Másodikok lettek a kadett lányok Prágában

Március 28. és április 1. között nemzetközi utánpótlástornán szerepelt leány U16-os csapatunk Prágában. Kozák István és Dara Lilla együttese öt nagyon hasznos mérkőzést is játszott, s végül a körbeveréseknek köszönhetően az előkelő második helyet szerezték meg.

DKA – Polisportiva Masi (olasz)  85 : 38

DKA: Kőrösi Réka 10, Szabó Zita 10, Szabó Csenge 9/3, Papp Nelli 8, Pallai Petra 8, Herdon Anna 8, Salamon Zsófia 8, Mondl Petra 6, Horváth Petra 4, Molnár Adrienn 4, Shirian Jázmin 2.

Kozák István: A torna első mérkőzésén, legyőzve a kezdeti lámpalázat, végig vezetve, megérdemelt győzelmet arattunk. Minden pályára lépő hozzá tudott tenni a csapat játékához. Sikerült felvenni az olaszok keményebb, agresszív játékstílusát. Jól működtek a védekezéseink, tudtunk eredményesen támadni emberfogás és zóna ellen is. Gratulálok a csapatnak!

DKA – Basket Slovanka (cseh)  45 : 57

DKA: Horváth Petra 7/3, Salamon Zsófia 6, Szabó Zita 6, Pallai Petra 6, Papp Nelli 4, Shirian Jázmin 4, Mondl Petra 4, Kőrösi Réka 2, Szabó Csenge 2, Herdon Anna 2, Molnár Adrienn 2.

Kozák István: A mohácsi vészt idéző kezdés után (2-21), az első félidő végéig legalább sikerült néhány kosarat szerezni, még ha sokat is kaptunk. A második félidei teljesítménnyel esélyt adtunk arra, hogy egy esetleges körbeverés esetén ne álljunk nagyon nagy mínuszban. A számunkra szokatlan 1-3-1-es zónavédekezésre is fogható az első félidei pontatlanság (23 labdát adtunk el összesen a mérkőzésen), ugyanakkor az ekkor kapott 43 pontot sokallom, főleg a második félidőben kapott 12 pont tükrében.

DKA – Ostrava U18  27 : 28

DKA: Kőrösi Réka 6, Szabó Zita 6, Herdon Anna 4, Nagy Rebeka 4, Pallai Petra 2, Shirian Jázmin 2, Mondl Petra 1, Szabó Csenge 1.

Kozák István: Jó meccset játszottunk a 2-3 évvel idősebb Ostrava-i csapattal. Ha kicsit koncentráltabbak vagyunk, mienk lehetett volna a győzelem. Küzdésből, akaratból jelesre vizsgáztak a lányok. Sajnos a „játékon kívüli dolgok” is jelentősen befolyásolták a mérkőzés alakulását, a cseh játékvezető nem szeretett bennünket. Az előző 2 mérkőzésünkkel ellentétben most a spori futóórát vezényelt, eddig a csapathibák után 2 büntetődobás járt, most egyszerűen beírtak 1 pontot. A rendes játékidő végén döntetlen volt az állás. Némi tanakodás után a spori kiötlötte, hogy 5 játékos dobjon büntetőt mindkét csapatból. Ezek után is döntetlen volt, majd „slusszpoénként” azt találta ki, hogy most már csak 1-1 játékos dobjon mindkét csapatból az első hibáig. Sajnos a második büntetőnk kimaradt, így győzött az ellenfél.

rsz_prága_lányu16_2

DKA – Basket Ricany (cseh) 53 : 54

DKA: Szabó Zita 11, Kőrösi Réka 10, Salamon Zsófia 10, Papp Nelli 4, Shirian Jázmin 4, Pallai Petra 4, Herdon Anna 4, Horváth Petra 3, Nagy Rebeka 1.

Kozák István: Ma hosszabbításos napot tartottunk. Jót küzdöttünk, a végjátékban kapkodtunk, így ismét döntetlennel zártuk a rendes játékidőt. A büntetőpárbajban 4:3 arányban jobbnak bizonyult az ellenfél.

DKA – Ostrava U16  47 : 16

DKA: Szabó Zita 11, Herdon Anna 7, Kőrösi Réka 7, Papp Nelli 6, Shirian Jázmin 6, Horváth Petra 4, Salamon Zsófia 4, Szabó Csenge 2, Mondl Petra 2 pont.

Kozák István: Tudtuk, hogy a körbeveréshez kell nekünk ez a győzelem, így nagy elszántsággal, megfelelő koncentrációval kezdtük a mérkőzést. Minden pályára lépő játékosunk hozzá tudott tenni a csapat játékához, így gyakorlatilag az első félidő végére eldöntöttük a mérkőzést. Ez annak tükrében is dicséretes, hogy az első félidő végéig 11 játékosunk is pályára tudott lépni. A győzelmünk az jelentette, hogy a 2. helyen végeztünk a tornán.

Összegzés: Rengeteget tanultunk, tapasztaltunk, és talán bátran kijelenthetem, fejlődtünk az 5 mérkőzés alatt. Büszke vagyok a lányokra, akik mind a pályán, mind a pályán kívül kifogástalanul, igazi Csapatként viselkedtek.  Kiválóan beilleszkedett az U16 „B” csapatból a régebb óta velünk együtt dolgozó Rebeka, és a néhány edzésünkön részt vett Adrienn.  Köszönettel tartozom Czeglédi Károlynak, aki eddig foglalkozott velük, illetve maximálisan támogatta az utazásukat. A lányok a meccseken túl megismerkedhettek a húsvéti Prága látnivalóival. Gratulálok a lányoknak, köszönöm a bennünket elkísérő szülők segítségét, az Akadémia támogatását.

rsz_prága_u16_lány