Megállíthatatlanok Kovács Balázs serdülői

Nemzeti Fiú Serdülő Bajnokság Főtábla 1. forduló

Debrecen, 2017. december 16-17.

 

Debreceni KA – Szeged 157 – 29 (48-3, 30-11, 42-5, 37-10)

DKA: Madar Kristóf 31/3, Madar Krisztián 23/3, Virágh Benedek 17, Fekete Csongor 16/3, Czeglédi Bence 16, Balázsi Ákos 14, Seszták Miklós 14, Schwarczenberger Gábor 11, Schwarczenberger Csongor 7, Csirkés Péter 6, Sólyom Dániel 2, Sass Barnabás.

Edzők: Kovács Balázs, Boldizsár Ferenc

Kovács Balázs: Jó szellemben, nagy sebességgel kosárlabdázva, nagyon koncentráltan kezdtük a mérkőzést. Sok jó egyéni teljesítmény volt, és egész kiegyensúlyozottak is voltunk. Szép győzelmet arattunk.

 

Debreceni KA – Óbudai Kaszások 145 – 38 (50-3, 26-15, 30-4, 39-16)

DKA: Madar Kristóf 28/6, Madar Krisztián 25, Fekete Csongor 21, Virágh Benedek 20, Balázsi Ákos 10, Schwarczenberger Csongor 9/3, Sólyom Dániel 9, Seszták Miklós 8, Schwarczenberger Gábor 7, Czeglédi Bence 6, Pala Sándor 2, Csirkés Péter.

Edzők: Kovács Balázs, Boldizsár Ferenc

Kovács Balázs: Egy jó szerkezetű csapattal mérkőztünk, akik a második negyedben kihasználták magassági fölényüket és a fegyelmezetlen védekezésünket. A második negyedet és a mérkőzés utolsó 5 percét leszámítva elégedett voltam a gyerekek teljesítményével. 49 labdát szereztünk (ebből 10-t Madar Kristóf, 11-t Madar Krisztián) és jó százalékban fejeztük be az ebből adódó emberelőnyöket.

 

Debreceni KA – Hódmezővásárhely 119 – 69 (27-15, 33-14, 31-20, 28-20)

DKA: Madar Krisztián 26, Madar Kristóf 22, Fekete Csongor 21, Schwarczenberger Gábor 15, Czeglédi Bence 9/3, Balázsi Ákos 8, Virágh Benedek 6, Seszták Miklós 6, Csirkés Péter 6, Sass Barnabás, Sólyom Dániel, Pala Sándor.

Edzők: Kovács Balázs, Boldizsár Ferenc

Kovács Balázs: Az elmúlt három hét zaklatottsága és a sérülések ezen a mérkőzésen ütköztek ki. Nem voltunk elég frissek és koncentráltak, ennek ellenére nem mondtunk le elveinkről és a saját kosárlabdánkat játszottuk, csak jóval több hibával. Ellenfelünk nagyon taktikus kosárlabdát játszva jól használta ki hibáinkat, ami miatt sok pontot kaptunk. Elsősorban a rossz döntéseink miatt vagyok bosszús, sok esetben nem tartottuk be a szabályokat és nem gondolkoztunk megfelelően a pályán. A játékosok védelmében azonban meg kell említenem, hogy az ellenfelet még így sok hibára kényszerítettük, az már nem rajtuk múlott, hogy nem kaptuk meg a jogos ítéleteket. A hibák ellenére így is magabiztos győzelmet arattunk, amihez gratulálok.

Összességében az utolsó alapszakasz forduló óta elég zaklatott és balszerencsés hetekkel vártuk a főtábla első fordulóját. Több sérülés is hátráltatott minket illetve így december végére azért nem voltunk már túl frissek. Ennek ellenére nagyon jó hozzáállást mutatva dominálni tudtunk a mérkőzéseken. A Madar Kristóf, Madar Krisztián, Fekete Csongor, Virágh Benedek kvartett ismét magas szinten teljesített mind támadásban, mind védekezésben, még úgy is, hogy Csongor könyök és térd sérüléssel bajlódott az egész torna alatt. Mellettük Balázsi Ákos és Schwarczenberger Gábor nyújtottak mindhárom mérkőzésen átlagon felülit. Védekezésben megbízhatóak voltak, támadásban pedig komoly pluszt tudtak hozzátenni a csapat sikeréhez. A többiek is jól helytálltak, de általában hullámzó teljesítményt nyújtottak. Czega, Sass és Miki a Szeged, Sólyom és Schwarczenberger Csongi a Kaszások, Csirkés Peti a Hódmezővásárhely ellen teljesítettek jobban. Tanulságos hétvégén vagyunk túl. Szeretném megköszönni Ökrös Tamásnak és serdülőcsapatának a szurkolást, nagyon jól esett a játékosoknak, és nekünk edzőknek is. Most egy kis pihenés és feltöltődés következik, ami után januárban folytatjuk a bajnoki és az EYBL küzdelmeket is. Gratulálok a játékosaimnak az elvégzett kemény munkához és az eddigi sikeres szerepléshez. Mindenkinek kellemes ünnepeket kívánunk.