Lezárult a serdülő alapszakasz

A serdülő bajnokság negyedik fordulójával lezárult az alapszakasz. Kovács Balázs és Boldizsár Ferenc együttese ellentmondást nem tűrően vette az akadályokat Nyíregyházán, míg a másik két csapatunk egymással is megküzdve osztozott meg csoportjuk első két helyén.

december 8. szombat, Nyíregyháza

Debreceni KA „A” – Nyíregyházi Kék Cápák          156 – 31 /29-3, 48-17, 30-7, 49-4/

DKA: Sass Barnabás 9, Sólyom Dániel 4, Seszták Miklós 12, Balázsi Ákos 4, Jankó Csaba 24, Tóth Botond 13, Schwarczenberger Csongor 15, Makray Balázs 15, Szűcs Bálint 10, Czipka Milán 17, Illés Gergely 20/3, Varga Boldizsár 13

Debreceni KA „A” – MEAFC Jezsuita        122 – 37 (29-15, 37-2, 22-9, 34-11)

DKA: Sass Barnabás 13/3, Sólyom Dániel 4, Seszták Miklós 10, Balázsi Ákos 13, Jankó Csaba 8, Tóth Botond 12, Schwarczenberger Csongor 10, Makray Balázs 9, Vitányi Dominik 5, Czipka Milán 16, Illés Gergely 8, Varga Boldizsár 14

Edzők: Kovács Balázs, Boldizsár Ferenc

Kovács Balázs: Tudtam, hogy nem ezen a tornán leszünk csúcsformában, hiszen a héten komoly fizikai terhelést kaptak a játékosok és pénteken volt az első edzés, hogy 5:5 ellen játszottunk. Ennek megfelelően az elején még dadogott a játék, azonban sikerült átlendülni a holtponton. Nagyon örülök, hogy sok olyan kosarat szereztünk, amikor a lepattanó megszerzésétől a dobásig nem volt leütés, egyre jobban ismerjük fel a sávokat és jól érkeznek a hullámok. Pozitívum, hogy majdnem mindenki két számjegyű pontig jutott és a noszogatásnak hála Jankó Csabit is sikerült kosárszerzésre ösztönöznünk.

A második mérkőzésen komolyabb ellenállásba ütköztünk, különösen az első negyedben. Ekkor a Miskolc nagyon bátran és jól kosárlabdázott, mi pedig nem találtuk a ritmusunkat. A második negyed eredménye nem tükrözi a játék minőségét, inkább azt, hogy a MEAFC az első negyedbeli sorát erősítette meg, mi továbbra is pontatlanok voltunk, csak az ellenállás volt kisebb. A második félidőben kicsit javult a védekezésünk, ekkor támadásban hibáztunk sok ziccert és büntetőt. Összességében hasznos jó meccset játszottunk egy az ősz folyamán sokat fejlődő ellenféllel szemben, amihez ezúton is gratulálok, a kisebb sérülést szenvedő tehetséges játékosuknak pedig mielőbbi felépülést.

Ezzel a fordulóval lezárult az alapszakasz. Hibátlan mérleggel és nagy dominanciával nyertük meg a régiót, aminek örülünk, de nem csapjuk be magunkat, a bajnokság még csak most kezdődik. Sokat kell még edzésen dolgoznunk azért, hogy az általunk képviselt kosárlabdát minél eredményesebben meg tudjuk valósítani erősebb ellenfelekkel szemben is.

Debrecen, Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola

DKA DSI – Salgótarjáni KA  98-33 (30-6, 30-6, 13-15, 25-6)

DKA- DSI: Kincses Milán 18, Nagy Dávid 18, Fekete Balázs 14, Csécsei Gergő 12, Zsoldos Milán, Mátyus Marcell, Csuja László, Szilágyi Péter, Wladimir Mírkó, 6-6, Márta Áron 3, Tonhaizer Zoltán 2, Bulik Csanád 1.

DKA DSI  – DKA B  105-41 (21-9,34-7,30-14,18-11)

DKA- DSI: Mátyus Marcell 19, Fekete Balázs 18, Csécsei Gergő 15, Nagy Dávid 12, Tonhaizer Zoltán 10, Kincses Milán 8, Szilágyi Péter, Wladimir Mírkó, Bulik Csanád, 4-4, Csuja László, Márta Áron, Pap Zalán,2-2.

DKA/B: Tamus Ármin 18, Nemes Dominik 11, Fekete Bulcsú 4, Palcsu Nándor 2, Nagy Dávid 2, Váróczy Zalán 2, Molnár Zsolt 2, Szűcs Domán, Terdik Benedek, Bartossik Bálint, Nagy Bence, Ignácz Ákos

Edzők: Vajda László, Sarkadi Ferenc, illetve Czeglédi Károly

Vajda László: Hasznos volt mindkét mérkőzés számunkra, az edzéseken gyakoroltakból sok minden megjelent a játékunkban. A sok befutásra épülő támadásainkban egyre jobb helyzeteket ismernek fel, és használnak ki a játékosok. A védekezésünk nagyon hatékonyan működött, 30 szerzett labdánk volt meccsenként, az ebből adódó emberfölényes helyzeteinket jó százalékkal váltottuk kosárra.

Szerencsi VSE – Debreceni KA/B 46- 64

DKA/B: Fekete Bulcsú 11, Tamus Ármin 21, Nemes Dominik 15,

Váróczy Zalán, 10, Bartossik Bálint 5/3, Nagy Bence 2, Nagy Dávid, Nagy Norbert, Molnár Zsolt, Ignácz Ákos, Gáspár Márton, Tóth Bence.

Czeglédi Károly: A velünk nagyságrendileg azonos erejű csapatokkal szemben vannak reális győzelmi esélyeink. Így történt ez a Szerencs csapata ellen is. Gratulálok a fiúknak, örülök a győzelemnek! Sajnos viszont a nálunk erősebb csapatok ellen alapból megtorpanunk és mentálisan, fizikailag és technikailag is látszanak a problémáink. A DKA-DSI csapata megérdemelten nyert ellenünk, sajnos a második mérkőzésen már csak halvány árnyéka tudtunk lenni önmagunknak. Az elkövetkezendő félévben arra kell törekednünk, hogy ezen jellegű erős csapatok ellen csökkentsük a hátrányunkat és próbáljunk minél közelebb kerülni hozzájuk fordulóról fordulóra. A tornán külön ki szeretném emelni Tamus Ármin játékát és teljesítményét.received_427329537804908 (1)