Lengyelországban jártak a ZITI fiataljai

A Ziccer Tigrisek U11-es és U13-as csapata az elmúlt hétvégén a lengyelországi Radom városában vett részt egy felkészülési tornán. Mindkét korosztályban összesen 24 csapat küzdött meg egymással, a torna lebonyolítása miatt az első két mérkőzés befolyásolta leginkább a helyezéseket, hiszen a nyolc csoportelső játszott az 1-8. helyért, még a csoport másodikok “csak” a 9-16. helyért játszhattak.

Az U11-eseket ezúttal is Gál Balázs irányította, Varga Ádám másodedző a felnőtt NB1/B-s bajnokság rájátszása miatt ezúttal otthonról volt kénytelen szorítani csapatának. Jól kezdtek a fiatalok, hiszen a tőlük megszokott magabiztos játékkal szinte kiütötték a Kielcét, így a Varsó elleni meccs a csoportelsőségről döntött. A korosztályban ritkán látható nagy csatát hozott az összecsapás, és végül hosszabbításban maradtak alul a debreceni fiatalok. Sokat kivett a nagy csata a fiúkból, így szombatot két vereséggel zárták a Poznan és a Katowice ellen. A vasárnapi zárónapon a Lublinnal csaptak össze, és igazi tigrisként küzdve végül sikerrel zárták a tornát.

18676696_1534303673268015_1197050393_o

U11-es eredmények:

AZS UJK Kielce – Ziccer Tigrisek 18-46

Warsaw Basketball – Ziccer Tigrisek 30-27 (hosszabbítás után)

Nickel Basket Akademia Poznan – Ziccer Tigrisek 32-11

Ziccer Tigrisek – MKS MOS Katowice 22-28

Ziccer Tigrisek – UKS Lublin 57-40

 

Gál Balázs: Nagyon hasznos torna volt számunkra. Első komolyabb sorozatterhelést tapasztalhatták meg a fiúk, ráadásul nagyjából 600 kilométerre az otthonunktól. Átéltünk mindent: könnyed győzelmet, nagy küzdésben hosszabbításos fájó vereséget, durva ellenfél szorítását, nagyszerű csapatmunkát, egymásért való küzdést, közös sikert. Büszke vagyok a srácokra, mert újfent bebizonyították, hogy az utolsó percig képesek kitartóak maradni, és igazi sportemberként koncentrálni. Rengeteg dologban kell fejlődnünk, ez tisztán látszott, azonban olyan erénye van ennek a gárdának, ami nem tanulható, van szíve. Köszönjük a szervezőknek a meghívást, a szülőknek a sok támogatást, és természetesen a Debreceni Kosárlabda Akadémiának, hogy országunkat képviselve Lengyelországban kosárlabdázhattunk.

 

Kovács Balázs beszámolója:

A torna első napján máris egy rangadóval kezdtünk. A lengyelországi topcsapat, a Wroclav volt az ellenfelünk. Többször is 8-10 ponttal elléptek tőlünk, de mindig visszakapaszkodtunk, az utolsó percekben egálnál mindkét csapatnak labdája volt a győzelemhez, sajnos egy peches feldobás-szituációból rosszul jöttünk ki, és a torna későbbi legjobb játékosa megszerezte a győztes kosarat a lengyel csapatnak. A mérkőzés nagyon színvonalas volt, és a találkozó után hosszú sor állt, akik gratuláltak nekünk, és nem győzték kifejezni elismerésüket. Ekkor még nem tudtuk, hogy mekkora téttel bírt a mérkőzés. A Wroclav számára ez volt az egyetlen szoros mérkőzés. Az elődöntőben és a döntőben is 20 ponttal nyerve állt fel a dobogó tetejére.

A csoport második mérkőzésén egy jó szerkezetű és nagyon elszánt csapat, a Hansa Gdansk várt ránk. A fiúk az előző mérkőzésen ért bosszúság miatt rettentően koncentráltak voltak és sikerült átgázolnunk nagy különbséggel ellenfelünkön, így a 9-16. helyért folytathattuk a küzdelmet.

A torna második napján egy cseh top csapat, az Ostrava volt az ellenfelünk, amely két és fél negyeden keresztül tartó folyamatos letámadó zónájával és igen kemény védekezésével komoly fejtörést okozott. A második félidőben azonban folyamatosan jöttünk fel, voltak extra teljesítmények és egy triplával sikerült egyenlítenünk 20 másodperccel a vége előtt. Ellenfelünk megkapta a szokásos két büntetőjét, amelyet értékesített, még mi az utolsó támadásunkat nem tudtuk pontokra váltani, így két pontos vereséget szenvedtünk.

A következő mérkőzésünkig pár óra volt, így a szálláson váró ebéd helyett a helyi pizza ízeit választottuk és nagy lelkierővel készültünk a Varsó elleni mérkőzésünkre, akiknek szerettünk volna visszavágni a kenguru csapatunk előző napi vereségéért. Ez nem sikerült rosszul, hiszen az első négy percben nem kaptunk kosarat és félidőben már 55-12-re vezettünk és végül nagyarányú győzelmet arattunk.

A torna utolsó napján a 13. helyért a Polónia Varsó volt az ellenfelünk. Szokásos módon jól kezdtünk. A második negyed közepén már 15 ponttal vezettünk. Ekkor több figyelmetlenség miatt 25 pontos vezetés helyett 10 alá csökkent a különbség. A második félidőben nem nagyon tudtuk megtalálni a ritmust, de jó védekezésünknek köszönhetően magabiztos győzelmet arattunk, így győzelemmel zárva 13. helyen végeztünk.

radomu13 1

U13-as eredmények:

Wroclav – DKA  49 – 47 (16-11, 12-17, 12-6, 9-13)

DKA: Czeglédi Bence 9, Virágh Benedek 8, Madar Krisztián 8, Orosz Péter 8, Madar Kristóf 6, Fekete Csongor 4, Csirkés Péter 2, Schwarczenberger Gábor 2.

 

DKA – Hanza Gdansk 79 – 26 (23-4, 20-11, 21-3, 15-8)

DKA: Virágh Benedek 16, Madar Kristóf 13, Orosz Péter 9, Madar Krisztián 8, Csirkés Péter 5, Juhász Balázs 5, Vas Dániel 5, Fekete Csongor 4, Schwarczenberger Gábor 4, Sturman Máté 4, Csoknyay Bertalan 2, Kalmár Péter 2, Gorzsás Márton 2.

 

Ostrava – DKA   55 – 53 (13-5, 15-24, 14-9, 13-15)

DKA: Fekete Csongor 12, Virágh Benedek 9/3, Czeglédi Bence 9, Madar Krisztián 8, Madar Kristóf 7, Schwarczenberger Gábor 5, Csirkés Péter 2, Kalmár Péter 1.

 

DKA – Varsó Basket 80 – 21 (29-6, 26-6, 11-0, 14-9)

DKA: Fekete Csongor 20, Vas Dániel 12, Madar Kristóf 11, Madar Krisztián 9, Czeglédi Bence 8, Virágh Benedek 8, Csirkés Péter 4, Sturman Máté 3, Gorzsás Márton 3, Kalmár Péter 2

 

Polónia Varsó – DKA 37 – 49 (5-13, 14-14, 11-9, 7-13)

DKA: Fekete Csongor 12, Czeglédi Bence 8, Madar Krisztián 8, Virágh Benedek 7, Schwarczenberger Gábor 7, Madar Kristóf 5, Csirkés Péter 2

 

Kovács Balázs: Csapatom az egész tornán nagyon jól teljesített és jó kosárlabdát játszott. Színvonalas helyszíneken, jó csapatok ellen nagyon hasznos mérkőzéseket játszottunk és kivívtuk ellenfeleink és a házigazdák elismerését. A tornán Fekete Csongor, Virágh Benedek, Madar Kristóf, Madar Krisztián, Czeglédi Bence, Schwarczenberger Gábor, Csirkés Péter nyújtottak kiemelkedőt, illetve minden mérkőzésen hozták a tőlük elvárt teljesítményt. Mellettük azonban dicséret illeti a csapat többi tagját is, akiknek mind-mind voltak jó mérkőzései és hasznosan segítették a csapatot. Köszönöm a tornán kiválóan segítő Dara Lilla edzőnk munkáját, az ilyen távolságba is elkísérő szülők bíztatását, és a Debreceni Kosárlabda Akadémiának a tornán való részvétel lehetőségét.

rsz_20170521_093800