Leány U14: serdülő fordulót rendeztek Debrecenben

Nagyon korán, szeptember első hétvégéjén elkezdődött a leány serdülő bajnokság. Az első fordulóban rögtön a  tavalyi bajnok budapesti Csata DSE-t és a pécsi Rátgéber Akadémiát fogadta a debreceni leány csapat.

A körülményekhez képest szépen helyt álltak a lányok, hiszen a Csatának majdnem 50 pontot dobtak, a pécsiek ellen pedig szoros meccsen szenvedtek vereséget.

DKA- Csata DSE                49-109 (13-23, 9-30, 14-32, 13-24)

DKA: Szász Lili, Futó Sára 5, Szabados Dorottya, Gaszner Réka, Pásti Regina 1, Balassa Kincső 17, Pap Lili 2, Varga Rebeka, Fárbás Eliza 3, Hegedüs Dóri, Papp Lilla 16, Hawrlant Bogi 5, Harmati Zsófi.

Kecskeméti János: Nem lehettek vérmes reményeink, hiszen a Csata vitán felül az ország legjobb utánpótlás műhelye. Az első negyedben még tartottuk magunkat, de aztán kijöttek az erőviszonyok. Amikor jól passzoltunk nagyon szép dolgokat csináltunk. Nem volt cél, hogy ne kapjunk 100 pontot, nem akartam lassítani a játékot. Azt akartam, hogy vegyük fel azt a ritmust, amit a korosztály legjobb csapatai diktálnak. Ehhez a szinthez csak Kincső és Lilla tudott felnőni.

 

DKA- KA Pécs    56-73 (15-16, 16-20, 14-20, 11-17)

DKA: Szász Lili, Futó Sára 4, Szabados Dorottya, Gaszner Réka, Pásti Regina , Balassa Kincső 14, Pap Lili 2, Varga Rebeka  4, Fárbás Eliza 5, Hegedüs Dóri 2, Papp Lilla 19, Hawrlant Bogi 6,  Harmati Zsófi.

Kecskeméti János: Nagyon nagyot küzdöttünk a nagyon erős, jó szerkezetű Pécs ellen. Csak a kihagyott büntetők miatt vagyok elégedetlen (26!!), most mindenki nagyon odatette magát. Nagyon büszke vagyok a csapatra, hogy ilyen jó meccset játszottak egy élvonalba tartó csapat ellen a korai szezonkezdéskor.