MEFOB: Nem sikerült az éremszerzés

Negyedik helyen végzett Kovács Imre és Jávor Barna női egyetemi csapata a Budapesten megrendezésre kerülő MEFOB döntőn. Bíztató alapszakasz és keresztjáték után a döntő előtt betegségek, sérülések és iskolai elfoglaltságok miatt megfogyatkozott a keret, ez nagyban megnehezítette a debreceni egyetemisták dolgát.

Az első mérkőzésen a címvédő TFSE-vel találkoztak Göttlinger Annáék, de az első negyed bátor játéka után teljesen lefagytak, és pocsék dobószázalékuknak köszönhetően 17 pontos vereséget szenvedtek. Másnap a Közgáz ellen hasonló forgatókönyv szerint alakult a mérkőzés, a fővárosiak védekezése a második és harmadik negyedben szinte teljesen megbénította a hajdúságiak támadásait, így az utolsó 10 percben már csak a különbség volt kérdéses. Az utolsó összecsapáson a Szeged ellen a bronzérem volt a tét, de az egész tornán jellemző bátortalan játékot ezúttal sem sikerül levetkőzni. Hiába küzdöttek nagyot védekezésben, ez csak arra volt elég, hogy tartsák a lépést ellenfelükkel. Sokat elmond a találkozóról, hogy a végeredmény már négy perccel a vége előtt kialakult, a hátralévő időben már nem született kosár.

Összességében dicséret jár a debreceni egyetemista hölgyeknek az idei teljesítményükért, a magabiztos alapszakasz és keresztjáték után nagyot küzdöttek a döntőben is, ám a kulcsjátékosok hiányát ezúttal nem bírták el.

 

TFSE – Debreceni Egyetem 56-39 (12-10, 19-6, 15-18, 10-6)

DE: Mezei 9, Szabó R. 2, Jávor 4, Göttlinger 9/9, Foltin 4 cserék: Muzsnay 11/3, Új -.

edzők: Kovács Imre, Jávor Barna

Kovács Imre: – Jobb csapat a TF, megérdemelten nyert, gratulálok neki. Úgy érzem, számunkra jóval több volt ebben a meccsben, kidolgoztuk a tiszta helyzeteket, de borzasztó rossz hatékonysággal értékesítettük ezeket, ettől elment az önbizalom és fokozatosan nőtt a különbség. A következő meccsen megpróbálunk javítani.

 

Debreceni Egyetem – Közgáz SC-DSK 33-55 (12-5, 4-11, 5-20, 12-19)

DE: Szabó R. 5/3, Száva 9/3, Muzsnay -, Göttlinger 8/6, Foltin 11 cserék: Jávor -, Új -.

edzők: Kovács Imre, Jávor Barna

Kovács Imre: – Nem gondoltam volna, hogy az előző napi dobóteljesítményünket alul tudjuk múlni, sajnos sikerült. Az önbizalommal nagyon nagy gondok vannak, ezért van az alacsony dobott pontszámunk. Gratulálok a Közgáznak, megérdemelten nyert!

 

Debreceni Egyetem – Szegedi RSC 35-37 (16-9, 7-11, 9-12, 3-5)

DE: Mezei 2, Új 3/3, Szabó R. 8/6, Jávor 4, Göttlinger 12/6 cserék: Szabó E. 6.

edzők: Kovács Imre, Jávor Barna

Kovács Imre: – Ma is küzdöttünk, hajtottunk, de sajnos a döntőn kifogott dobóformán nem tudtunk változtatni. Nem volt vezéregyénisége a csapatnak, és sok egyéni hibát követtünk el. Sajnálom, hogy nem sikerült érmet szereznünk, hiszen ezért jöttünk, de a sérülések és betegségek miatt most csak ennyire futotta. A védekezésünk mindhárom meccsen egész jó volt, de ez akkora energiákat emésztett fel, hogy a támadásokra ár nem maradt erő. Összességében köszönöm a lányoknak az egész szezont, és hogy a döntőn a nehézségek ellenére végig küzdöttek.