Megnyerték a “B” döntőt a kadettok

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság „B” Döntő, az országos 9-16. helyezésért

Nyíregyháza, 2017. május 12-14.

 

Debreceni KA-DSI „A” – Soproni Sportiskola „A” 68 – 56 (15-6, 18-19, 23-8, 12-23)

DKA-DSI: Farkas Csanád, Turcsik Ágoston 15/6, Balázsi Soma 12, Kanyári Bence 6, Csikai András 10 Cserék: Petrikovits Norisz 14/6, Neuwirth Bence 11, Fritsch Gergő, Kanyári Kristóf, Jakab Emil, Horai Péter

Edzők: Kovács Balázs, Boldizsár Ferenc

Kovács Balázs: Nagy elszántsággal és az egész évet végigkísérő balszerencsével készültünk a „B” döntőre. Egyértelmű célunk volt a 9. hely megszerzése, amit nehezített, hogy a január óta sérült Jurák Boti (térdszalag szakadás) mellé csatlakozott Stupek Ádám bokaszalag szakadással és a torna előtt 3 nappal Kanyári Dani kéztöréssel. A csapat rettentően akart bizonytani, ami idegességben és görcsösségben mutatkozott meg. Mire megnyugodtunk és elkezdtük uralni a mérkőzést, ellenfelünk védekezést váltott, ami ismét zavart okozott, ahogy az is, hogy eddig ismeretlen játékvezetői felfogásnak köszönhetően már az első félidőben két kulcsjátékosunk is 4 faulttal rendelkezett. Félidőben sikerült rendezni a sorokat és a harmadik negyedben eldöntöttük a mérkőzést. A negyedik negyedben már sokat kockáztattunk, felvállaltunk extra dobásokat, amik nem sültek, de ezen a mérkőzésen most ez is belefért. Soma, Andris és Bence hozott egy jó átlagot, míg Ágoston és Norisz kiemelkedőt nyújtott. Csanádnak sajnos a pontszerzés nem jött össze, de ennek ellenére is hasznos tudott lenni. Megszereztük az első győzelmet, ami bízom benne, hogy egy kicsit megnyugtatja a csapatot. Este pedig nagyon szurkolunk a DEAC-nak és várjuk Feribá’-t szombaton.

 

Debreceni KA-DSI „A” – Szedeák 76 – 66 (20-16, 18-18, 19-21, 19-11)

DKA-DSI: Farkas Csanád 27/9, Turcsik Ágoston 19, Balázsi Soma 4, Kanyári Bence 6, Csikai András 2 Cserék: Neuwirth Bence 14, Petrikovits Norisz 4, Fritsch Gergő, Kanyári Kristóf, Jakab Emil, Horai Péter.

Edzők: Kovács Balázs, Boldizsár Ferenc

Kovács Balázs: A szezonban a hatodik Szeged elleni mérkőzésünkre készültünk. Eddig 4-1 volt ide. Egy mérkőzést leszámítva rendre izgalmas és feszült meccseket játszottunk. Így volt ez ma is. Ellenfelünk igen agresszívan és kellemetlen védekezésével rendre kizökkent minket a ritmusunkból, de a mérkőzés utolsó szakaszában sikerülni szokott a magunk javára billenteni az eredményt. Szerencsére ez is a megszokott forgatókönyv szerint működött. Nehezítő körülmény volt, hogy az eddig 3 fős sérült lista a második félidő elején négyre bővült. A levegőből rosszul leérkező Csikai Andrást vesztettük el, de a többiek érte is küzdve a negyedik negyed fejben és fizikailag is jobban bírva magabiztos végjátékban ötödjére is legyőzték a Szegedet. A meccs embere egyértelműen a már Szeged-specialistának is nevezhető Farkas Csanád volt, aki extázisban kosarazott. Bravúr kosarakat dobott, hibátlanul büntetőzött, és 30 IBM-ig jutott. Mellette Turcsik Ágoston és Neuwirth Bence nyújtott kiemelkedőt, valamint Balázsi Soma, aki 11 lepattanóval, 5 kiharcolttal, jó védekezéssel és végtelen higgadtsággal járult hozzá a csapat sikeréhez. Kanyári Bence pedig a legjobbkor eszmélt, hogy ő is dobhat kosárra és nagyon fontos kosarakat szerzett.  Nagyon megdolgoztunk a sikerért, igazi csapatként, egymásért, a sérültjeinkért és a születésnapját ünneplő Turcsik Ágoston Bánkért is küzdöttünk.

A mérkőzést követően válogatott kerettag centerünkért a mentő érkezett, szerencsére kisebb a baj mint hittük, de pár hét kihagyás így is vár most rá. Neki jobbulást, Ágostonnak Boldog Szülinapot Kívánunk!

rsz_kadett_b-döntő

 

Debreceni KA-DSI „A” – Kaposvári KK 78 – 66 (17-9, 23-24, 14-19, 24-14)

DKA-DSI: Farkas Csanád 9/3, Turcsik Ágoston 21, Balázsi Soma 15/6, Neuwirth Bence 16, Kanyári Bence 2 Cserék: Petrikovits Norisz 6, Kanyári Kristóf 5/3, Fritsch Gergő 2, Jakab Emil 2, Horai Péter

Edzők: Kovács Balázs, Boldizsár Ferenc

Kovács Balázs: A torna döntőjére, a 9. hely megszerzésére, a bajnokság és egy korszak lezárására készültünk. A mérkőzés előtti beszélgetésben elhangzottakat maradéktalanul teljesítették a fiúk. Azt kértem tőlük, hogy igazi csapatként kosárlabdázzanak, mindenki készüljön fel a játékra, mert minden egészséges játékosnak lesz bizonyítási lehetősége a mai meccsen és csak akkor nyerhetünk, ha mindenki él azzal a játékperccel, amit ma kapni fog. A győzelemre és a megszerzett 9. helyre is nagyon büszke vagyok, de arra még inkább, hogy sérültjeinket pótolva mindenki élt a lehetőséggel. A Csanád, Ágoston, Soma, Neuwirth négyes ismét bizonyított, ahogy egész szezonban, most is a csapat vezérei voltak. Hozzájuk hasznos védőmunkával csatlakozott Kanyári Bence és Horai Peti, fontos pillanatban értékes kosarakat szerzett Kanyári Kristóf, Jakab Emil és Fritsch Gergő is. A „mozgásképes” sérültjeink, Kanyári Dani és Jurák Boti, pedig a padról bíztatta társait.

A mérkőzésen végig rettentően koncentráltak voltunk, nagyon fegyelmezetten és pontosan kosárlabdáztunk, a Körmend elleni visszavágót idéztük. 88 %-kal büntetőztünk, 67 %-kal dobtuk a 2 pontost és az eladott labdáink számát 10-re redukáltuk. 3 játékosunk 100 %-kal dobott mezőnyből és mindenki azokat a dobásokat vállalta el, ami helyzet volt, Soma és Neuwirth sokadik dupla-dupláját érte el. Ezzel a taktikus és fegyelmezett játékkal magabiztos győzelmet arattunk egy nagyon jó csapat ellen, és megérdemelten szereztük meg az országos 9. helyezést, melyre nagyon büszkék lehetünk.

A torna All-Star csapatába Turcsik Ágoston Bánkot választották az edzők szavazatai alapján. A Nyíregyházi Sportcentrumnak köszönjük a remek és színvonalas rendezést, méltó körülményeket biztosítottak a „B” döntő résztvevői számára.