Megőrizték harmadik helyüket a kadett fiúk

Vegyes érzelmekkel vághattak neki az elmúlt hétnek Erdei Ádám és Kovács Balázs serdülői, hiszen vasárnap a listavezető Vasas Akadémia otthonába látogattak, majd kedden a sereghajtó Alba Fehérvár csapatát fogadták. A   pasaréti kiránduláson sajnos szoros csatában elvéreztek akadémiánk fiai, viszont a hétközi, hazai összecsapás a tervek szerint sikerült,  így nyolc mérkőzés után, 6-2-es mérleggel a tabella harmadik helyén tanyáznak.

 

Vasas Akadémia – Debreceni KA 68- 59 (20-13, 8-20, 20-17, 20-9)

DKA: Turán 2, Turcsik 8/6, Kalassai 22/12, Papy 10, Fekete 6

Csere: Sajgó 7/3, Schwarczenberger 3/3, Madar Kristóf 1, Virágh, Madar Krisztián, Tóth, Holléry

Erdei Ádám: Nagyon színvonalas, és legfőképp hasznos mérkőzés volt, ahol minden lehetőségünk meg volt a győzelemre. Sajnos ezúttal ez nem jött össze, viszont bizakodásra adhat okot, hogy az ország egyik legerősebb csapata ellen végig partiban voltunk. Kár a végjátékért, sokkal higgadtabbnak kell lennünk az ilyen szituációkban. Összessegeben dicséret illeti a fiúkat, ilyen osszeszedett, érett játékot még nem láttam tőlük.

Debreceni KA – Alba Fehérvár 80- 74 (18-19, 22-12, 17-19, 23-24)

DKA: Turán 23/9, Turcsik 8, Kalassai 17/9, Papy 5, Fekete 16

Csere: Madar Krisztián 1, Sajgó 2, Madar Kristóf, Schwarczenberger 6, Holléry 2, Fülep, Virágh

Erdei Ádám: Talán a Vasas meccs közelsége miatt kicsit fásultabbak voltak a fiúk, de ezúttal is voltak vezérei a csapatnak, akik a legfontosabb pillanatokban be tudtak találni. A harmadik meccsünk volt a Fehervárral, az egy az egy elleni védekezés talán most volt a legjobb, de még mindig bőven van hiányerzetem. Ezzel a sikerrel nagyon közel kerültünk a felsőházba jutáshoz, a célunk, hogy minél több győzelmet vigyünk magunkkal.