Még mindig hibátlan a serdülő “A”

Nemzeti Fiú Serdülő Bajnokság Alapszakasz 3. forduló

Jászberény, 2017. október 29. vasárnap

Debreceni Kosárlabda Akadémia „A” – Szerencs VSE 151 – 34 (46-3, 36-3, 28-12, 41-16)

DKA „A”: Madar Kristóf 29/3, Fekete Csongor 24, Schwarczenberger Gábor 20, Seszták Miklós 17, Tóth Botond 12, Balázsi Ákos 10, Virágh Benedek 10, Czeglédi Bence 9, Madar Krisztián 8, Sólyom Dániel 6, Csirkés Péter 4, Sass Barnabás 2.

Edzők: Kovács Balázs, Boldizsár Ferenc

Kovács Balázs: Nagyon jó szellemben és pontosan kosárlabdáztunk az első félidőben. Támadásban még mindig voltak figyelmetlenségek, de a 82-6-s első félidővel elégedettek lehettünk. A második félidőben fogyott a koncentrációnk, sajnos a 3. negyed utolsó 5 percében 10-10-t játszottunk és a második félidőben többen gyenge teljesítményt nyújtottak. Az első félidőt pozitívan értékelem, de a második félidei teljesítményünk kevés lesz a jövőben.

 

Debreceni Kosárlabda Akadémia „A” – Jászberényi Lehel 131 – 42 (36-4, 21-12, 51-5, 23-21)

DKA „A”: Fekete Csongor 35, Madar Krisztián 22, Madar Kristóf 17, Schwarczenberger Gábor 16/3, Virágh Benedek 10, Tóth Botond 9, Sólyom Dániel 6, Czeglédi Bence 6, Balázsi Ákos, Seszták Miklós 5, Csirkés Péter, Schwarczenberger Csongor -.

Edzők: Kovács Balázs, Boldizsár Ferenc

Kovács Balázs: Szokásos módon jól kezdtük a mérkőzést, bár a befejezéseknél néha pontatlanok voltunk, de nagy sebességgel kosárlabdáztunk és jól védekeztünk. A második negyedben semmi sem valósult meg az elképzeléseinkből. A védekezésünk puha volt, támadásaink lassúak és körülményesek és csak három játékos vállalta fel azt a játékot, amit játszanunk kellene. Ezen a mérkőzésen a második félidőben is két sorral játszottunk, ami nagy különbséget hozott. A két félidőt összeadva egyik ötösünk 87-9-re a másik 44-33-ra verte ellenfelét. Sajnos a második sorunkba több gyenge teljesítmény volt, és akik jól is játszottak nem tudták folyamatosan tartani a szintet. Tanulságos mérkőzés volt, 1-2 játékostól sokkal többet várok.

 

Összegzés: A Fekete Csongor, Madar Kristóf, Virágh Benedek trió nagyon jól teljesített, végig a feladatra összpontosítva, nagy sebességgel játszottak, azt hozták, ami feléjük az elvárás. Mellettük Seszták Miki és Balázsi Ákos mutatott jó teljesítményt. Miki elsősorban az eredményességben, Ákos gólpasszaival tűnt ki, de védekezésben és vállalásban is tudnak ők még többet. Krisztián és Gábor hullámzó teljesítményt nyújtottak. A nagyon jó és a bosszantó rossz megoldásokat váltogatták. Kiegyensúlyozottabbnak kell lenniük. Rajtuk kívül még Boti ponterőssége és indulásai illetve Sólyom Dani védekezése és labdaszerzései dicsérhetők, de Botinak harcosságban, Daninak támadásban kell javulni. A többiektől többet és jobbat várok. Javítási lehetőség november 25-26-i hétvégén a következő fordulóban.