Leány serdülő: Sikeres hétvége, irány a középház!

Városunkban rendezték a serdülő lányok második selejtezőjét a Szolnok “A”, a Vasas “B”, a DVTK “B” és a debreceni lányok részvételével. A fordulónak nagy tétje volt, hiszen az első két helyezett a középházban, a másik két csapat a regionális bajnokságban folytatja. A debreceniek végig meggyőző teljesítményt nyújtottak, így veretlenül, csoportelsőként jutottak tovább, a második helyen a VASAS B végzett.

 

DKA- VASAS B                   59-43 (23-6, 12-16, 12-9, 12-12)

DKA: Szász Lili, Futó Sára 1, Szabados Dorottya 4, Gaszner Réka, Pásti Regina, Balassa Kincső 9, Pap Lili 2, Varga Rebeka, Fárbás Eliza 3, Hegedüs Dóri, Papp Lilla 30, Hawrlant Bogi 12 .

 

Kecskeméti János: Egy nagyon képzett és rendkívül agresszív csapattal találkoztunk az első mérkőzésen, de nagyon jól kezdtük a csatát. Balassa Kincső remekül hozta fel a labdát, így a fővárosi csapat fő fegyvere, a letámadás nem úgy működött, ahogy szokott. Papp Lilla ellenállhatatlan volt a palánk alatt, amit ki is használtunk, a társak remek labdákkal szolgálták ki. A jelentős előny birtokában- volt már 25 pont is- lehetőség volt a kulcsemberek pihentetésére is, a kisebbek pedig meghálálták a bizalmat.

DKA- DVTK B                     122-17 (28-5, 37-4, 33-2, 24-6)

DKA: Szász Lili 2, Futó Sára 13, Szabados Dorottya 9, Gaszner Réka, Pásti Regina 2, Balassa Kincső 16, Pap Lili 2, Varga Rebeka 2, Fárbás Eliza 14, Hegedüs Dóri 2, Papp Lilla 41, Hawrlant Bogi 19.

 

Kecskeméti János: Minden pályára lépő játékos dobott pontot a jórészt fiatalokból álló ellenfél ellen, ennek örültem. A mi fiataljaink is megmutatták (ők is voltak 6-an), hogy jövőre lehet számítani rájuk, kezdték felvenni a serdülő korosztályra jellemző agresszív és gyors játékot.

DKA- Szolnoki SC             83-35 (19-3, 20-14, 25-11, 19-7)

DKA: Szász Lili, Futó Sára 13, Szabados Dorottya, Gaszner Réka 2, Pásti Regina, Balassa Kincső 17, Pap Lili , Varga Rebeka  4, Fárbás Eliza 6, Hegedüs Dóri 2, Papp Lilla 28, Hawrlant Bogi 11.

Kecskeméti János: Most játszottunk a legjobban és legtaktikusabban, pedig tartottam a meccstől, mert a Szolnok egy jó szerkezetű csapat. Fel is kellett cserélnem a sorokat, de a most kezdő Hawrlant Bogi vezetésével felálló ötös meghálálta a bizalmat. Nagyon jól védekeztünk, így 3 ponton tartottuk a Szolnokot az első negyedben. Mondjuk ezt a keményen védekező Fárbás Lizi 4 személyi hibája bánta, de a célt elértük.  Kezdett összeállni a letámadásunk, keményebben védekeztünk, több jó besegítést és 1-1 elleni védekezést láttam.

Edzők: Kecskeméti János, Licska József