Megtizedelt csapattal is továbbment a serdülő “A”

Nemzeti Fiú Serdülő Bajnokság, Főtábla 2. forduló

Miskolc, 2018. január 27-28.

 

Debreceni KA „A” – MEAFC-Jezsuita 75 – 43 (33-7, 15-13, 20-10, 7-13)

DKA „A”: Madar Krisztián 15, Seszták Miklós 13, Madar Kristóf 12, Fekete Csongor 12, Virágh Benedek 7/3, Czeglédi Bence 6/3, Sólyom Dániel 4, Sass Barnabás 2, Schwarczenberger Csongor 2, Túri Viktor 2, Tóth Norbert, Pala Sándor.

Edzők: Kovács Balázs, Boldizsár Ferenc

 

Lehel Kosársuli „A” – Debreceni KA „A”  47 – 83 (2-25, 17-27, 9-17, 19-14)

DKA „A”: Madar Krisztián 14, Fekete Csongor 14/3, Sass Barnabás 12, Seszták Miklós 10, Pala Sándor 9, Czeglédi Bence 8, Madar Kristóf 5, Sólyom Dániel 4, Virágh Benedek 2, Schwarczenberger Csongor 2, Túri Viktor 2, Tóth Norbert 1.

Edzők: Kovács Balázs, Boldizsár Ferenc

 

Debreceni KA „A” – Kecskeméti KA „A” 37 – 70 (14-17, 8-14, 8-18, 7-21)

DKA „A”: Virágh Benedek 8/3, Fekete Csongor 7/3, Seszták Miklós 6, Schwarczenberger Csongor 6/6, Tóth Norbert 5, Madar Krisztián 3, Schwarczenberger Gábor 2, Pala Sándor, Túri Viktor, Sass Barnabás, Czeglédi Bence, Sólyom Dániel.

Edzők: Kovács Balázs, Boldizsár Ferenc

 

Kovács Balázs: Kevés pozitívummal tudtunk készülni erre a fordulóra. Összesen 6 egészséges játékossal tudtunk elutazni Miskolcra, ahol az utolsó napra három egészséges játékosunk maradt. Így nagy célokat nem határozhattunk meg, csak annyit, hogy szerezzük meg az első két hely valamelyikét és a gyerekek egészségét ne kockáztassuk. Itt köszönném meg a rendező Miskolci EAFC szervezését, akik a torna folyamán segítő orvosi hátteret és színvonalas ellátást biztosítottak, ami kiemelten fontos volt a sérülésekkel és betegségekkel tizedelt fáradt csapatunknak.

Az első két mérkőzésen ismerős ellenfelekkel találkoztunk. Próbáltunk az első félidőben nagyobb előnyt szerezni, hogy a második félidőben ne kelljen pályán tartani olyan játékost, aki számára minden játékperc egészségügyi romlást okoz. Ez szerencsére sikerült is. A második félidőt pedig a jobb állapotban lévő 7-8 ember magabiztosan lehozta.

Vasárnap a veretlenek csatájára már csak 10 játékosom tudta vállalni a játékot, közülük is a többség betegen, sérülten. Ennek ellenére jó első félidőt produkálva szorosan a Kecskemét nyomában tudtunk maradni. A második félidőben már csak 7 ember tudtam rotálni és így folyamatosan elfáradtunk. Úgy gondolom ilyen állapotban is tisztességgel helytálltunk, nagyon büszke voltam a gyerekek hozzáállására.

A tornán kiemelném azon játékosok teljesítményét, akik vállalták a játékot és mindent megtettek a csapatért sérülten és betegen. A Czeglédi Bence, Seszták Miklós, Sass Barnabás, Sólyom Dániel négyes pedig olyan terhet cipelt a hétvégén, amit kevesen bírtak volna el, de a többiek hiányában felvállalták a támadásszervezés és a védekezés feladatát mérkőzésenként 25-30 percig.

Bízom benne, hogy a következő fordulóra teljesebb csapattal tudtunk pályára lépni, ahol a keleti régió legjobb négy csapata küzd majd egymással. Minden játékosomnak Gratulálok és Jobbulást kívánok. Boldizsár Ferenc kollégámnak pedig köszönöm a segítő munkáját, oroszlánrészt vállalt a sikerből.