolya 2, Aradi Frida 3, Novák Veronika 6, Vígvári Nikolett 2

Licska-Kecskeméti Evelin: A kezdeti izgalom ellenére sikerült felzárkózni és a második félidőt csupán egy pont hátránnyal kezdtük. Hiába volt ki-ki mérkőzés, a kipontozódások megnehezítették a dolgunkat. A harmadik negyedben elveszítettük Szász Lilit és Vígvári Nikolettet, majd a negyedik negyedben Pásti Reginát is, amit már nem bírt el a csapat. A vereség ellenére azt mondhatom, hogy mindenki hozta, amit vártam tőle és szépen helyt álltak. Nagyot küzdöttek, mindenki hozzátette a saját részét, így hiszem, hogy a következő fordulóban mi jöhetünk ki győztesekként.

Debreceni KA/B-DVTK-ÉLKSK Y 91-41 (24-11, 23-16, 31-6, 13-8)

DKA: Papp Dóra 24, Szász Lili 24, Nádasi Boglárka, Nagy Zsanett, Pásti Regina 22, Varga Anna 7, Suba Orsolya, Aradi Frida 6, Novák Veronika 2, Vígvári Nikolett 6

Licska-Kecskeméti Evelin: A második mérkőzés gördülékenyebb és felszabadultabb volt a kezdeti előnynek köszönhetően. Ezt sikerült végig megtartanunk és magabiztosan győznünk a Sátoraljaújhely ellen.

Összességében pozitívnak értékelem az első fordulónkat, amiben nagy segítségünkre voltak Kecskeméti János serdülői. Külön örültem, hogy noha a lányok ilyen felállásban most először játszottak együtt, igazi csapatként dolgoztak.