Méltóképpen képviselték kadettjaink az akadémiát a prágai EYBL-en

Akadémiánk U16-os csapata Prágában szerepelt az EYBL Közép-európai régiójának első csoportkörében. Ahogy arról már korábban beszámoltunk, az első napot Kovács Balázs és Boldizsár Ferenc együttese egy nagyszerű győzelemmel kezdte a jó erőkből álló szlovák MBA Prievidza csapata ellen. Másnap a Rátgéber Kosárlabda Akadémiával találkoztak Fritsch Gergőék, de az agresszív pécsi letámadással nem nagyon tudtak mit kezdeni. A találkozó nagy részében jól tartottuk magunkat, ám a második negyedbeli kihagyás nem fért bele, s végül megérdemelt pécsi győzelem született.

Nem telt el négy óra, és máris újra pályán voltak akadémistáink. Az ellenfél a lengyel SKM Zastal volt, akik egy nappal korábban mind a Szolnokot, mind az általunk megvert szlovákokat döntő fölénnyel múlták felül. Bár nem nagyon volt ideje a regenerációra Balázsi Somáéknak, mégis a torna talán legjobb játékával rukkoltak elő. Az addig gyakorlatilag mindenkit kiütő lengyelek a félidőben mindössze egy ponttal vezettek, s végül csak az döntött a javukra, hogy frissebbek voltak mint a mieink, így hét ponttal nyerni tudtak. A záró napon a Szolnokkal mérkőztek meg Kovács Balázs fiai, a tíz pontos vereség ezúttal nem csak a fáradtság de a sérülések számlájára is írható.

Összességében rengeteg tapasztalattal gazdagodtak kadettjaink a rendkívül színvonalas nemzetközi tornán, melyeket reményeink szerint a hazai bajnokságban is kamatoztathatnak majd. Pihenésre mindenesetre nem sok ideje lesz a bajnokság Keleti-csoportját vezető sportiskolásoknak, hiszen pénteken a SZEDEÁK együttesét fogadják.

rsz_pragahimnusz

DKA-DSI „A” – Rátgéber Kosárlabda Akadémia Pécs 45 – 68 (13-14, 6-20, 13-19, 13-15)

DKA-DSI:  Turcsik Ágoston 5/3, Jakab Emil,  Fritsch Gergő 10, Balázsi Soma 5, Csikai András 4, Farkas Csanád 2, Petrikovits Norisz 5, Kanyári Bence 2, Neuwirth Bence 3, Kanyári Kristóf 4, Kanyári Dániel 3, Jurák Botond 2.

Edzők: Kovács Balázs, Boldizsár Ferenc

Kovács Balázs: Az előző napi győzelem után jó hangulatban és nyugodtan készültünk a mérkőzésre. Talán túlságosan is. Az ellenfelünk egy kiváló szerkezetű, jól felkészített és képzett csapat volt, aki rettentő agresszíven, fault határon védekezve, letámadásával fizikálisan felőrölt és elbizonytalanított minket a mérkőzés középső részében. A második negyedben a játék minden elemében fölénk kerekedtek és eldöntötték a mérkőzést. A meccs utolsó harmadában sikerült egy kicsit kozmetikázni az eredményen, ekkor elsősorban Fritsch Gergő volt a vezérünk és sikerült 14 pontra is felkapaszkodnunk. A mérkőzés a vereség ellenére is nagyon tanulságos volt. Találkoztunk egy jó csapattal, egy szokatlan letámadással és láttunk az ellenfélben egy kiváló irányító teljesítményt, nálunk pedig a kispadról jött a legjobb teljesítmény és volt egy jó 15 percünk a mérkőzés során.  Gratulálok Zalay Zoltán kollégámnak, kiváló csapatot rakott össze. Bízom benne, hogy tavasszal a bajnokság felsőházában újra találkozhatunk.

 

SKM Zastal (POL) – DKA-DSI „A”  79 – 72 (10-16, 23-18, 27-12, 19-26)

 DKA-DSI:  Turcsik Ágoston 7/3, Jakab Emil,  Fritsch Gergő 4, Balázsi Soma 17/6, Csikai András 8, Farkas Csanád, Petrikovits Norisz, Kanyári Bence 9, Neuwirth Bence 14, Kanyári Kristóf, Kanyári Dániel 8/6, Jurák Botond 5/3.

Edzők: Kovács Balázs, Boldizsár Ferenc

Kovács Balázs: A Pécs elleni vereség után 4 óra állt rendelkezésre, hogy fizikálisan és mentálisan talpra álljunk és megmérkőzzünk a torna egyik legjobb csapatával. A lengyel együttes először a Szolnokot, majd az általunk 4 ponttal legyőzött szlovák Prievidzat verte 50 pontos különbséggel. Fizikailag rettentően erős, atletikus és jó alkatú játékosokkal teli csapattal néztünk szembe. A csapatunk minden szempontból jelesre vizsgázott. Hatalmas akarattal és elszántsággal, nagyon nagy fegyelemmel és önfeláldozással egy extra első félidőt sikerült produkálnunk, melyet végig vezetve meg is nyertünk. Rengeteget ütköztünk, vezettük a lepattanó csatát és extra kosarakat szerezve igazi csapatjátékot mutattunk. A harmadik negyedben a két csapat közti frissesség (a lengyeleknek aznap az első meccse volt) és a fizikai paraméterek kiütköztek és sikerült ellenfelünknek ellépniük. Ellenben a negyedik negyedben volt még bennünk elsősorban lelki tartalék, hogy egy utolsó hajrát indítsunk és visszakapaszkodjunk a végjátékba, ami végül egy hét pontos vereségre volt jó. Nagyon büszkék voltunk a csapatra kollégámmal és az ellenfél edzője is elismerően nyilatkozott játékosainkról. Erre a teljesítményre mindenki büszke lehet.

turcsik

Szolnoki Sportcentrum – DKA-DSI „A”  61 – 51 (12-11, 12-11, 22-14, 15-15)

DKA-DSI:  Turcsik Ágoston 4, Jakab Emil,  Fritsch Gergő 1, Balázsi Soma 16/6, Csikai András 14, Farkas Csanád 2, Petrikovits Norisz, Kanyári Bence 2, Neuwirth Bence 7, Kanyári Kristóf, Kanyári Dániel, Jurák Botond 5/3.

Edzők: Kovács Balázs, Boldizsár Ferenc

Kovács Balázs:  Már a melegítésnél láttuk, hogy vannak játékosaink, akiknek az akkumulátorai teljesen lemerültek, ellenben a játékunkon nem akartunk változtatni. Szerettünk volna sokat indulni, gyorsítani a játékot. Nagyon jól kezdtünk és az első öt percben 10-12 ponttal is vezethettünk volna, de sorra hibáztunk 1-0-s ziccereket, még olyat is, amikor az egész térfélen csak mi voltunk. Ez a későbbiekben bosszulta meg magát, amikor ellenfelünk megtalálta a játék ritmusát és jó dobóformájának köszönhetően minimális különbséggel megnyerte az első félidőt. A mérkőzés a 3. negyed első három percében dőlt el, amikor zsinórban 3-ból 3 hármast értékesített ellenfelünk és kialakult a 10 pontos különbség, mely a meccs végéig 6-12 pont között ingadozott. Erre a mérkőzésre néhány játékos nagyon elfáradt, illetve voltak sérültjeink is, ezért a cseréknél is meg voltunk kötve. Ellenben semmi baj, hiszen ez a nemzetközi sorozat a tanulásról és a fejlődésről szól, nem pedig a győzelemről. Természetesen minden mérkőzésen cél a győzelem, azonban itt a játékosok fejlődése volt az első melyet a négy mérkőzésen elértünk és jobb játékosokként és erősebb, egységesebb csapatként indulunk haza Prágából. Gratulálunk a Szolnoknak, külön Orbán Bendegúznak, aki másodjára tört borsot az orrunk alá és kívánunk Pallai Tamásnak mielőbbi felépülést és visszatérést csapatába!

 

Gratulálok a csapatomnak az egész tornán nyújtott teljesítményéhez. A pályán és azon kívül is méltón képviselték Debrecent, a Sportiskolát és Kosárlabda Akadémiát. Bízom benne, hogy a Prágában szerzett tapasztalatok segítségünkre lesznek az eredményes bajnoki szerepléshez, és hogy minél jobb játékosaink legyenek.

Tegnap kapott tájékoztatást klubunk az MKOSZ-től, melyben értesítettek, hogy Csikai András játékosunk a magyar válogatott színeiben 2016. december 26-29. között Lengyelországban lép pályára az Olimpiai Reménységek Versenyén, még Balázsi Soma a lengyelországi ORV mellett 2016. december 15-22. között a Romániában megrendezett Balkán Kupán is tagja lesz a magyar válogatott csapatának. Gratulálunk!

rsz_praga_csoportkep