Megnyerték az alsóházat a kadett lányok!

Már a forduló előtt biztossá vált, hogy a Kecskemét elleni mérkőzés eredményétől függetlenül megnyerte a főtábla alsó házának keleti csoportját Kecskeméti János és Licska József kadett leánycsapata. Ennek ellenére a lányok a végsőkig komolyan vették a találkozót, és időnként remek játékkal előrukkolva ismét győzni tudtak.

Debreceni KA/A – Kecskeméti KA  62-48 (15-12, 20-7, 7-15, 20-14)

DKA: Mondl Petra 1, Papp Nelli 16, Shirian Jázmin 16, Nagy Rebeka 5, Király Viki, Balassa Kincső 1 , Pallai Petra  , Szabó Zita 23, Sós Anna, Nagy Beatrix, Papp Lilla  .

Kecskeméti János: Hiába nem volt tétje a mérkőzésnek, akkor is arra kértem a lányokat, hogy a becsületükért játszanak, és készüljünk a további meccsekre egy önbizalom növelő győzelemmel. Nagy kérdés volt, hogy melyik arcát mutatja a csapat, de a lányok megnyugtattak játékukkal, hiszen nagyon koncentráltak voltak védekezésben , igaz támadásban borzasztó százalékban dobtunk. Zita extrát nyújtott támadásban, a második negyedtől Szöszi és Jázmin is kiválóan játszott a palánk alatt, Dagi és Rebi pedig hatalmasat küzdött a zónában elől, így jelentős előnyre tettünk szert. A harmadik negyedben többet cseréltem, hogy pihentessem a betegeskedő kulcsembereket, így feljött az ellenfél 8 pontra, de a negyedik negyedben már nem volt kérdéses a mérkőzés kimenetele a jól dobó és harcos Kecskemét ellen.