Lilov szerint messzire juthat a DEAC

A DEAC egyik legmeglepőbb igazolása a nyári átigazolási szezonban Ivan Lilov volt. Az előző kiírásban a bolgár bedobó az egész A-csoport második legeredményesebb játékosa volt a maga 20.1 pontjával, a nyáron több magyar és külföldi ajánlata is volt, ő mégis Debrecent választotta. –Az, hogy ilyen eredményes tudtam lenni, leginkább a csapattársaimnak köszönhető, nélkülük nem sikerült volna, hiszen ez egy csapatjáték. Szeretném megköszönni a Szeged csapatának, hogy lehetőséget adtak nekem és megbíztak bennem. Azért jöttem Debrecenbe, mert tetszik a csapat ambiciózussága, és szeretnék segíteni, hogy minél magasabbra jusson. –mondta az előző szezonról és az átigazolásáról Lilov.

IMG_20170825_135120_716Az irányítóként is bevethető bedobó már több, mint két hete készül az újonccal, az első benyomásai pedig pozitívak az új állomáshelyéről. -A csapatról még korai lenne messzemenő következtetéseket levonni, hiszen a vezetőedzőnk az első hetekben Taipeiben volt, és vannak, akik még csak most fognak csatlakozni a kerethez, ráadásul eddig rengeteg volt az egyéni képzés és az erőnléti felkészülés. Nagyon jó srácok vannak a csapatban, sok időt töltünk együtt, de az csak hetek múlva dől majd el, hogy csapatként milyenek leszünk a pályán. Az első és legfontosabb szerintem, hogy mindenki egészséges maradjon a szezonban, és akkor azt gondolom, hogy egész messzire is juthatunk. Ahogy látom, a csapat gyors kosárlabdát igyekszik majd játszani, ami nekem személy szerint nagyon fekszik. –folytatta a ponterős hátvéd.

Debrecenben öt napon keresztül szinte minden a 3×3 világversenyekről szólt, mind a World Tour Masters, mind az U18-as világbajnokság nagyon jól sikerült. Azt viszont kevesen tudják, hogy Lilov is többször szerepelt már a szakágban. –Bulgáriában elindultunk egy 3×3 versenyen, amit megnyertünk, így kvalifikáltuk magunkat a Bukaresti challengerre. Nagyon megtetszett a három a három elleni játék is, de én inkább az „igazi” kosárlabdát preferálom. Ez egy teljesen más sport, sokkal fizikálisabb, és gyorsabban kell reagálni mindenre, illetve vannak olyan apró sajátosságai, amik a szakágra jellemzőek. Mi a csapattársaimmal mind profi „nagypályás” játékosok vagyunk, ahhoz hogy valaki jó legyen 3×3-ban, sokat kell külön erre is készülnie. Számomra ez egy nagyszerű felkészülést jelentett a nyáron. –zárta szavait a játékos.