Megkezdődött a végső visszaszámlálás a debreceni 3×3-as világversenyekig

Kevesebb, mint egy hónap van már csak hátra a Kossuth téren ötödik alkalommal megrendezésre kerülő nemzetközi 3×3-as kosárlabda versenyekig. Az idei évben Debrecen minden eddiginél nagyobb szabású rendezvény házigazdája lesz, hiszen ezúttal egy teljes hétig fognak tartani a küzdelmek.

2015-ben rendeztek először a Nagytemplom előtt 3×3-as kosárlabda mérkőzéseket, azóta minden évben volt világverseny a cívisvárosban, és ez idén sem lesz másképp. Az augusztus 26-tól szeptember 1-ig tartó esemény első felvonása egy nemzetközi női torna lesz, melyen a debreceni születésű Medgyessy Dórával felálló magyar válogatott is részt vesz. A nemzeti csapatok világranglista pontokért küzdenek majd, melyek a 2020-as tokiói olimpiára való kvalifikációhoz döntő fontosságúak.

A második verseny a profi csapatokat felvonultató World Tour Masters lesz, melyen a világ legjobb együttesei csapnak össze két napon keresztül. A tizenkét állomásból álló sorozat hetedik állomása Debrecen, olyan előkelő rendezők közé sikerült idén is bekerülni, mint Doha, Mexikóváros, Prága, Montreál vagy éppen Los Angeles. A Japánban megrendezésre kerülő novemberi döntőre a debreceni győztes automatikusan kvalifikálja magát.

A csütörtöki és pénteki napon az U23 Nemzetek Ligája kerül reflektorfénybe, melyen szintén szurkolhatunk majd a magyar válogatottaknak. A hetet –talán a legjobban várt- felnőtt Európa-bajnokság zárja, melyen a férfiaknak és a hölgyeknek is esélyük van a jó szereplésre. Főleg utóbbiakra igaz ez, hiszen az amsterdami világbajnokságon ezüstérmet szerzett Károlyi Andrea csapata. Tovább növeli Medgyessyék esélyeit, hogy a júniusi döntőben csak a világ legjobbjának tartott Kínával szemben maradtak alul.

semi 3x3

2019-es 3×3-as események Debrecenben:

augusztus 26. – Nemzetközi női torna

augusztus 27-28. – World Tour Masters

augusztus 29-30.  – U23 Nemzetek Ligája

augusztus 30. – szeptember 1.  – 3×3 Európa-bajnokság