Leány serdülő: nem sikerült a továbbjutás

Leány OSB, 3. Főtábla kör. 2017.04.08-09.

Grosics Gyula Sport Általános Iskola, Budapest

 

BEAC Újbuda KA/A – Debreceni KA-DSI/A  100-58 (18-11, 25-15, 33-17, 24-15)

DKA-DSI: Kőrösi Réka 16, Szabó Zita 14, Szima Petra 6, Herdon Anna 4, Csorba Zsuzsó 4, Szabó Csenge 4, Gyarmati Lotti 4, Taricska Bianka 2, Shirian Jázmin 2, Mondl Petra 2, Horváth Petra -, Jankó Dóra -.

Fodor Péter: Jól kezdtük a mérkőzést, de ez csak 5 percig tartott. Ezek után ellenfelünk határozottabb harcosabb játéka dominált, csak felvillanásaink voltak. Rendkívül sok eladott labdával játszottunk, és nagyon alulmaradtunk a lepattanózásban. Ezen felül ráadásul még nagyon rosszul értékesítettük a kidolgozott helyzeteinket is. A védekezésünk a többi területen is csődöt mondott, ezt a kapott száz pont is bizonyítja. Talán két olyan egyéni teljesítmény született, ami ezen a szinten jónak tekinthető.

 

Debreceni KA-DSI/A – Török Flóris Törekvés SE/A  52-98 (8-27, 16-29, 16-25, 12-17)

DKA-DSI: Kőrösi Réka 18, Szabó Zita 7, Szima Petra 7, Herdon Anna 6/3, Csorba Zsuzsó 6, Horváth Petra 2, Taricska Bianka 2, Jankó Dóra 2, Kalmár Eszter 2, Szabó Csenge -, Gyarmati Lotti -, Pallai Petra -.

Fodor Péter: Nem sok időnk maradt az első meccs katasztrófáján keseregni, máris újabb mérkőzést játszottunk. Kellemetlen közjáték adott még gondot, hisz a csapat busza lerobbant, így alig tudtunk visszaérni a mérkőzésre és az ebédet sem az ideális időben tudtuk elfogyasztani. A rossz előjelek után, ha lehet azt mondani még rosszabb folytatást produkáltunk, hisz már az első negyedben olyan előnyt adtunk ellenfelünknek, hogy ekkor eldőlt, nincs semmi esélyünk kiharcolni a továbbjutást érő első két helyet. A védekezés ugyanolyan rosszul működött, mint az előző találkozón, ami hasonlóan súlyos vereséget eredményezett.

 

Széchenyi KA Győr – Debreceni KA-DSI/A  78-59 (21-11, 31-18, 8-16, 18-14)

DKA-DSI: Jankó Dóra 12, Kőrösi Réka 8, Szabó Zita 8, Herdon Anna 7, Taricska Bianka 6, Horváth Petra 4, Csorba Zsuzsó 4, Pallai Petra 4, Szima Petra 2, Shirian Jázmin 2, Kalmár Eszter 2, Mondl Petra -.

Fodor Péter: Próbáltuk előző este felrázni a társaságot egy alapos elemző beszélgetéssel, ami ezen a meccsen azt eredményezte, hogy az első félidőben időnként megmutatták a lányok milyennek kellett volna lenni az előző két ellenféllel szemben. A második félidőt meg is nyertük, ami dicséretes, hiszen az első helyen továbbjutó csapattal szemben sikerült ez. Javultunk a lepattanózásban és végre sokkal inkább csapatteljesítményt nyújtottunk. Sajnos itt is nagyon magas volt az eladott labdák száma.

 

edzők: Fodor Péter, Fodor Ármin

 

Összegzés: Tudtuk, hogy nagyon nehéz feladatunk lesz, ha ki akarjuk harcolni a döntőbejutást. Az beigazolódott, hogy hozzánk képest papírforma szerint erősebbek az ellenfeleink, ami miatt a vereségeink várhatóak voltak. Ami nem elfogadható és nehéz volt megélni az a vereségek mértéke és a nyújtott produkció. Hiányzott a csapatból Papp Nelli sérülés miatt, aki lepattanó terén pluszt adott volna, de ez nem indok az itt nyújtott rossz teljesítményhez. Hiányérzetünk volt a harcosság, a motiváltság terén is, ebben a többi csapat előttünk járt. Az utolsó mérkőzés bizonyítja, hogy jó csapat ellen is lehet és tudtak is a lányok jó időszakokat teljesíteni, ezt kell átmenteni a későbbi feladatokra is majd! Ez mindenképpen reményt adhat a szezonból még hátralévő időszakra.